1. Start
 2. Sport & Fritid
 3. Cykling
 4. Elcyklar

Elcyklar

El-stadscyklar
El-stadscyklar
Filtrera
 • Elcyklar
 • El-stadscyklar
 • El-landsvägscyklar
 • El-mountainbikes
 • El-lådcyklar
 • Elcykelbatterier & Laddare

500+ produkter

Elcyklar Crescent Elina 7-Speed 2022 Damcykel
Populär

Crescent Elina 7-Speed 2022 Damcykel

El-stadscykel, Klassisk el-stadscykel, Hastighet (max) 25km/h

17 996 kr
Intersport
i 6 butiker
ELCYKLAR

Vanliga frågor

En elcykel fungerar som en vanlig cykel förutom att de har ett batteri som hjälper till att driva cykeln framåt. Man kan jämföra elcykeln med en elscooter, enda skillnaden är att elcykeln också kan användas som en vanlig cykel eftersom den har trampor. En del elcyklar är dock tungtrampade när eldriften är av, vilket kan vara bra att tänka på när du ska köpa en elcykel.

Ja det gör det. Fördelen med det är att du kan cykla långa sträckor utan att oroa dig för att batteriet ska ta slut eller att du måste pausa cykelturen för att hitta en laddplats.

Det beror mycket på hur cykeln är tänkt att användas. Ska du cykla långa sträckor på landsväg? Korta sträckor i stadstrafik? Vill du kunna köra hem matkassar, paket eller kanske skjuta småbarn på cykeln? Det är många faktorer som spelar in när det kommer till att bedöma vilken elcykel som är bäst just för dig. Läs gärna vårt test av elcyklar för att få lite hjälp på vägen i ditt val.

Tre tips när du ska köpa elcykel

Är du ute efter att bara ta dig från en punkt till en annan utan att bli svettig? Eller vill du samtidigt ha lite mer “äkta cykelkänsla” trots att det är en elmotor med i bilden? Motorns placering är det som främst avgör det.

 • Bak- eller framnav. En motor placerad nära någon av cykelns hjul är billigare och funkar absolut, men kan ge lite av en känsla att någon drar eller skjuter på cykeln. Du känner motorn helt enkelt. Dessa blir också ofta rätt tröga att cykla på om batteriet tagit slut.

 • Mittenplacerad motor. Ger mest cykelkänsla eftersom motorn svarar när du trycker till med pedalerna. Det är en lite dyrare lösning, men känns också lättare att cykla på även när motorn är avstängd.

Välj även en modell med bra vridmoment, ett högre vridmoment innebär en starkare motor – ovärderligt om du t.ex. tänkt dra barnens cykelvagn.

Ta reda på hur batteriet laddas innan köp. Sitter det fast i cykeln eller är det lätt att ta av för att ladda vid skrivbordet på jobbet? Är anslutningen någon egen lösning, så att du kanske behöver en extra laddare för jobbet, eller någon standardlösning?

Det finns många olika lösningar för att ladda batteriet och för att du ska få en så smärtfri upplevelse som möjligt är det viktigt att ha koll på laddningen tidigt.

Hur kommer det funkar om ett par år när garantin gått ut och ditt batteri behöver bytas ut? Kommer det att finnas ett i reserv att köpa? Försök ha batteriet, men även andra reservdelar, i åtanke innan du köper en elcykel. Här kan en hel del huvudvärk undvikas genom att gå upp en smula i pris och köpa från mer etablerade aktörer och tillverkare.

Det finns en hel del att tänka på vid en investering som nyköp av elcykel ofta är... Och glöm inte hjälmen!

Annons
 • Bäst i test
 • Rea
 • Guider
 • Om oss