Inlines & Rullskridskor

Inlines
Inlines
Filtrera

300+ produkter

Inlines & Rullskridskor STIGA Sports Tornado
Populär

STIGA Sports Tornado

Junior, Allround, ABEC-7, 64mm

350 kr

Tre tips när du ska köpa rullskridskor

Det finns olika sorters rullskridskor, både [inlines /cl/1224/Inlines-Rullskridskor?attr_58147238=58147239) med fyra hjul på rad, och klassiska roller skates med fyra hjul som sitter i två par. Det här är tre av de vanligaste inlinesmodellerna:

  • Fitness inlines. Har fyra hjul i rad och ett stopp vid hälen som gör det lätt att bromsa. En rullskridsko som passar för kortare och längre motionsturer. Ju längre runda desto större hjul.

  • Speed inlines. Här går det fort, med stora hjul (vissa har endast tre ännu större hjul) och ingen stopphjälp i hälen. Används främst av dem som tävlar i inlines.

  • Aggressive skates. Det här är de inlines som oftast används i skateparker och i ramper, de har små hjul och är lätta att manövrera.

skatepro.se finns en bra guide med videoklipp där man förklarar skillnaden mellan olika typer av rullskridskor.

Det finns framför allt två saker som påverkar användningen mycket när det kommer till hjulen, och det är hjulens hårdhet samt storlek. Stora hjul rullar snabbare medan mindre kräver mer ansträngning. Hårdheten påverkar också vilket underlag som de passar för, ett par väldigt hårda hjul blir riktigt hala på golvliknande underlag medan mjukare hjul får bättre grepp, men som kanske passar sämre på asfalt. Här kan du läsa vår guide till köp av klassiska rullskridskor för den som är sugen på att börja med Roller Derby.

Oavsett ålder och erfarenhetsgrad så är hjälm ett måste när man tar sig fram med hjul under fötterna. Att komplettera med knä-, armbågs- och handledsskydd är inte heller en dålig idé. Ju säkrare, desto roligare!

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss