23 produkter
Den klassiska brödrosten har plats för två skivor av typen toastbröd/formfranska – men i den stora familjen kan det behövas rostas fler skivor skivor samtidigt. Det finns modeller med fyra eller fler parallella springor, men även varianter med två avlånga spår där två flera skivor ryms intill varandra. Den senare varianten går även att använda för större, mer avlånga skivor bröd.
Tjockare bröd: För lite tjockare skivor som bagels eller ciabatta bör du välja en modell som har tillräckligt tjocka springor för brödtypen.
Levain och andra avlånga brödskivor: För bröd som ofta skärs i avlånga skivor, som t.ex. surdegslevain, behöver du även en brödrost med avlånga springor, ofta beskrivna som brödrostar för fyra skivor.
Croissanter: Vill du kunna värma upp croissanter eller en macka som redan blivit bredd, finns även varianter med en liten ställning ovanpå, som antingen fälls upp eller placeras dit separat. Det fungerar även bra som varmhållning om du inte har en brödrost med varmhållningsfunktion.
De flesta brödrostar idag har förstås ställbar rostningsgrad som anpassar tiden som ditt bröd rostas, men det finns fler funktioner att överväga:
Smulbrickan samlar upp de smulor som ofrånkomligt bildas när du använder din brödrost så du slipper vända upp och ned på den.
Tinings-inställning värmer bara upp din brödrost lite grann, så att du kan tina ditt bröd utan att rosta det.
Varmhållningsfunktion låter dig värma upp ett redan rostat bröd. Du kan t.ex. rosta bröd till hela storfamiljen eller brunchsällskapet, och sedan enkelt värma på skivorna strax innan de ska ätas utan att de får mer färg.
Paus-funktion låter dig pausa, kontrollera rostningsläget och sedan fortsätta rosta där du var i timern, utan att börja om.
Undrar du vilken brödrost som är bäst? Här hittar du recensioner av olika populära modeller.