Sovsäckar

PriceRunner hjäper dig hitta rätt produkt

Vill du ha hjälp att hitta en ny sovsäck? Låt oss börja med storleken. Hur lång är den som ska använda sovsäcken?
Filtrera
Specifikationer
Mått

1000+ produkter

Sortera efter popularitet
Sovsäckar Outwell Campion Lux Double 225cm
Trendande

Outwell Campion Lux Double 225cm

3-säsongs sovsäck

599 kr
SOVSÄCK

Vanliga frågor

  1. Vilket material vill du ha? Vanligast är dun eller syntet där dun är bättre på att generera värme, går att packa mindre och är mer hållbart. Syntet är dock billigare och håller även värme när materialet är blött, i motsats till dun.
  2. Vilken storlek behöver du? Om du ska ut och hikea är en sovsäck som går att packa ner i ett mindre format fördelaktigt, medan om det är glamcamping som gäller kanske det inte spelar någon roll om sovsäcken tar mer plats.
  3. Ska sovsäcken endast användas på sommaren eller vill du kunna använda den året runt? Olika modeller är anpassade för olika säsonger, så se till att du väljer en modell som passar dina behov.

Priset på sovsäckar kan vara allt från några hundralappar upp till flera tusen kronor. Har du speciella önskemål och krav, eller ska sova ute under riktigt kalla nätter, kommer prislappen att bli högre. Är du däremot bara ute efter en sovsäck för sommarmånaderna, som du ska ha i exempelvis bilen, kan du komma över en fin sovsäck för ett par hundralappar. Dina behov styr i mångt och mycket inköpskostnaden.

När man är ute på vandring eller liknande förvaras oftast sovsäcken i en kompressionssäck. Kompressionssäckar komprimerar sovsäcken för att minimera ytan som sovsäcken annars tar i packningen, vilket gör att sovsäcken tar mindre plats i exempelvis ryggsäcken så att du får mer utrymme över till annan packning. När man förvarar sovsäcken hemma lägger man den oftast i en större tygpåse, då sovsäckar helst inte ska vara i en kompressionssäck i alltför långa perioder. Annars riskerar du att fyllnaden i sovsäcken separerar sig med tiden, och då skapas luftfickor som släpper in exempelvis kall luft när du använder den.

Annons