1. Start
  2. Datorprodukter
  3. Nätverk
  4. Routrar

Routrar

PriceRunner hjälper dig hitta rätt produkt

Önskar du stöd för mobilt internet eller vill du ha en router med fast anslutning?
Filtrera
Specifikationer
Anslutningar
Trådlöst
Mått

1000+ produkter

Routrar Google Nest Wifi Router
50+ bevakar

Google Nest Wifi Router

995 kr

4,2

Tre tips när du ska köpa en router

Även om många routrar ser ut som en högteknologisk spindel med alla sina antenner är det bästa tipset för bättre Wi-Fi att placera routern centralt. Det absolut sämsta du kan göra med en router är att gömma undan den i en garderob i ena änden av bostaden.

Placera din router så centralt och öppet som möjligt i ditt hem, resultatet kan faktiskt göra att även en befintlig router känns som ny. Det finns också routrar med dolda antenner som inte behöver sticka ut i inredningen så mycket, för den som är mån om estetiken.

Med ett par års mellanrum kommer det nya Wi-Fi-tekniker. När det här skrivs är Wi-Fi 6e senaste. Varje ny Wi-Fi-standard innebär såklart förbättringar, men du måste inte köpa det senaste här.

  • Nyast är dyrast. Routrar med senaste tekniken kan vara dubbelt så dyra som systermodellen med ett versionshack bakåt i tekniken. Samtidigt kommer väldigt få enheter i ditt hem kunna dra nytta av den nya tekniken.

  • För att få ut full hastighet och täckning måste även din telefon, dator, smarta högtalare, tv och liknande ha stöd för tekniken. Det är väldigt sällan fallet, så du kommer ha få enheter som faktiskt kan utnyttja all kapacitet.

Wi-Fi har blivit riktigt snabbt och stabilt under de år som tekniken funnits, helt klart. Men det är trångt i det trådlösa utrymmet och det kan leda till att det går långsamt ändå, och då kan en nätverkskabel vara din räddning.

  • Dra en sladd till ställen där du har många enheter, som din TV-bänk kanske. Köp sen en billig switch och några kortare nätverkssladdar dit och kör de enheterna på sladd. Det kommer göra alla delar av ditt nät mer effektivt.

Vill du kolla hur snabb surf du har kan du testa på bredbandskollen.se.

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss