Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Brun utan sol: 12 produkter i test

Profilbild
Uppdaterad 22 februari 2020

Vi har testat brun utan sol och utser Tan-Luxe The Gradual till bäst i test. Denna kräm är smidig och kladdfri när den appliceras. Slutresultatet är tydligt och ger en fin färg.

Bästa budgetval blir Ida Warg Self-Tanning Spray. Denna brun utan sol har snabb torktid, bra konsistens och är enkel att applicera. Det är lätt att få den jämn, vilket ger ett naturligt slutresultat.

Så gjorde vi testet

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter så som de är tänkta att användas i verkligheten. I testet av brun utan sol har produkterna utvärderats dels efter en första applicering och dels efter upprepad användning för att kunna avgöra hur produkten presterar och om det går att bygga upp en mörkare nyans. I testet har vi utgått från nedanstående parametrar för att kunna göra en bedömning.

  • Färg: Hur blir färgen av produkten? Är den brun och ser den naturlig ut? Hur intensiv blir färgen och går det bygga upp en mörkare nyans över tid? Är produkten lystergivande?

  • Applicering: Är produkten enkel att applicera? Är det lätt att undvika ränder och vita fläckar?

  • Kladd: Kladdar produkten vid applicering? Hur snabbt absorberas den av huden? Lämnar den fläckar på kläder och lakan?

  • Doft: Hur doftar produkten? Tränger den säregna doften av brun utan sol igenom? Hur länge doftar produkten?

Omdömet på produkten är baserat på den sammantagna helhetsupplevelsen där också förpackningen är med. Betyget är sedan satt utifrån omdömet i relation till produktens pris för att kunna avgöra prisvärdheten.

Vi har testat ett urval av populära brun utan sol-produkter. Jämför pris på fler populära brun utan sol på Pricerunner.

1. Tan-Luxe The Gradual - BÄST I TEST BRUN UTAN SOL

Snabbverkande med naturligt och rejält resultat

Formula: Kräm Förpackning: Plastflaska Nivå på färg: Stark Behövs appliceringshandske: Nej

Tan-Luxe The Gradual Illuminating Tanning Lotion 250ml

Det första man slås av då man öppnar Tan-Luxe The Gradual är hur fräscht den luktar – ingen överväldigande stark lukt av den klassiska brun utan sol-doften, utan istället en frisk doft av sommar. Formulan är förvånande lös och man får därför vara försiktig vid dosering. Till The Gradual krävs ingen appliceringshandske, men har man en liggande hemma är det ingen tokig idé att använda den eftersom det kommer göra slutresultatet ännu jämnare.

The Gradual ger ett snabbt och ordentligt resultat. Låt er inte luras av namnet, färgen kommer inte gradvis, den kommer på en gång. Härligt snabbt och bara inom ett par timmar kan man stoltsera med en rik färg. Eftersom den ger så pass mycket bränna på en gång, gäller det att inte överdosera produkten vid applicering. Ett tunt lager kommer man långt på, vilket också gör The Gradual dryg och den räcker längre tid än vad man kan tro när man först ser flaskan.

Produkten absorberas snabbt och känns lätt men återfuktande på huden, och så länge den arbetas in ordentligt (precis som med vilken body lotion som helst) ger Tan-Luxe The Gradual ett svårslaget fräscht och naturligt resultat.

Effektiv, dryg och väldoftande har gjort The Gradual från Tan-Luxe till en storfavorit på badrumshyllan.

Snygg och naturlig färg. Luktar gott.
Lite rinnig att jobba medså dosera sparsamt
5,0

Bra pris hos:

Lookfantastic.se

2. Ida Warg Self-Tanning Spray - BÄSTA BILLIGA BRUN UTAN SOL

Smidig och näst intill luktfri brun utan sol som även passar blekfisar

Formula: Flytande Förpackning: Sprayflaska Nivå på färg: Medel Behövs appliceringshandske: Ja

Ida Warg Self Tanning Spray 150ml

Brun utan sol-produkterna som influencern Ida Warg ligger bakom blev snabbt en snackis. Folk vittnar om jämna och gradvisa resultat och vi kan bara instämma i hyllningskören. Även den mest bleka hud får en naturligt solkysst look som är lätt att bygga på genom flera appliceringar.

Ida Wargs Self-Tanning spray appliceras enligt instruktionen genom att sprayas i den handske som köps separat för att sedan smörjas in i huden. Givetvis går det också bra att spraya direkt på kroppen och använda handsken efteråt för att fördela produkten jämnt. Den vågade kan göra detta utan handske, men då riskerar man också att handen missfärgas. Sprayen är helt ofärgad, vilket innebär att man får lov att koncentrera sig vid applicering för att inte missa några ställen. Men i och med att färgen ändå byggs upp gradvist, är det ingen katastrof om man råkar lämna en liten fläck obehandlad.

Enligt förpackningen är detta en helt doftfri produkt, vilket delvis stämmer. Under användning kan man inte känna någon doft alls, men efter några timmar går det ändå att förnimma en lukt av brun utan sol. Produkten torkar dock snabbt och inga rester har synts på lakan om man gjort behandlingen ett par timmar innan läggdags.

Priset är bra, appliceringen enkel och resultatet är snyggt – en klar budgetfavorit!

Jämn dosering av spraybra prisfin och naturlig färg
Något svårapplicerad då den är helt genomskinlig. Färgen tar tid att mogna.
4,5

Bra pris hos:

Nordicfeel.se

3. Cocoa Brown One Hour Tan

Kladdfri och enkel att applicera med naturligt resultat

Formula: Mousse Förpackning: Sprayflaska Nivå på färg: Svag färg Behövs appliceringshandske: Ja

Cocoa Brown 1 Hour Tan 150ml

Cocoa Brown har exploderat på marknaden och blivit mycket populärt. En söt doft sprider sig när den fasta moussen sprejas ut och den luktar som en klick sommar. Den ljust bruna färgen gör det enkelt att smörja ut ett jämnt lager. Moussen är också lite gyllene, vilket ger en trevlig lyster som gör att man genast känner sig fräschare.

En av de bästa egenskaperna med Cocoa Brown, och en aspekt som gör att den sticker ut från övrigt utbud, är att den i princip inte kladdar alls. Väldigt snabbt går den in i huden utan att det för den delen är svårt att få moussen jämnt fördelad över huden.

Cocoa Brown kan sköljas av efter en, två eller tre timmar beroende på hur mörk färg som önskas. Därför går den inte applicera på kvällen innan man lägger sig. Något som helt klart blir problem för den med en aktiv livsstil. Å andra sidan är det ett smidigt sätt att kontrollera resultatet. Ett resultat med mer färg hade önskats då det blir väldigt försiktigt. Dock blir färgen mycket naturlig och snygg. Doften av brun utan sol tränger igenom en hel del men eftersom produkten ändå duschas av gör det inte så mycket.

Cocoa Brown har inte blivit stort utan anledning. Med ett snyggt resultat och ett trevligt pris förtjänar denna produkt en topplacering.

Snabb torktidbra konsistenslätt att få jämnnaturligt resultat
Ska sköljas avsvag färg
4,5

Bra pris hos:

Nordicfeel.se

4. St. Tropez Self Tan Classic Bronzing Mousse

Enkel att applicera och ger ett verklighetstroget resultat med mycket färg

Formula: Mousse Förpackning: Pumpflaska Nivå på färg: Mycket färg Behövs appliceringshandske: Ja

St. Tropez Self Tan Bronzing Mousse 120ml

En härligt gyllene och verklighetstrogen nyans levereras från denna brun utan sol. St. Tropez har snabbt blivit en av de mest populära tillverkarna inom området och det är inte utan anledning. Resultatet är helt enkelt mycket bra.

För applicering används en applikatorhandske som gör det enkelt att fördela moussen över huden. Vätskan har en brunaktig ton, vilket underlättar för att få ett jämnt resultat i och med att man kan se var man redan har smörjt. Denna Bronzing Mousse ger mycket resultat redan efter en användning, vilket gör att man behöver vara extra noggrann med att täcka överallt. Missar man något kommer det garanterat att synas nästa dag.

St. Tropez har lyckats dölja den typiska doften av brun utan sol relativt väl i sin produkt. När moussen appliceras tar det ett tag för den att torka vilket gör att det är bäst att applicera den på kvällen. Den brunaktiga färgen gör dock att vita lakan riskerar att bli lite missfärgade, men färgen går bort i tvätten. Produkten kan vid första anblick verka dyr men dess dryghet gör att den räcker länge. Detta i kombination med den enkla appliceringen och det fantastiska slutresultatet gör att St. Tropez Self Tan Classic Bronzing Mousse placerar sig i topp.

Verklighetstroget och gyllene resultatenkel att appliceramycket färg
Något kladdig
4,5

Bra pris hos:

CDON.com

5. Dove DermaSpa Summer Revived

Lättanvänd och lystergivande samt ger ett naturligt resultat och luktar gott

Formula: Kräm Förpackning: Mjuk tub Nivå på färg: Gradvis uppbyggnad

Dove DermaSpa Summer Revived Lotion Fair to Medium 200ml

Doves kräm skapar gradvis en vacker och naturlig solbrun nyans. Då färgen byggs upp gradvis under flera appliceringar så blir det inte några ränder eller mörka fläckar. Detta i kombination med den lätta konsistensen gör krämen enkel att använda. Doves brun utan sol kan med fördel användas på redan naturligt solbrun hud för att ytterligare förstärka brännan och för att skapa mer lyster. Då krämen kladdar en del efter applicering bör man vänta tills den absorberats helt innan man klär på sig om man vill undvika fula fläckar.

En positiv egenskap är att Dove i stort sett helt har lyckats dölja den säregna doften av brun utan sol. DermaSpa Summer Revived doftar istället behagligt av mild parfym. Krämen finns i två olika nyanser, så att brännan bättre kan anpassas efter den egna hudtonen. Den ger en försiktig nyans av brun, vilket gör att den mörkare nyansen även går bra att använda på en ljusare hy om man vill ha ett mer intensivt resultat.

Att Dove DermaSpa Summer Revived så enkelt kan anpassas efter hur kraftig effekt man önskar sig är bara en av denna brun utan sols många starka sidor. Den har dessutom väldigt lågt pris i jämförelse med liknande produkter vilket gör den till ett mycket prisvärt alternativ.

Ger ett naturligt resultatLystergivande,Är lättanvänd och luktar gott
Lång torktid
4,5

Bra pris hos:

Apotea.se

6. Maria Åkerberg Tan in a bottle

En ekologisk brun utan sol som är lätt att applicera och ger naturligt resultat

Formula: Kräm Förpackning: Plasttub Nivå på färg: Lätt Behövs appliceringshandske: Nej

Maria Åkerberg Tan in A Bottle 100ml

Maria Åkerberg Tan in a bottle är en ekologisk brun utan sol som kommer i en stilrent vit tub. Här finns det verkligen ingenting som skvallrar om att det är en solbränna på tub vi har att göra med, förutom namnet så klart.

Även om det aldrig går att dölja den klassiska brun utan sol-lukten helt, luktar denna ändå lite mer örtigt än många andra produkter vi testat. Vid applicering blir man inte på något sätt knockad av lukten av dihydroxiacetone (vilket är den ingrediens som gör att man blir brun, som också luktar lite säreget), den smyger sig på först efter en stund på huden. Men även då luktar Tan in a bottle örtigt och överlag ganska så behagligt.

När man smörjer in sig med denna brun utan sol, är det en riktigt krämig och vit produkt man har att göra med. Faktum är att den är så pass krämig, att det tydligt syns vart man smörjt in sig. Detta underlättar enormt då man slipper gissa. Det tar en stund innan krämen helt absorberats, så undvik att smörja om du behöver sätta på dig kläder snabbt efteråt.

Färgen man får är ganska mild. Det står i beskrivningen att man inte kommer se brun ut direkt, utan att maximal färg kommer efter 3-4 dagars användning. För vår testperson, som har ett ljust utgångsläge, blev det dock en tydlig skillnad redan efter första omgången. Det är en behaglig färg som ser väldigt naturlig ut – ingen risk att ens ben kommer bli misstagna för ett par morötter med Tan in a Tube, med andra ord. Efter någon vecka har det mesta av färgen försvunnit. Den försvinner jämnt och snyggt, vilket också är viktigt så man slipper den fläckiga looken.

Enkel att applicerafin och naturlig färgörtig doft
Tar tid på sig att absorberas
4,0

Bra pris hos:

Bangerhead.se

7. BareMinerals Faux Tan Body Sunless Tanner

Hållbar brun utan sol som ger en naturligt solkysst färg

BareMinerals Faux Tan Body 177ml

BareMinerals Faux Tan Body Sunless Tanner är en färgad kräm, vilket innebär att man aldrig behöver vara orolig för att missa någon fläck på huden, det syns nämligen tydligt vart krämen har applicerads. Faktum är att man ser smutsbrun ut innan man duschat, vilket först oroar lite. Slutresultatet blir dock jättebra och håller länge.

Eftersom resultatet håller så pass länge, är det bra att börja försiktigt om man är blek. Det är tråkigt att få en färg som är djupare än vad man hade hoppats, och dessutom inte bli av med den. Blir resultatet istället vad man hade önskat, då är hållbarheten klockren.

Konsistensen på BareMinerals Faux Tan Body Sunless Tanner är trögflytande men sjunker ändå överraskande snabbt in i huden. Det är därför att rekommendera att man är noga med att tvätta händerna direkt efter insmörjningen, eller använda en appliceringshandske för att helt slippa missfärgade händer.

Med BareMinerals Faux Tan Body Sunless Tanner får man en naturlig färg dagen efter applicering. Men smakar det så kostar det, detta är en av de dyrare produkterna i testet.

Snygg naturligt solkysst färg dagen efter
Svårt att få ut det sista ur flaskandyrast i detta test
4,0

8. Loreal Sublime Bronze Fresh Self-Tanning Gel Face & Body

Skarp doft men snyggt resultat med denna brun utan sol-gel

Formula: Gelé Förpackning: Plasttub Nivå på färg: Mellan Behövs appliceringshandske: Nej

L'Oreal Paris Sublime Bronze Fresh Feel Self Tanning Gel 150ml

Detta är en transparent brun utan sol-gelé i en rejäl plasttub. Problemet med transparenta produkter brukar vara att de är svåra att applicera jämnt, men detta upplevs inte vara fallet med Loreal Sublime Bronze Fresh Self-Tanning Gel Face & Body.

Att applicera Loreal Sublime Bronze Fresh Self-Tanning Gel Face & Body visar sig faktiskt vara otippat lätt. Samtidigt som den är transparent, har den en väldigt svag ton av brunt i sig, vilket på en blek hud räcker som stöd för att fördela gelen jämnt. Har man en djupare ton, blir den lätta färgen däremot ingen större hjälp. Det tar en stund för produkten att absorberas, vilket ändå innebär att det syns vart den har smorts in, i och med att huden glänser av gelen innan den torkat.

På tal om absorberingstid upplevs kroppen som kladdig hyfsat länge. Detta innebär att man får tänka till lite innan man använder den. Har man bråttom iväg, är det bättre att vänta. Allra bäst är att göra det ett par timmar innan det är dags för sängen, men se då till att du torkat helt innan du kryper ned mellan lakanen.

En annan anledning till att det är bra att göra detta på kvällen, är att lukten utvecklas till att bli hyfsat stark. Redan vid applicering är det en ganska skarp lukt och under tiden som färgen utvecklas blir lukten av brun utan sol väldigt påtaglig. För att slippa dras med denna lukt under hela dagen, rekommenderas att gelén används på kvällen och att man börjar nästa dag med en dusch för att bli av med doften. Men resultatet då? Det blir riktigt fint. Färgen utvecklas relativt snabbt och dagen efter har man en härligt solkysst färg på benen. Är man riktigt ljus i huden, är det bra att vara lite varsam. Och glöm för all del inte att exfoliera innan. Även om denna produkt innehåller exfolierande AHA-syra, är det verkligen att rekommendera att man förbehandlar huden med exfoliering och återfuktning för att slippa att torra partier blir fläckiga.

Lättanvänd formulaordentligt med färg
Luktar starkttar lång tid att torka
3,5

Bra pris hos:

Stuff Outsale

9. Marc Inbane Natural Tanning Spray

Omedelbart och fint resultat ger en bra sista minuten-bränna

Formula: Sprej Förpackning: Sprejflaska Nivå på färg: Mycket färg Behövs appliceringshandske: Ja

Marc Inbane Natural Tanning Spray 200ml

Ett omedelbart solbrunt och vackert resultat är effekten av Marc Inbane Natural Tanning Spray. I produkten kombineras effekterna av en färgad sprej och vanlig verkningseffekt. Förutom den omedelbar bruna effekten så fortsätter produkten dessutom att verka, precis som en vanlig brun utan sol. På så sätt finns en vacker bränna kvar även när översta lagret har duschats bort.

Då doften döljer brun utan sol väl är detta verkligen en produkt som kan användas i sista minuten. Kommer du på en timme innan festen att du faktiskt måste ha mer färg för just den klänning du valt så är Marc Inbane Natural Tanning Spray din räddare.

Produkten sprejas på kroppen och meningen är att en appliceringshandske inte ska behövas. En sådan är dock likväl ett måste för att få ett jämnt resultat. Produkten är också, trots sprejformatet, lite knepig att få på rätt ställe. Enklast är helt klart att få hjälp med att spreja ryggen och andra svåråtkomliga ytor.

Tyvärr sprider sprayen sig och ett brunt lager lägger sig över hela badrummet. Även på ställen som man inte ens har varit i närheten av. För att slippa en storstädning är i princip applicering i duschen eller liknande stängt utrymme det enda alternativet. Synd på en annars bra produkt.

Förutom dess flyktiga formula så är torktiden fantastisk. Detta tillsammans med doften och resultatet gör Marc Inbane Natural Tanning Spray perfekt för en sista minuten-bränna.

Fin färgomedelbart resultatväldigt snabb torktidbra doft
Svår appliceringsprejen hamnar överallt
3,5

Bra pris hos:

Bangerhead.se

10. Clarins Liquid Bronze Self Tanning

Brun utan sol som kräver flera strykningar men ger en mjuk, snygg bränna

Clarins Liquid Bronze Self Tanning 125ml

Clarins Liquid Bronze Self Tanning är en produkt med många lojala fans, men det är inte en helt oproblematisk produkt att arbeta med.

Samtidigt som detta är en brun utan sol-produkt som både är lätt att dosera och anpassa till sin egen hudton, finns det andra områden som är svårare. Den tar till exempel lång tid på sig att ge effekt och kräver flera strykningar innan man uppnår önskad färg på kroppen. Detta kan visserligen även vara en fördel för den väldigt bleka som ibland upplever att den här typen av produkter ger för mycket färg.

Har man en hudton som redan har lite färg, kommer denna produkt troligtvis kännas frustrerande att arbeta med. Men är man blek och vill gå varligt fram, kan detta vara en bra produkt att börja med.

Mjuk snygg bränna
Kräver flera strykningar
3,0

Bra pris hos:

Bangerhead.se

11. Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster

Drygt koncentrat som ger fin nyans

Formula: Koncentrat Förpackning: Plastflaska Nivå på färg: Svag Behövs appliceringshandske: Nej

Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster 30ml

Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster är en brun utan sol som skiljer sig från de flesta andra. Produkten utgörs av en olja som blandas med vanlig body lotion. Fyra till sex droppar, beroende på vilket resultat som önskar, räcker per klick med body lotion. Som referens räcker detta till nästan ett helt ben.

Den lilla flaskan med koncentrat är smidig att hantera, och det är enkelt att trycka ut endast en droppe i taget. Däremot är det tveksamt hur praktiskt det är att behöva blanda. Har man en väldigt bra kräm kan det så klart finnas en poäng men annars blir det mest omständligt. Koncentratet späder också ut krämen något så att den blir tunnare än den var innan.

Den säregna doften av brun utan sol tränger tyvärr igenom när koncentratet appliceras. Hur mycket det märks påverkas såklart av vilken lotion den blandas med. Färgen från produkten blir mycket fin, ganska varm i tonen och den ger en solkysst look. Den är dock ganska svag och flera appliceringar behövs för att få ett bra resultat.

Produkten är enkel att applicera och få jämn eftersom det blir som en vanlig hudkräm. Då den blandas ut är den också väldigt dryg och räcker länge. Tyvärr räcker det inte i jämförelse med konkurrensen. Vi hade hellre sett att Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster var en produkt som kunde stå på egna ben.

Fin nyansdrygsmidig förpackning
Omständligt att blandasvag färgmycket brun utan sol-lukt
2,0

Bra pris hos:

Nordicfeel.se

12. James Read Gradual Tan H2O Illumination Tan Mist Body

Fint resultat men fruktansvärd lukt

Formula: Flytande Förpackning: Sprayflaska Nivå på färg: Svag Behövs appliceringshandske: Nej

James Read Gradual Tan H2O Illuminating Tan Mist 200ml

Ibland spelar det ingen roll hur fina resultat man får av en produkt, om den luktar så illa att man måste hålla för näsan och sedan duscha för att mota huvudvärken i grind – då är den inte värd att kämpa vidare med. James Read Gradual Tan H2O Illumination Tan Mist Body är en sådan produkt.

Om vi ska se till de positiva sidorna så ger denna brun utan sol en fin och naturlig färg. Vätskan är dessutom spetsad med lite skimmer, vilket ger kroppen ett snyggt glow redan innan färgen har börjat träda fram. Men, och detta är ett stort men:

James Read Gradual Tan H2O Illumination Tan Mist Body luktar fruktansvärt. Det är en tung lukt med inslag av urin, som helt enkelt inte går att ursäkta. Nog för att brun utan sol-produkter ofta kan lukta speciellt, men det är sällan de luktar så här äckligt. Doften är så intensiv och påträngande att huvudvärken snart var ett faktum och det är svårt att inte kasta sig in i duschen på en gång.

Spraymunstycket fördelar inte produkten på ett jämnt sätt och även om en appliceringshandske inte ska behövas, är det att rekommendera att en sådan används för att slippa ett fläckigt resultat. Men appliceringshandske eller inte, lukten kommer man aldrig ifrån.

Ger en fin färg
Lukten är outhärdlig
1,5

Bra pris hos:

Bangerhead.se

Brun utan sol

På sommaren är det många som vill ha en solkysst färg på huden. Dock är det allt fler som börjar välja andra alternativ än att vara ute i solen vilket innebär att det nu går att ha en fräscht brun nyans året runt.

Tidigare har det ofta gått att se om färgen kom från brun utan sol eller var naturlig då den artificiella nyansen skiftade mot orange och resultatet ofta var fläckigt. Numera finns många bra alternativ som ger en härligt solbrun färg, där det är omöjligt att avgöra om det är en naturlig solbränna eller inte. En stor bidragande faktor till detta är att forskare kommit fram till att det aktiva ämnet DHA (dihydraoxiaceton) får en orange ton i basiska lösningar medan det får en brun ton i sura lösningar.

Brun utan sol finns i flera olika varianter såsom gel, spraytan, kräm och mousse. Vad som ger bäst resultat beror på vad man är van vid att använda. Generellt så torkar mousse och spray in snabbare medan kräm ofta är fetare och tar längre tid att absorberas av huden. Mousse och spray kan också vara något enklare att fördela jämnt över huden.

Hur fungerar det?

DHA reagerar med aminosyrorna i hudens proteiner vilket skapar den mörkare nyansen. Från början syns det inte vilken nyans det kommer bli. Det kan ta upp till 6 timmar innan reaktionen är klar och den mörkare nyansen har framträtt. Därför är det bra att vänta minst 6 timmar innan dusch för att inte riskera att den bruna färgen sköljs bort.

Att det tar så långt tid för produkten att absorberas av huden innebär att det finns en risk för att få fläckar på ljusa kläder och lakan. Dessa fläckar går dock oftast bort efter en vanlig tvätt. Brun utan sol sätter sig bara i det allra yttersta hudlagret och försvinner därför naturligt när huden ramlar av efter någon vecka. Vill man få bort färgen snabbare finns det speciella removers att använda men det kan ändå vara svårt att snabbt återgå till sin naturliga hudfärg.

Många upplever att brun utan sol har en ganska säregen doft. Denna doft uppkommer till följd av den reaktion som sker på huden och det går därför inte göra en produkt utan lukt. Det som flera tillverkare istället gjort är att försöka dölja doften med olika sammansättningar av doftnoter där vårt luktsinne har svårare att urskilja den. Detta är något som utvecklats mer på senare år och det finns idag många bra alternativ som luktar riktigt gott.

Eftersom produkten bara sätter sig i det yttersta hudlagret går det bra att vistas i solen med brun utan sol applicerad. Naturlig solbränna påverkar djupare hudlager och sitter därför också längre. Dock kan det vara bra att vänta minst åtta timmar innan solning eftersom reaktionen på huden gör den ganska utsatt. Det är inte heller bra om man svettas direkt efter applicering av brun utan sol eftersom det kan få till följd att resultatet blir fläckigt.

Guide: Applicera brun utan sol

En av utmaningarna med att använda brun utan sol är att få ett jämnt resultat som ser naturligt ut. För att lyckas med detta är det viktigt att använda en peeling innan för att få bort döda hudceller. Detta minskar risken för mörka fläckar. Ett annat tips är att återfukta torra partier såsom nagelband, armbågar, knän, händer och fötter innan brun utan sol appliceras. Dessa partier riskerar annars att suga upp mycket av krämen och bli mörkare än huden runt omkring. Lägg på en fetare bodylotion och vänta tills den gått in i huden ordentligt.

När krämen sedan ska appliceras underlättar det mycket att använda en applikationshandske. Det blir då enklare att sprida ut krämen över huden och därmed större chans att få ett resultat utan fläckar och ränder. Använd lite mindre produkt på de områden som naturligt blir mindre solbrända, såsom armhålor eller insidan av armarna. Ryggen är alltid en utmaning att få jämn. Absolut lättast är att be någon om hjälp. Har man inte den möjligheten kan en applikationshandske åtminstone hjälpa till för att jämna ut kanterna.

Efter applicering är det viktigt att tvätta handflator och mellan fingrarna då det annars har en tendens att samlas produkt där, som sen blir mörkare och ger ett onaturligt intryck. Vänta tills produkten torkat in ordentligt och använd sedan kläder som inte sitter åt för att minska risken att kläderna förstör resultatet om krämen ännu inte har torkat helt.

För att få ett bra resultat i ansiktet är det viktigt att förutom peeling och fukt också använda en produkt som är avsedd för ansikte eller som går att använda på både kropp och ansikte. Produkter som är avsedda för kropp är nämligen ofta lite fetare och kan orsaka orenheter i ansiktet.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!