Historik

PriceRunner grundades 1999 och har sin huvudsakliga verksamhet i Sverige och Danmark samt mindre sajter i ytterligare två länder. Vi arbetar för att utveckla den bästa tjänsten för jämförelseshoppingtjänst som finns. PriceRunner är helt oberoende; vi ägs inte av eller är beroende av någon tillverkare, butik eller annan organisation som skulle kunna ha intresse av att ge partisk information.

PriceRunners uppdrag är att hjälpa konsumenter att hitta bättre produkter och bättre erbjudanden på varor. Varje månad hjälper vi hundratusentals konsumenter att dels hitta bättre och billigare produkter och dels spara pengar genom att jämföra priser på en viss produkt. Vår vision är att vara någon som konsumenten alltid kan lita på - oberoende och trovärdig - när man jämför varor på nätet. Vi tycker det vi gör är jättespännande - e-handel växer kraftigt och vi vill fortsätta hjälpa shoppare att fatta klokare beslut!

Historik i korthet

1999

PriceRunner grundades i Sverige av Kristofer Arwin, Martin Alexandersson och Magnus Wiberg. Satsningen finansierades av Cell Ventures. PriceRunner etablerades som en av de första webbplatserna för jämförelseshoppingtjänster i Europa.

2000

PriceRunner expanderade till Danmark och Storbritannien.

2004

PriceRunners expansion fortsatte till Frankrike och Tyskland. Under året förvärvades PriceRunner av den amerikanska mediekoncernen Conversant (tidigare ValueClick). PriceRunner lanserade utnämningen Årets E-handlare för att uppmärksamma de mest uppskattade butikerna.

2005

PriceRunner lanserades i USA.

2006

PriceRunner lanserades i Österrike.

2008

PriceRunner lanserade de första apparna för iOS och Android. Bolaget började migrera [den tekniska plattformen] till Shanghai i oktober 2008.

2009

PriceRunner lanserade den första mobilanpassade webbplatsen. Plattformen stängdes ned i USA under året i samband med arbetet med migrationen till tekniska Shanghai-plattformen.

2013

Amerikanska mediekoncernen IAC förvärvade PriceRunner.

2016

PriceRunner återgick till svenska ägare genom att investmentbolaget Nordstjernan, Karl-Johan Persson, Nicklas Storåkers och Mikael Lindahl förvärvade bolaget. I juli förvärvade PriceRunner EDB Priser och i september förvärvade PriceRunner Bäst-i-Test.

2017

PriceRunner lanserade en ny design för plattformen. I december stängde Bolaget ned kontoret i Shanghai.

2018

PriceRunner lanserade en ny uppgraderad plattform i Storbritannien. PriceRunner lanserade E-handlarindex, som mäter tendenser bland e-handlare i Danmark och Sverige. I juni stängde Bolaget ned sina plattformar i Frankrike och Österrike.

2019

PriceRunner lanserade sin första tjänst inom data & analys.

2020

Investmentbolaget eEquity, Nicklas Storåkers och vissa andra befintliga aktieägare förvärvade Nordstjernans andel av PriceRunner. Magnus Wiberg, Partner på eEquity, var en av medgrundarna av PriceRunner 1999 och återvände under året som styrelseledamot. I juni stängde Bolaget ned sin plattform i Tyskland.

2021

PriceRunner lanserade ett flertal uppdateringar såsom jämförelse av olika leveransalternativ och fraktavgifter, produktguider för att hjälpa konsumenter att finna rätt produkt och hantering av versioner på mer än en tredjedel av alla produkter. PriceRunner förvärvade Prisguiden i oktober och expanderade därmed sin verksamhet till Norge.

I november ersatte Mikael Lindahl Nicklas Storåkers som VD. Klarna annonserar att man förvärvar PriceRunner.

2022

Avtalen med Klarna var officiellt godkända av Finansinspektionen 17 mars 2022, varav PriceRunner blev en del av Klarna 1 april 2022.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss