Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Plattång : 11 produkter i test

AvPriceRunnerUppdaterad 31 maj 2019

Vi har testat plattänger och utser ghd Gold Professional Styler till bäst i test. Denna plattång är otroligt snabb, ger ett snyggt och hållbart resultat och har en lång sladd som gör tången enkel att använda.

Så gjorde vi testet

I vårt test av plattänger har produkterna testats av personer med olika hårtyp och kvalitet. Både nybörjare och vana expertanvändare av plattänger har använt sig av de olika tängerna. Då en plattång både kan användas för att göra håret rakt samt för att locka det så har tängerna testats på båda dessa sätt.

Följande frågeställningar har testpersonerna fått ta hänsyn till:

  • Resultat:
    Hur blir håret efter tången har använts? Håller resultatet? Hur känns håret? Är det smidigt att även locka håret med plattången?

  • Värme och skonsamhet:
    Hur snabbt blir tången varm och hur snabbt svalnar den? Hur många värmelägen har den och är det enkelt att byta mellan dem? Hur verkar håret må efter användning? Vad är plattorna på tången gjorda av för material?

  • Funktion och användarvänlighet:
    Hur lätt är tången att använda? Hur lång är sladden? Är den enkel att vinkla så man lätt kommer åt även på baksidan av huvudet?

Testresultaten i kombination med plattångens pris har tagits med i den slutgiltiga betygsättningen.

1. ghd Gold Professional Styler - BÄST I TEST PLATTÅNG

Givet val av plattång som ger både snyggt och snabbt resultat

GHD Classic Gold Styler

Här går det undan! ghd Gold Professional Styler är en av de snabbaste plattängerna vi testat. Allt från uppvärmningstid, styling och hur lång tid det tar för den att svalna är snabbare än en vältrimmad racerbil. Tillsammans med det hållbara resultat och den snygga designen är det nästan orättvist att jämföra denna modell med andra plattänger över huvud taget.

Enligt förpackningen ska tången vara varm och redo att användas på 25 sekunder. Men varje gång vi räknade gick det snabbare än så och ofta signalerade den att den var redo efter bara 15-17 sekunder. Just att tången faktiskt piper när den uppnått temperatur är praktiskt då man slipper vänta i onödan (och risken att man av morgontrötthet glömmer att man satt igång den minskar också avsevärt).

Vid användning finns det faktiskt inget att anmärka på. ghd Gold Professional Styler fullkomligt glider genom håret och tack vare dess rundade kanter på plattorna så slipper man tråkiga kantmärken i håret. Att kanterna har en rundning gör det också väldigt smidigt att använda tången för att locka håret.

Resultatet blir snyggt, slätt (eller lockigt) och håller sig förvånande bra. Har man plattat håret behövs egentligen bara en liten uppfräschning dagen därpå. ghd Gold Professional Styler är ett riktigt vrålåk för håret, värd vartenda öre och trumfar vilken plattång som helst.

Snabb uppvärmningsnyggt och hållbart resultatföljsam och lång sladd
Högt pris

Bra pris hos:

Bellore

2. GHD Platinum Styler - BÄSTA PREMIUMVAL PLATTÅNG

Lyxtång som är lättanvänd och skonsam

GHD Platinum+ Styler

GHDs tänger kan beskrivas som plattängernas Rolls Royce. Platinum Styler används med enkelhet både till plattning och lockning av håret. Tången har en stor, välvd baksida vilket ger lockarna en större omkrets och mer volym. Designen är enkel men elegant, med endast en knapp för på- och avstängning. Värmen regleras automatiskt till 185 grader vilket, enligt tillverkaren, är den optimala temperaturen för att forma håret utan att det tar skada. För att hålla konstant och jänmn värme över hela plattorna är den utrustad med så kallad intelligent tri-zone teknologi. Detta gör att man får samma resultat som man annars får först vid betydligt högre temperaturer. Vid användning är Platinum Styler mycket följsam och lättarbetad. Även den ovane kan enkelt få till en fint resultat och i ett välborstat hår krävs endast ett drag per slinga för att få en rak och fin frisyr.

Varje millimeter på GHD Platinum Styler känns noga uttänkt av tillverkaren. Plattången har automatisk avstängning efter 30 minuter vilket gör att man aldrig behöver oroa sig för en bortglömd varm plattång när man har bråttom hemifrån. Tack vare den långa sladden blir tången lätt att använda oavsett var närmsta eluttag finns. Platinum Styler levereras med ett tillhörande värmeresistent skydd där plattången kan förvaras direkt efter användning. Således behöver man inte vänta på att den ska svalna innan den kan läggas i väskan. I skyddet ligger plattången i stängt läge vilket också skyddar plattorna från att skadas. Priset, som är ganska väl tilltaget i förhållande till många konkurrenter, är plattångens främsta nackdel. Men med tanke på GHD Platinum Stylers lyxiga utförande och genomtänka funktioner så får man faktiskt vad man betalar för.

KAMPANJ: 10% rabatt på allt med koden summerdeals10. Gäller till och med 31 juli hos NordicFeel.se

Lättanvändlyxig och skonsam mot håret
Dyr

Bra pris hos:

Nordicfeel.se

3. Ghd IV Styler

Liten och ergonomisk plattång med lång sladd och mycket proffsigt resultat

GHD IV Styler

Detta är en riktig proffsprodukt och det märks både på resultat och pris. Temperaturen styrs helt digitalt istället för med termostat. Det gör att värmen i de fjädrande plattorna är helt jämn. Resultatet blir perfekt glänsande rakt eller lockigt hår på alla hårtyper som håller hela dagen. Uppvärmningen till 190 grader är snabb, reglagen är utmärkta och den automatiska avstängningsfunktionen är extra plus. Tekniskt är detta den bästa produkten i detta test men det skyhöga priset drar ner betyget en aning.

Liten och ergonomisk plattånglång sladduniversal volt
Priset (långt från mini)

Bra pris hos:

Nordicfeel.se

4. Ga.Ma CP1 Ceramic - BÄSTA BUDGETVAL PLATTÅNG

Plattång som ger superresultat även som locktång, har väl skyddad on/off knapp

Ga.Ma CP1 Ceramic Digital

Denna mycket prisvärda Italienska plattång är bäst i test, har supersnabb uppvärmning, skönt grepp och en jättelång sladd. Arbetstemperaturen går ej att reglera utan ligger fast på 200°C men det gör inget då resultatet blir jättesnyggt på både tunt och tjockt hår och håller länge. Perfekt för en partyweekend i London då den fungerar med både 110 V och 230 V. Plasten är inte av den bästa kvalitén men det är lätt att bortse från till detta pris.

Superresultat även som locktångväl skyddad on/off knapp.
Man får nypa relativt hårt för att stänga tången

Bra pris hos:

Cdon

5. Remington ProLuxe Straightener S9100

Lättanvänd plattång som kan låsas i stängt läge och ger snyggt resultat

Remington Proluxe S9100

Remington PROluxe är en nätt, behändig och lättanvänd plattång som passar lika bra till plattning som till lockning. Med de flexibla OptiHeat-plattorna, som dessutom är mycket skonsamma för håret, är det lätt att få till mjuka och fina lockar eller ett riktigt rakt hår. En stor fördel är att plattorna är något bredare än många andra plattänger vilket passar extra bra till långt och tjockt hår. Vill man använda plattången för att locka så är bredden en fördel då lockarna blir lite större, vilket skapar ett fint svall. Då undviker man de klassiska korkskruvslockarna som annars lätt blir vid användning av plattång.

Sladden är tre meter lång och tunn vilket ger en bra räckvidd även om eluttaget inte är precis vid spegeln. Den är snurrbar vid roten, vilken nästan är ett måste för att den inte ska böjas sönder på sikt. Remington PROluxe levereras med ett snyggt, värmetåligt fodral där plattången med fördel kan förvaras. Sladden kan smidigt vikas in i fodralet vilket minskar risken för trassel med eventuella sladdar från andra stylingverktyg.

Värmen kan regleras i flera steg mellan 150 och 230 grader med hjälp av knappar på sidan. Tyvärr kommer man ibland åt knapparna under användning vilket gör att man kan råka justera värmen eller stänga av den helt. Plattången har en fin matt färg. Dock tenderar denna yta att lätt bli smutsig vilket gör att den snabbt ser solkig ut. En av de största fördelarna med denna plattång, och en egenskap som skiljer den från konkurrenterna, är låsfunktionen av plattången i "stängt" läge. Tack vare detta skyddas de känsliga värmeplattorna bättre och tången blir mycket mer lätthanterlig när den ej används. Sammantaget är Remington PROluxe en prisvärd plattång som enkelt ger ett snyggt resultat.

Lättanvändger hållbart resultatkan låsas i stängt läge
Plasten absorberar lätt smutsofördelaktig placering av knapparna

Bra pris hos:

Nordicfeel.se

6. BaByliss ST70E iPro 230 iCurl

Plattång med böjda plattor som även kan ge perfekta, glansiga lockar i ett enda drag

Babyliss iPro Straight & Curl 230 ST270E

BaByliss iCurl har innovativa böjda plattor för att göra lockar, dock är det ganska lätt att bränna sig på dem och själva lockningstekniken är ganska svår att lära sig. De rangliga, plastiga reglagen och tennisracketdesign på handtaget gör att plattången ser oglamorös ut så det är tur att lockarna som den skapar är perfekta, glansiga och superglamorösa. Vårt test visar att resultatet blir utmärkt även för spikrakt hår. Plattången blir varm ganska snabbt och har tre temperaturlägen för olika hårtyper, ända upp till 230°C.

Perfekta lockar i ett enda drag när man väl lärt sig tekniken
För kort sladd

Bra pris hos:

Cdon

7. Ga.Ma Starlight Argan Styler GI0101

Plattång som ger extra glansigt hår med hjälp av arganolja

Ga.Ma Starlight Argan

Ga.Ma Starlight Argan Styler är framtagen för att användas tillsammans med arganolja för ett extra glansigt reslutat. En liten flaska olja kommer tillsammans med tången, men i ärlighetens namn fungerar tången lika bra att använda utan.

Med sin digitala display är det tydligt vilken värme man väljer (150-220 grader) och även när den når önskat gradantal. Tången glider följsamt genom håret utan att några hårstrån fastnar och resultatet blir slätt och snyggt. Med en droppe arganolja blir det extra glansigt (vilket visserligen gäller i de allra flesta fall då man använder lite olja vid värmestyling).

Att locka håret med denna tång är lekande lätt. Tågen går enkelt att vrida för att nå överallt och resultatet går att variera från ett chillat beach-hår till riktigt prinsessiga korkskruvar. Men var lätt på handen – annars kan det bli linjer av tångens kant i håret, vilket man vill undvika.

Automatisk avstängning efter 60 minuter känns som lite väl lång tid. 30 minuter hade varit bättre. Sladden, som visserligen är riktigt lång med sina 3 meter, är i styvaste laget, vilket gör den lite mer svårarbetad än testvinnaren.

Snabb uppvärmninglätt att användatydlig värmeindikator
Lite styv sladdlämnar kantlinjer om man inte är försiktig

Bra pris hos:

Eldirekt

8. Remington Volume & Straight Brush

Fantastiskt lättanvänd plattång för tjockare hår

Remington Volume & Straight CB7A138

Vid första anblick är det lätt att tro att Remington Volume & Straight Brush är en locktång. Detta är dock en plattborste som lyckas med konststycket att inte bara göra håret slätt och rakt, utan samtidigt tillför volym. Till skillnad från en plattång är denna borste så enkel att använda att man efter ett par gånger faktiskt inte behöver stå framför en spegel. I och med att den helt enkelt borstas genom håret, slipper man huvudbryet med att dela upp det i lagom sektioner. Man slipper dessutom oroa sig för eventuella kantlinjer, som plattänger ibland kan ge om man klämmer åt dem lite för hårt.

Denna borste passar dock allra bäst till ett tjockare hår. För ett huvud med tunnare hår skrapar man lätt i hårbotten, vilket faktiskt kan brännas lite, även om slutresultatet är snabbt och snyggt. För ett tjockt hår som lätt blir frissigt är denna borsta däremot nära nog en gudagåva. Men är man ute efter finlir och möjligheten att kunna göra den typen av strandlockar som är så smidiga med en plattång, då är detta inte rätt värmeverktyg att satsa på.

Lätt att förstå och lätt att användafantastisk på tjocka hår
Saknar finliret som går att åstadkomma med en plattång

Bra pris hos:

Proshop

9. OBH Nordica Straight & Curl Nano Pro

Plattång som också ger fina och hållbara korkskruvar, har en lång sladd

OBH Nordica Björn Axén Straight & Curl Nano Pro 3099

OBH Nordica fungerar bra som plattång men ännu bättre som en snabb locktång för korkskruvar. Metallbeläggningen finns nämligen även på utsidan vilket gör att värmen omsluter håret helt. Resultatet blir glansiga och snygga lockar som håller länge. Utsidan blir väldigt het men tre fingerskydd gör att man slipper bränna sig. Lite av fingertoppskänslan i stylandet förloras dock med skydden på. Temperaturen regleras steglöst från 120°C till 230°C på en ratt

Lång sladdmycket bra locktångfrisyr-DVD medföljer
Väldigt långingen ”klar att använda”-indikator

Bra pris hos:

Hemmy.se

10. Remington CB7400

Plattborste som snabbt plattar håret och samtidigt behåller volymen i hårrötterna

Remington CB7400

Plattborste CB7400 från Remington är ett spännande alternativ till den traditionella plattången. Den har två primära funktioner - att borsta håret samtidigt som det plattas och är tänkt som ett alternativ för den som vill spara tid. Resultatet blir snabbt både naturligt och fint. Volymen i hårrötterna stannar kvar samtidigt som längderna blir platta, vilket är precis det resultat som oftast önskas. Med en vanlig plattång försvinner volymen i hårbotten om man plattar från rot till topp.

För att plattborsten ska fungera optimalt bör håret vara ganska välborstat innan användning. Det rör sig alltså inte om ett substitut till den traditionella hårborsten. Plattborsten är lättanvänd men ganska stor och också något tung att arbeta med. Den tar även mer plats när den ska förvaras. Eftersom det främst går att göra håret rakt blir det dessutom ytterligare en produkt som ska trängas med andra stylingverktyg i badrummet.

Med Remington CB7400 följer en påse där den kan förvaras när den inte används. Sladden till plattborsten är endast 1,8 meter lång, vilket gör att räckvidden blir ganska begränsad. Uppvärmning är förhållandevis snabb men nedkylningen tar desto längre tid. Detta kan vara en nackdel då den helst behöver svalna innan den kan förvaras med, eller i närheten av, andra prylar. Remington plattborste är en kul utveckling av plattången och det är positivt att den känns skonsammare mot håret. Men med tanke på den begränsade funktionen och produktens storlek så kan man fundera över om detta är en nödvändig pryl i hemmet. Har man plats över och vill spara några sekunder på morgonen så är Remington CB7400 dock en trevlig produkt att addera till samlingen.

Skonsam mot håretbehåller volymen i hårrötterna
Storsamma funktion som plattång

Bra pris hos:

ComputerSalg.se

11. Remington PRO – Sleek & Curl S6506

Nätt med långa plattor och ett brett användningsområde

Remington Pro Sleek & Curl S6505

Remingtons plattång PRO-Sleek & Curl är en nätt plattång med avlånga keramiska plattor som lätt glider genom håret. De smala plattorna gör det lätt att platta eller forma håret i tunna fina lockar eller vågor. Plattången har en digital display och värmen kan ställas mellan 150 och 230 grader, vilket gör att den passar alla hårtyper. I relation till liknande plattänger tar PRO-Sleek & Curl relativt lång tid att värma upp. Väl uppvärmd blir tången ganska varm även på utsidan vilket gör det svårt att hålla i den om man vill använda den för att locka med. Plattången klarar enkelt att locka tunna hårslingor med ett bra resultat. För tjockare slingor blir resultatet sämre och det är då svårt att få till hållbara lockar. Sladden är snurrbar vilket underlättar användningen avsevärt, men dessvärre är den relativt kort. En längre sladd skulle vara önskvärt. Temperaturen går att låsa genom att hålla in minusknappen, på så sätt undviker man att råka byta temperatur under användning. Knapparna är lite lösa och rasslar något, vilket tar ned helhetsintrycket av PRO-Sleek & Curl och gör att tången känns lite billig. Plattången har en låsfunktion så att man kan låsa den i stängt läge. Detta underlättar både vid förvaring och transport. Det låsta läget sliter också mindre på keramplattorna eftersom det inte kan komma in något emellan och repa. Ett värmefodral medföljer med tången. Remington har tagit fram videoklipp som visar tips och tricks på hur produkten kan användas. Dessa kan man ta del av genom att skanna en QR-kod på kartongen. En smart idé för att inspirera kunden samt visa hur produkten är tänkt att fungera. Remington PRO-Sleek & Curl passar kanske bäst för den som inte dagligen använder sig av stylingverktyg. Men med hänsyn till det relativt låga priset så får man trots allt mycket plattång för pengarna.

Smidig låsfunktionnätt modellvideoklipp som visar tips och tricks
Tar lång tid att värma uppkort sladdklarar inte tjockare hårslingor

Bra pris hos:

Proshop

Allt om Plattång

Alla plattängerna i testet har smala plattor vilket gör dem lättare att jobba med. Det tar dock något längre tid på grund av att arbetsytan är mindre jämfört med klassiska plattänger. Alla plattänger i testet har ungefär samma storlek men det skiljer en del i längd och tyngd. De senaste åren har det hänt mycket inom området kring plattans material och funktion, exempelvis keramikplattor, tourmaline och joniserande ytskikt. Dessa tekniker ger håret ökad lyster och motverkar frissighet och statisk elektricitet. Slitaget blir mindre då moderna värmeverktyg ger en jämnare värmefördelning och lägre friktion. Uppvärmningstiden är också betydligt bättre och även möjligheten att skapa olika frisyrer, från spikrakt till korkskruvar eller volym. Spana in vårt test och köp en ny plattång!

Hur man lockar håret med plattång

För att snabba på processen delar du upp håret i olika sektioner. Om du vill göra stora lockar så klämmer du en bit av håret och snurrar tången ett halvt varv. Sedan drar du plattången försiktigt ut från hårbotten mot topparna i en spiral. Resultatet blir snygga korkskruvslockar á la Hollywood. Själva gillar vi att låta luggen förbli rak eller att sätta upp den bakåt och locka resten av håret. Att locka med plattång är kul och resultatet blir jättesnyggt, dessutom sparar du pengar då du slipper köpa både en plattång och locktång. Kom ihåg att alltid använda någon värmeskyddande stylingprodukt för att minska slitaget på håret.

Logga in

Bli medlem gratis

Inte medlem? Bli medlem