1. Start
  2. Trädgård & Utemiljö
  3. Snöslungor
  4. Husqvarna Snöslungor

Husqvarna Snöslungor

Filtrera
Specifikationer
Mått

19 produkter

Husqvarna Snöslungor Husqvarna ST 427T

Husqvarna ST 427T

Bensindriven Snöslunga, 2-Steg, 8.2kW, Strålkastare, Uppvärmda handtag, Intagningsbredd: 69 cm

41 995 kr
Bygghemma
GPL Shop
i 11 butiker
Husqvarna Snöslungor Husqvarna ST 224
4,5/5

Husqvarna ST 224

Bensindriven Snöslunga, 2-Steg, 4.4kW, Strålkastare, Intagningsbredd: 61 cm

18 895 kr

3,3

Bernö Trädgårdsmaskiner
GPL Shop
i 11 butiker

Tre tips när du ska köpa snöslunga

Enstegsslunga – Dessa är små, kompakta modeller som inte bearbetar snön innan den kastas, och därmed inte slungar snön så långt. Den orkar heller inte lika stora snömassor eller allt för tung snö. Den passar därmed dig som kanske främst vill bli av med snön från uppfarten, som slungar regelbundet och som inte får jättemånga snöfall. Bland enstegsversioner finns det många bra batterialternativ om det är viktigt att för dig att dina verktyg inte är bensindrivna.

Tvåstesslunga eller trestegsslunga – Dessa är betydligt mer kraftfulla och bearbetar snön i ett eller två steg innan den slungas ut, vilket innebär att de kan ta större mängder snö samt klarar väldigt tung snö. Den kastar sedan snön längre bort. Här är bensinversionerna dominerande eftersom de erbjuder mer kraft. Dessa är även bättre på ojämn terräng än enstegsmodeller.

Här hittar du recensioner av olika snöslungor.

En stor fördel med en snöslunga är att den skonar ryggen till skillnad från vanligt skottande. Har du extra känslig rygg kan du även fundera på att ta bekvämligheten till en ny nivå genom att investera i funktioner som elektrisk start och servostyrning.

När snön yr och lägger sig på hög utanför fönstret är det skönt att ha en snöslunga, men resten av året är den mest i vägen. Därför är det viktigt att prioritera förvaringen av snöslungan, inte minst eftersom bra och säker förvaring är avgörande för snöslungans livslängd. Fundera därför över hur mycket plats du kan avvara för förvaring och hur lätt och nätt snöslungan är.

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss