Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Historik

PriceRunner grundades 1999 och har sin huvudsakliga verksamhet i Sverige och Danmark samt mindre sajter i ytterligare två länder. Vi arbetar för att utveckla den bästa tjänsten för jämförelseshopping som finns. PriceRunner är helt oberoende; vi ägs inte av eller är beroende av någon tillverkare, butik eller annan organisation som skulle kunna ha intresse av att ge partisk information.

PriceRunners uppdrag är att hjälpa konsumenter att hitta bättre produkter och bättre erbjudanden på varor. Varje månad hjälper vi hundratusentals konsumenter att dels hitta bättre och billigare produkter och dels spara pengar genom att jämföra priser på en viss produkt. Vår vision är att vara någon som konsumenten alltid kan lita på - oberoende och trovärdig - när man jämför varor på nätet. Vi tycker det vi gör är jättespännande - e-handel växer med över 15 % per år och vi vill fortsätta hjälpa shoppare att fatta klokare beslut!

1999

PriceRunner grundas i Sverige av Kristofer Arwin, Martin Alexandersson och Magnus Wiberg. Satsningen finansieras av Cell Ventures. PriceRunner etableras som en av de första prisjämförelsesajterna i Europa.

2000

PriceRunner expanderar till Danmark och Storbritannien.

2004

I augusti fortsätter expansionen till Frankrike och i oktober till Tyskland. I augusti förvärvas PriceRunner av den amerikanska mediekoncernen Conversant (tidigare ValueClick). PriceRunner lanserar utnämningen Årets E-handlare för att uppmärksamma de mest uppskattade butikerna.

2005

PriceRunner lanseras i USA – en satsning som senare läggs ner.

2008

PriceRunner lanserar de första apparna för iOS och Android.

2009

PriceRunner lanserar den första mobilanpassade sajten.

2013

Amerikanska mediekoncernen IAC förvärvar PriceRunner.

2016

PriceRunner återgår till svenska ägare genom att investmentbolaget Nordstjernan, Karl-Johan Persson, Nicklas Storåkers och Mikael Lindahl förvärvar bolaget.

2020

Investmentbolaget eEquity och Nicklas Storåkers förvärvar Nordstjernans andel av PriceRunner. Magnus Wiberg, Partner på eEquity var en av medgrundarna av PriceRunner 1999 och han återvänder nu som styrelsemedlem.