1. Start
 2. Skönhet & Hälsa
 3. Kroppsvård & Hygien
 4. Hudvård
 5. Solskydd & Brun utan sol
 6. Solskydd
 7. Solskydd

Solskydd

PriceRunner hjälper dig hitta rätt produkt

Vem är solkrämen till?
Filtrera
 • Hudvård
 • Solskydd & Brun utan sol
 • Solskydd
 • Brun utan sol
 • After sun
 • Tan enhancers
 • Brun utan sol-applikatorer
Typ
Specifikationer
Hållbarhetsinformation
Mått

1000+ produkter

Solskydd La Roche-Posay Anthelios UVMune 400 Invisible Fluid SPF50+ 50ml
100+ bevakar

La Roche-Posay Anthelios UVMune 400 Invisible Fluid SPF50+ 50ml

Solskydd för ansiktet, Oparfymerad, UVA-skydd, UVB-skydd, Dermatologiskt testad, Vattenresistent, SPF

161 kr151 kr

4,8

Apoteket
Lyko
i 22 butiker

Tre tips när du ska köpa solkräm

 • UVA-strålar: 95% av de UV-strålar som når oss är UVA-strålar. Av UVA-strålning ökar risken att drabbas av hudcancer, men är också en av bovarna bakom hudens åldrande. UVA-strålar gör att huden tappar sin elasticitet i förtid. UVA-strålar kan också orsaka soleksem och pigmentfläckar.

 • UVB-strålar: 5% av UV-strålarna som når oss är UVB-strålar och det är dessa som ger oss färg och därmed även brännskador. Risken för hudcancer ökar när man bränt sin hud i solen.

Skum, lotion, spray, spf-vatten – möjligheterna tycks oändliga i hyllan för solskydd. Några vanliga typer att välja bland är:

 • Solmousse/skum påminner mycket om hårmousse till konsistensen och brukar vara ett populärt val för barn. Skummet är lätt att applicera och dosera och många av dem är dessutom vattenresistenta.

 • Solkräm och sollotion är den klassiska varianten. En kräm är lite rikare och tjockare i sin konsistens än en lotion. Lotions är rinnigare. Det finns även gellotions, som är en hybrid mellan gelé och lotion, vilket innebär att den är lite mindre rinnig än en lotion, men fortfarande har en lätt konsistens och är lätt att applicera.

 • Solspray och solvatten är produkter i helt flytande form. Dessa brukar vara väldigt lätta att applicera då det är lätt att nå med ett spraymunstycke. Däremot är det svårt att dosera rätt. För att ett solskydd ska komma upp till det skydd förpackningen anger, krävs en relativt stor mängd. Använder man ett solspray eller solvatten, får man se till att applicera i flera lager.

Även om du inte har tänkt att bada, utan mest vill mysa runt i solen, brukar vattenresistenta produkter sitta bättre. Ska man vara på stranden och bada mycket, är det vår rekommendation att satsa på ett solskydd som håller för ett par dopp. Och glöm inte att återapplicera solskyddet regelbundet, för ett långvarigt skydd.

SOLSKYDD

Vanliga frågor

Solskyddsfaktor fungerar genom att ditt solskydds kemiska och fysikaliska filter filtrerar bort UV-strålningen. De fysikaliska filtren är uppbyggda av små partiklar som har funktionen av att filtrera bort UV-strålningen. De kemiska filtren absorberar strålningen och genom en kemisk reaktion omvandlas strålningen till att bli ofarlig.

En bra riktlinje att följa för hur mycket solkräm du behöver är att en vuxen person behöver cirka sex teskedar för en ordentlig insmörjning. Det är tyvärr ett vanligt misstag att man använder för lite kräm när man smörjer in sig. Använd hellre för mycket än för lite. Oftast kan du även hitta en doseringsrekommendation på solkrämsförpackningen.

Hur ofta du behöver smörja in dig med solkräm beror på hur du vistas i solen. Steg ett är att smörja in dig ordentligt innan du går ut i solen, och att se till att solkrämen går in i huden innan du utsätter dig för sol. Det är därefter ett bra riktmärke att smörja in dig minst en gång varannan timme. Vid bad och torkning med handduk är det viktigt att komma ihåg att krämen successivt försvinner snabbare, och därför är det viktigt att smörja in dig efter varje gång du har badat.

Tumregeln för solskydd är att vara generös och inte snål. För att se till att ansiktet, som nästan alltid är exponerat, också får sitt, köp ett solskydd du tycker om att använda. Det bästa solskyddet är nämligen det som används.

Annons
 • Bäst i test
 • Rea
 • Guider
 • Om oss