Vi använder cookies för att erbjuda en bättre upplevelse, samla in statistik och visa relevanta annonser. Genom att använda vår tjänst godkänner du detta. Läs mer i vår cookiepolicy.

Google Chromecast Audio

Google Chromecast Audio

Trådlös kommunikation: Wi-Fi, Kopplingar ingångar: USB
Fler egenskaper
Från 263 kr till 653 kr
Visa alla butiker
Pris inklusive frakt
MyMemory

Google Chromecast Audio

Google Chromecast Audio

Google Chromecast Audio

345 kr
322 kr exkl. frakt
Till butik

Smidig musikströmmare

En smidig och lättanvänd uppgradering till stereon. Google träffar rätt med Chromecast Audio. Trådlösa högtalare är stekhett, särskilt med multirums-uppspelning. Därför var vi inte förvånade när Google lanserade en version av populära Chromecast med stöd för endast ljud.

Google Chromecast Audio ser likadan ut som Chromecast, med undantag för de lp-liknande spåren på ovansidan. Den lilla pucken har micro usb-jack på ena sidan för strömförsörjningen, och ett 3,5-millimeters på andra sidan. 3,5-kontakten är en kombohistoria, som kan skicka ut både analogt och digitalt ljud. För digitalt ljud krävs dock att du köper till en optisk kabel.

Spotify kräver pengar

Tanken med Chromecast Audio är att du ansluter den till en stereo, radio eller annat via aux-ingången. Därefter kan du spela ljud och musik genom den. Så länge apparna du använder stödjer Chromecast, vill säga. Det gör ganska många, däribland radiotjänsten Tunein och svenska Spotify. Spotify kräver dock, precis som med deras egen Connect-funktion, att du har ett betalt premium-abonnemang.

App-stödet är i övrigt bra, men Apple Music är av förklarliga skäl (konkurrens) inte inkluderat. Exakt hur uppspelningen funkar beror lite på appen, men du trycker på ”play” och sedan på Chromecast-ikonen som borde synas om du installerat din Chromecast Audio korrekt.

Superenkel användning

På tal om installation fungerar den lika smidigt som vanliga Chromecast. Koppla in alla sladdar, ladda hem appen och följ instruktionerna. Vi var igång på första försöket och det tog mindre än en minut, exklusive uppdatering av firmware. Uppackning och installation är så enkel som man kan begära.

Chromecast Audio kostar runt 400 kronor. Det gör att ljudkraven såklart inte kan vara jättehöga. Vi har dock inga klagomål på kvaliteten över den analoga utgången och den mer krävande kan ju alltid koppla in sig optiskt. Så länge din förstärkare, omvandlare eller aktiva högtalare har optisk ingång, vill säga.

Inledningsvis fanns inget stöd för multirums-uppspelning men det har Google nu implementerat i en uppdatering. Du kan inte spela olika låtar i olika rum, men däremot gruppera flera stycken Chromecast Audio och ha en i köket, en i sovrummet och så vidare. Chromemcast Audio stödjer numera också högupplöst ljud upp till 24 bits, 96 KHz.

Enkel att installera och använda, lågt pris. Det börjar låta som ett eko av vårt Chromecast-test. Det finns få lika smidiga lösningar som Chromecast Audio för att få prisvärd streaming i befintliga högtalare.

Publicerad: 25 februari 2016

Omdömen

Frågor och svar

Bli den första att ställa en fråga.

Produkt
ModellnamnChromecast Audio
Funktioner
EgenskaperWidgets
Inbyggd hårddiskNej
OperativsystemChrome OS
Trådlöst
Trådlös kommunikationWi-Fi
Wi-Fi standard802.11ac
Bluetooth aptXJa
Anslutningar
Kopplingar ingångarUSB
Ljud
Stödda radiostationerInternet Radio
Mått
Höjd5.2 cm
Bredd13.5 cm
Djup5.2 cm
Favorit
Bevaka pris