• Rea
  • Guider
  • Om oss
  1. Start
  2. Foto & Video
  3. Videokameror
  4. Panasonic Videokameror

Panasonic Videokameror

Filtrera
Specifikationer
Funktioner
Anslutningar
Skärm
Sensor
Lagring
Zoom
Trådlöst
Ljud
Inspelning
Mått

34 produkter

Panasonic Videokameror Panasonic HC-VXF1

Panasonic HC-VXF1

4,7

Actionkamera, 60fps, CMOS, 2160p (4K)

8 390 kr
CyberPhoto
Scandinavian Photo
i 18 butiker

Tre tips när du ska köpa actionkamera

En actionkamera är bara lika bra som dess placering, så lyder ett gammalt djungelordspråk. Se till att du får med rätt tillbehör direkt, exempelvis.

  • Hjälmfäste. För skidor såväl som cykling.

  • Klämfäste eller sugpropp. För ett mångsidigt fästsystem.

  • Undervattenshus. Om du ska snorkla med kameran

Det finns såklart fler, men ha koll på ditt användningsområde först.

Upplösning och bildformat säger egentligen inte så mycket om kvaliteten. Vilken tur då att Youtube är fyllt av personer som redan äger kameran du är intresserad av och gärna visar exempel från dem.

Det är perfekt för att se hur bildkvaliteten är och även hur bildstabiliseringen funkar när det blir lite hetsiga miljöer.

Här kan du få tips på hur du bäst använder din actionkamera.

Hur ska du visa upp filmad video? De kameror som går att koppla till mobilen trådlöst kommer ofta med ett enklare redigeringsprogram, så att du snabbt kan fixa till det som behövs och ladda upp videon.

Det långsammare alternativet är att ladda över till en dator och sköta redigeringen där. Det är långsammare och kräver programvara, men ger mer frihet.

Ha redigeringen i åtanke för att användandet ska bli så smidigt som möjligt.

VIDEOKAMERA

Vanliga frågor

En videokamera är en kamera som är primärt avsedd för att spela in film. Det finns videokameror i alla möjliga storlekar och utföranden, från tunga och mycket dyra proffskameror till enklare kameror som lämpar sig bra för semesterfilmer eller Youtube. Många systemkameror och kompaktkameror erbjuder idag även mycket bra videoinspelning.

Det är en högst relevant fråga nu mer. Telefoner har i dag ofta mycket imponerande videospecifikationer och kan spela in i 4K-upplösning med hög bilduppdateringsfrekvens. De har även ofta väldigt fin bildstabilisering och klart godkänd zoom. Men precis som när det gäller vanliga systemkameror, så är en någorlunda bra dedikerad videokamera ändå oftast bättre. Detta då det finns mer utrymme för avancerad optik. Mobilkamerans sensorer är dessutom betydligt mindre än sensorer i en dedikerad videokamera. Videokameran släpper därmed in mer ljus och ger fler detaljer i bilden.

Oftast finns en HDMI-utgång som du kan ansluta till tv:n. Äldre videokameror har andra typer av utgångar och kan vara svårare att koppla in till en modern tv.

Annons