1. Start
  2. Foto & Video
  3. Videokameror
  4. GoPro Videokameror

GoPro Videokameror

Filtrera
Specifikationer
Funktioner
Anslutningar
Skärm
Sensor
Lagring
Zoom
Trådlöst
Inspelning
Mått

17 produkter

GoPro Videokameror GoPro HERO12 Black
100+ bevakar

GoPro HERO12 Black

Actionkamera, 240fps, CMOS, 5.3k

4 797 kr

4,7

NetOnNet
CyberPhoto
i 23 butiker
VIDEOKAMERA

Vanliga frågor

En videokamera är en kamera som är primärt avsedd för att spela in film. Det finns videokameror i alla möjliga storlekar och utföranden, från tunga och mycket dyra proffskameror till enklare kameror som lämpar sig bra för semesterfilmer eller Youtube. Många systemkameror och kompaktkameror erbjuder idag även mycket bra videoinspelning.

Det är en högst relevant fråga nu mer. Telefoner har i dag ofta mycket imponerande videospecifikationer och kan spela in i 4K-upplösning med hög bilduppdateringsfrekvens. De har även ofta väldigt fin bildstabilisering och klart godkänd zoom. Men precis som när det gäller vanliga systemkameror, så är en någorlunda bra dedikerad videokamera ändå oftast bättre. Detta då det finns mer utrymme för avancerad optik. Mobilkamerans sensorer är dessutom betydligt mindre än sensorer i en dedikerad videokamera. Videokameran släpper därmed in mer ljus och ger fler detaljer i bilden.

Oftast finns en HDMI-utgång som du kan ansluta till tv:n. Äldre videokameror har andra typer av utgångar och kan vara svårare att koppla in till en modern tv.

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss