Padelracketar

PriceRunner hjäper dig hitta rätt produkt

Är du nybörjare i padelhallen eller är du en erfaren spelare?
Filtrera
Specifikationer
Hållbarhetsinformation

1000+ produkter

Padelracketar NOX AT10 Genius 18k Agustín Tapia 2023
Populär

NOX AT10 Genius 18k Agustín Tapia 2023

Padelracket, Unisex, Dropp

2 796 kr
PADELRACKET

Vanliga frågor

Det är individuellt och beror både på din spelstil och din nivå. Det finns tre olika former på padelracket, dessa är:

Runt: Ett bra alternativ för dig som är nybörjare eftersom det är lättmanövrerat och förlåtande vid mindre rena träffar. Den runda formen kan dock även vara alternativ för dig som är mer erfaren men som söker precision och kontroll i ditt spel.

Diamantformat: Passar dig som har bra teknik och bollträff, och som gärna vill ha bra fart i dina volleys och smashar. Formen gör racketet mer svårmanövrerat och det är inte alls lika förlåtande som de runda racketarna.

Droppformat: För dig som anser dig vara någonstans mellan de ovan två beskrivningarna kan ett droppformat racket vara en bra idé. Det är ett racket som passar för ett allround-spel och för dig som vill ha en bra mix av kontroll och fart.

Förutom att formen på ett padelracket spelar roll finns det några fler specifikationer som kan vara bra att ha koll på när du ska välja racket:

  1. Ett padelracket väger ungefär någonstans mellan 340 och 400 gram, där de lättare modellerna inte väger över 355 gram. För dig som är nybörjare eller motionär är ett lättare racket att rekommendera, då det blir mer lättmanövrerat. Det sliter inte heller lika mycket på dina handleder och armbågar. Viktigt att komma ihåg är att när spelstyrkan utvecklas kan du gå över till ett racket med mer tyngd, eftersom det ger dig andra spelmöjligheter.
  2. En annan faktor som är bra att tänka på när du väljer racket är vilken tjocklek det har. I stort sett är alla padelracketar antingen 36 mm eller 38 mm, där det senare är det som är vanligast. Oftast är ett tunnare racket enklare att spela med, vilket kan vara bra att tänka på för dig som är nybörjare.
  3. Hur rackets träffyta är påverkar ditt spel. Ytan kan antingen vara mjuk eller hård, där den mjuka ytan ger mer fart och mindre kontroll, och den hårda ytan ger motsatt effekt.

Tänk att du ska greppa en hammare när du tar tag i ditt padelrack. Det gör att din handled hålls relativt rak och racketet ligger stabilt i din hand. Det ger dig en bra bollträff både för backhand och forehand, utan att du behöver krångla och byta grepp.

Tre tips när du ska köpa padelrack

  • Diamantformat: Här hittar vi racketens tyngd- och träffpunkt i racketens topp, och formen på racketen gör sweetspoten (ytan för bollträff) något mindre vilket gör att racketen kan upplevas mer svårkontrollerad. Ett bra alternativ för den som söker fart i spelet, och även för den som har erfarenhet av andra racketsporter.

  • Runt: Runda padelracket är till formen mer ovala än runda, och sweetspoten finns på mitten av racketen. Det ger spelaren mer kontroll och balans, men också mindre fart. Den här modellen rekommenderas ofta till nybörjaren eftersom de är mer lättspelade, men det finns även väldigt erfarna spelare som också spelar med runda racket.

  • Droppformat: Formen är en blandning mellan rund och diamantformad, vilket gör att droppformade racket även kallas för hybrider. Träffpunkten finns något över rackets mitt, och tack vare hybridformen får spelaren både fart och kontroll, med fokus på fart. Ett bra alternativ för medelspelaren och avancerade spelare. 

De flesta padelracketar väger mellan 340-395 gram, och vilken vikt du bör välja på din racket beror både på din spelnivå och spelstil. En lättare racket gör det enklare att nå bollar som kräver att du förflyttar dig snabbt, vilket gör den till ett bra alternativ för nybörjaren. En tyngre racket blir svårare att hantera men ger dig också mer kraft i slagen.

Det är viktigt att du väljer en racket med rätt vikt eftersom en för lätt eller tung racket ökar risken för att du ska skada dig. Skador som till exempel tennisarmbåge orsakas ofta av att du har fel vikt på din racket.

Padelracketar har antingen en mjuk eller hård kärna, vilket avgör vilket material som basen på racketen är gjord i. En hård kärna ger spelaren mer kontroll och mindre fart, vilket rekommenderas till nybörjaren eller för den erfarna spelaren som helt enkelt bara värdesätter kontroll framför fart. En mjuk kärna fungerar tvärtom och ger spelaren mindre kontroll och mer fart.  

Rocketpadel.com kan du svara på några snabba frågor och bli rekommenderad ett racket som passar dig.

Annons

Gillar du vår nya look?

Läs mer om alla nyheter och ge din feedback

här.