1. Start
  2. Guider

Uppdaterad  

Robust och bastant: 5 trädgårdsmaskiner vi väljer i sommar

Tobias Jacobsson

Det ska vara tungt och grovt men smidigt och effektivt – i alla fall när svenskarna väljer trädgårdsmaskiner 2020. Här är fem av de mest populära trädgårdsmaskinerna hos PriceRunner just nu.

Robust och bastant: 5 trädgårdsmaskiner vi väljer i sommar

Intresset för hem och trädgård har aldrig varit större än nu och de flesta ger sig ut för att arbeta på tomten när de får tid över. Att hitta rätt maskiner för att göra jobbet smidigt kan dock vara klurigt och många lägger tid på att söka runt efter det bästa av det bästa. PriceRunner har samlat de mest populära produkterna. Här är de.

1. ”En multitalang till grenkap”

Slipp köpa på dig massa olika verktyg – den batteridrivna, ergonomiskt designade grenkapen Stihl GTA 26 är en riktig stjärna, utrustad med en 1/4” PM3-sågkedja som ger bra skäreffekt och mycket kraft. Den är inte bara liten och smidig utan dessutom snygg och lämpar sig för allt från beskärning av det gamla knotiga äppelträdet till att klippa ner ris och trädgårdsavfall. Naturligtvis tummar den inte på säkerheten heller; handtaget har antihalkbeläggning och grenkapens kedja har ett stort skydd, så att du tryggt och enkelt kan göra trädgården riktigt vårfin. Som om det inte vore nog levereras den som ett helt set, inklusive batteri och laddare och möjlighet till väggmontage.

Stihl GTA 26 Solo

Stihl GTA 26

Se om denna multitalang är något för dig.

Jämför alla priser

2. En massiv vedklyv

Om du har ett större projekt som kräver lite tyngre maskineri framför dig är vedklyven Faxes 500 en självklar favorit. Faxes 500 har en 290 mm lång stålkniv som kan klyva ved på fyra sekunder, en tryckkraft på hela åtta ton vid 210 bars tryck och en bastant RHS-balk som även tjänar som oljetank. Trots att den väger över 100 kilo är den smidig att använda, tack vare en genomtänkt design med lättrullade massivgummihjul som gör maskinen enkel att flytta. Den som känner sig lite nervös över att hantera en så kraftfull maskin kan vara lugn – vedklyven manövreras med två kraftiga spakar, som båda måste vara påverkade för att kolven ska gå framåt. Hela klyven tillverkas dessutom av förstklassiga materialval och levereras både provkörd och startklar. Det är inte att undra på att Faxes 500 ligger på ohotad förstaplats i popularitetskategorin hos PriceRunner, särskilt som den har toppat favoritlistorna hos trädgårdsälskare i mer än 20 år. I vårt test av vedklyvar får Faxes 500 ett betyg på 4,5 av 5.

Faxes 500

Faxes 500

För sommarens större projekt!

3. ”Fungerar som en tallrik”

Handhållna och batteridrivna WOLF-Garten centrifugalspridare WE-B är ett självklart inslag i trädgårdsarbetet. WE-B fungerar som en tallrik som kastar gödslet i alla riktningar. Spridningsområdet täcks genom den roterande fläkttekniken, där varje varv överlappar materialet från föregående varv. Spridaren är busenkel att använda – allt som krävs är en knapptryckning för att spridningen ska sätta igång och jobbet blir klart på nolltid. WE-B passar både för stora och små trädgårdar, men om du har många blombänkar i trädgården bör du undvika att använda en centrifugalspridare. Viktigt att tänka på är att du bör försöka röra dig över området som du vill täcka i långsam, jämn fart, annars finns risken att spridningen blir ojämn.

Wolf-Garten WE-B Solo

Wolf-Garten WE-B

Uppgradera ditt trädgårdsarbete med Wolf-Garten WE-B.

4. Tar grenar upp på över 4 cm

Topptestade AL-KO Easy Crush LH 2800 är räddaren i nöden i plöjningstider! Förutom att den klarar att mala ned grenar som är upp till 42 mm i diameter, så är den extremt formstabil och idealisk för transport av ditt komposteringsmaterial. Den kraftfulla kompostkvarnen har ett unikt valssystem, med en kombination av knivar och valsar, som tillsammans med den kraftfulla motorn klarar det mesta. AL-KO Easy Crush LH 2800 har dessutom en extra stor tratt, så att du bekvämt kan fylla kvarnen med ditt komposteringsmaterial. Egenskaper som imponerar är bland annat det stabila chassit med XL-hjul och den stora inbyggda uppsamlingsbehållaren på 50 liter, samt den jämna självinmatningen och den inbyggda slutarkontakten för ökad säkerhet.

5. Den övervakande grästrimmern

Ryobi RLT183225F rankas inte bara högt i kategorin trädgårdsprodukter, den toppar även listan över mest populära grästrimmern – och det är inte svårt att förstå varför. Huvudet går att vinkla och vrida och den smarta tekniken ger dig mer lagringstid och kraft. Trimmern är helt batteridriven och trimmerhuvudet har tre olika positioner och en justerbar klippbredd på mellan 25 och 30 cm. Därför är den särskilt lämpad för att klippa högt och blött gräs. Vill du byta till kantklippningsläge gör du det snabbt och enkelt tack vare den patenterade EasyEdge-tekniken. Det går också att smidigt anpassa längden på det teleskopiska skaftet till användaren, vilket gör den till ett praktiskt och behändigt val för dig som vill trimma gräs.

Ryobi RLT183225F (1x2.5Ah)

Ryobi RLT183225F

Är det dags för en ny grästrimmer så ska du kolla in denna!

Fler populära alternativ just nu

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss