Mediaspelare

Google
Filtrera
Bild
Funktioner
Anslutningar
Design
Filformat
Trådlöst
Strömförsörjning
Ljud
Mått

100+ produkter

Sortera efter popularitet
Mediaspelare Google Chromecast (4th Generation) with Google TV
Bäst i test

Google Chromecast (4th Generation) with Google TV

TV, Chromecast, Wi-Fi, Bluetooth, 3840x2160 (4K Ultra HD)

774 kr

Chromecast blir äntligen en enkel mediaspelare med fjärrkontroll, appar och röststyrning

Mediaspelare Google Chromecast 3
4,0/5

Google Chromecast 3

TV, Wi-Fi, 1920x1080 (Full HD)

349 kr

4,6

MEDIASPELARE

Vanliga frågor

Mediaspelare är ett ganska stort begrepp, som både omfattar mjukvara och hårdvara. När man pratar om mjukvara så handlar det om program som kan spela upp olika slags digital media, till exempel mp3-filer eller filmklipp. Använder man ordet i hårdvarusammanhang handlar det om fysiska enheter som oftast kopplas till en tv och som framför allt kan användas för att titta på streamingtjänster eller spela upp filmer lagrade på ett lokalt nätverk.

Det finns allt ifrån väldigt enkla mediaspelare som Googles Chromecast till mer avancerade alternativ som Nvidia Shield eller Apple TV 4K. Med Chromcast får man i princip en liten ”puck” som kopplas till tv:n via HDMI och därefter gör det möjligt att streama trådlöst från till exempel en telefon eller surfplatta till tv:n. En Apple TV-enhet är mer som en liten smart-tv-box och har en appbutik. Det finns mängder av appar, allt från spel till träningsappar och självfallet också streamingtjänster. Använder du huvudsakligen Apple-produkter är en Apple TV ett utmärkt val, då den är anpassad för Apples ekosystem. Är du en Androidanvändare så passar en Androidbaserad mediaspelare eller en Chromecast bättre.

I premiumsegmentet hålls ofta Apple TV 4K fram som den bästa produkten, då den har mängder med funktioner och ett stort utbud av appar och spel. Bland Android TV-baserade mediaspelare så finns mängder av fina produkter, bland annat Nvidia Shield och Xiaomis Mi Box. Chromecast är en förhållandevis enkel lösning, men är en stabil och bra mediaspelare för den som inte nödvändigtvis vill ha ett avancerat gränssnitt och en separat appbutik.

Annons