1. Start
 2. Skönhet & Hälsa
 3. Skönhet
 4. Hårstylers
 5. Plattänger
 6. Plattänger

Plattänger

PriceRunner hjälper dig hitta rätt produkt

Keramiska plattänger är extra skonsamma mot håret. Söker du en sådan?
Filtrera
 • Hårstylers
 • Värmeborstar
 • Plattänger
 • Locktänger
 • Multistylers
 • Värmespolar
 • Vågtänger
Specifikationer
Strömkälla
Mått

500+ produkter

Plattänger GHD Platinum+
200+ bevakar

GHD Platinum+

Plattång, Snabbuppvärmning, Automatisk avstängning, Roterande sladdfäste

2 550 kr

4,5

eleven
Shopping4net
i 12 butiker
PLATTÅNG

Vanliga frågor

Det rekommenderas att du ska platta håret när det är helt torrt. Använd även värmeskydd för att skydda håret från skador orsakade av värmen.

 1. Ställ in den önskade temperaturen, i manualen kan du oftast läsa mer om den rekommenderade temperaturen för just ditt hår.
 2. Dela upp håret i sektioner för att se till att allt ditt hår blir plattat.
 3. Kläm fast plattången några centimeter nedanför hårrötterna och dra långsamt ner.
 4. Upprepa detta för alla sektioner och voila, du har snyggt och platt hår!

Samla en liten sektion av ditt hår, kläm försiktigt fast plattången vid toppen av hårslingan. Dra plattången nedåt och när du kommer till den del där du vill att locken ska börja- vrid plattången ungefär 180 grader från ditt ansikte. Dra försiktigt plattången hela vägen ner och upprepa för varje hårsektion. Det kan krävas lite övning, men när du väl har fått in snitsen är det ett smidigt alternativ till att behöva köpa en locktång.

Beroende på vilken hårtyp du har är olika temperaturer lämpliga att använda. Tunt, skadat eller färgat hår bör plattas med låg temperatur, under 180 grader. Har du mellantjockt hår bör du inte har mer än 210 grader, medan du med extra tjockt och lockigt hår kan behöva upp till 230 grader för att få önskad effekt. En del plattänger kommer med bara en temperaturinställning, medan andra erbjuder dig ett temperaturintervall att välja bland. Se till att du kollar vad som gäller för just den plattång du har.

Tre tips när du ska köpa plattång

Den som har tjockt och/eller långt hår kommer stå med armarna uppåt under en bra stund oavsett om håret ska plattas eller lockas, och då är det en god idé att man har hittat en plattång som har ett ergonomiskt grepp och är bekväm att hålla i. Om sladdens längd är över medel och fästet går att rotera är det också ett stort plus i kanten. Hos Bäst i test kan du se vilken plattång som tog hem full pott i just de kriterierna.

Raspiga plattor där hårstråna hakar i och fula veck på håret där plattången klämts ihop är ingen höjdare. Med keramiska plattor, joniserande teknik som minskar statisk elektricitet och mjuka rundningar i kanterna på plattorna slipper du allt detta. De runda kanterna är dessutom perfekta för korkskruvslockar.

Att använda värmeverktyg så som platt- och locktänger och hårfön sliter på håret. Välj därför gärna en variant med ställbar värme och gärna en maxtemperatur på under 160 grader.

Och du, glöm inte värmeskydd! Ett bra värmeskydd lägger sig som ett skyddande lager runt hårstrået och gör att det håller sig friskare längre. I vårt test kan du se vilka som har fått högst betyg.

Annons
 • Bäst i test
 • Rea
 • Guider
 • Om oss