1. Start
  2. Ljud & Bild
  3. Mediaspelare

Mediaspelare

Google
Google
Filtrera
Specifikationer
Bild
Funktioner
Anslutningar
Filformat
Trådlöst
Hållbarhetsinformation
Ljud
Strömkälla
Mått

100+ produkter

Mediaspelare Google Chromecast with Google TV HD
Bäst i test

Google Chromecast with Google TV HD

TV, Chromecast, Spotify Connect, Wi-Fi, 1920x1080 (Full HD)

465 kr

4,6

NetOnNet
CyberPhoto
i 48 butiker

Tre tips när du ska köpa mediaspelare

Det billigaste sättet att göra en TV smart har länge varit en Chromecast. Googles lilla streamingpuck för ett par hundralappar är fortfarande det absolut billigaste sättet och funkar med både Android och Iphone (om än en smula mer begränsat till den sistnämnda).

Annars finns de vanligaste tjänsterna inbyggda i Playstation och Xbox. Långt ifrån allt finns där, men det duger gott för uppspelning av både populära streamingtjänster och lokal media.

Det finns såklart en poäng att hålla dig till samma system hemma.

  • Kör ni mestadels Iphone hemma kommer det fungera bäst med en Apple TV.

  • Samma sak om det är Android som gäller i hushållet, särskilt om det finns ett par smarta Google-högtalare hemma som lirar bra med Android-baserade mediaspelare. Givetvis är det inget måste, men det gör livet hemma lite smidigare.

Problemet med smarta TV-apparater, särskilt äldre sådana, är att de inte uppdateras. Det gör att appar allt eftersom “faller bort” eller slutar fungera för att systemet är för gammalt.

Separata mediaspelare kan råka ut för samma sak, även om så inte alltid är fallet. Både Apple TV 4 (numera Apple TV HD) och första generationens Chromecast rullar fortfarande. Samma sak kan dock inte sägas för vissa andra mediaspelare med Android TV. Läs på om vad tillverkaren säger om saken innan du slår till.

MEDIASPELARE

Vanliga frågor

Mediaspelare är ett ganska stort begrepp, som både omfattar mjukvara och hårdvara. När man pratar om mjukvara så handlar det om program som kan spela upp olika slags digital media, till exempel mp3-filer eller filmklipp. Använder man ordet i hårdvarusammanhang handlar det om fysiska enheter som oftast kopplas till en tv och som framför allt kan användas för att titta på streamingtjänster eller spela upp filmer lagrade på ett lokalt nätverk.

Det finns allt ifrån väldigt enkla mediaspelare som Googles Chromecast till mer avancerade alternativ som Nvidia Shield eller Apple TV 4K. Med Chromcast får man i princip en liten ”puck” som kopplas till tv:n via HDMI och därefter gör det möjligt att streama trådlöst från till exempel en telefon eller surfplatta till tv:n. En Apple TV-enhet är mer som en liten smart-tv-box och har en appbutik. Det finns mängder av appar, allt från spel till träningsappar och självfallet också streamingtjänster. Använder du huvudsakligen Apple-produkter är en Apple TV ett utmärkt val, då den är anpassad för Apples ekosystem. Är du en Androidanvändare så passar en Androidbaserad mediaspelare eller en Chromecast bättre.

I premiumsegmentet hålls ofta Apple TV 4K fram som den bästa produkten, då den har mängder med funktioner och ett stort utbud av appar och spel. Bland Android TV-baserade mediaspelare så finns mängder av fina produkter, bland annat Nvidia Shield och Xiaomis Mi Box. Chromecast är en förhållandevis enkel lösning, men är en stabil och bra mediaspelare för den som inte nödvändigtvis vill ha ett avancerat gränssnitt och en separat appbutik.

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss