Padelracketar

PriceRunner hjäper dig hitta rätt produkt

Är du nybörjare i padelhallen eller är du en erfaren spelare?
Filtrera
Specifikationer

500+ produkter

Sortera efter popularitet
Padelracketar Bullpadel Vertex 03 Control 2022
Populär

Bullpadel Vertex 03 Control 2022

Padelracket, Herr, Rund

2 899 kr

4,0

PADELRACKET

Vanliga frågor

Det är individuellt och beror både på din spelstil och din nivå. Det finns tre olika former på padelracket, dessa är:

Runt: Ett bra alternativ för dig som är nybörjare eftersom det är lättmanövrerat och förlåtande vid mindre rena träffar. Den runda formen kan dock även vara alternativ för dig som är mer erfaren men som söker precision och kontroll i ditt spel.

Diamantformat: Passar dig som har bra teknik och bollträff, och som gärna vill ha bra fart i dina volleys och smashar. Formen gör racketet mer svårmanövrerat och det är inte alls lika förlåtande som de runda racketarna.

Droppformat: För dig som anser dig vara någonstans mellan de ovan två beskrivningarna kan ett droppformat racket vara en bra idé. Det är ett racket som passar för ett allround-spel och för dig som vill ha en bra mix av kontroll och fart.

Förutom att formen på ett padelracket spelar roll finns det några fler specifikationer som kan vara bra att ha koll på när du ska välja racket:

  1. Ett padelracket väger ungefär någonstans mellan 340 och 400 gram, där de lättare modellerna inte väger över 355 gram. För dig som är nybörjare eller motionär är ett lättare racket att rekommendera, då det blir mer lättmanövrerat. Det sliter inte heller lika mycket på dina handleder och armbågar. Viktigt att komma ihåg är att när spelstyrkan utvecklas kan du gå över till ett racket med mer tyngd, eftersom det ger dig andra spelmöjligheter.
  2. En annan faktor som är bra att tänka på när du väljer racket är vilken tjocklek det har. I stort sett är alla padelracketar antingen 36 mm eller 38 mm, där det senare är det som är vanligast. Oftast är ett tunnare racket enklare att spela med, vilket kan vara bra att tänka på för dig som är nybörjare.
  3. Hur rackets träffyta är påverkar ditt spel. Ytan kan antingen vara mjuk eller hård, där den mjuka ytan ger mer fart och mindre kontroll, och den hårda ytan ger motsatt effekt.

Tänk att du ska greppa en hammare när du tar tag i ditt padelrack. Det gör att din handled hålls relativt rak och racketet ligger stabilt i din hand. Det ger dig en bra bollträff både för backhand och forehand, utan att du behöver krångla och byta grepp.

Annons