1. Start
  2. Guider

Uppdaterad  

Guide: 7 snygga sneakers-stilar att välja mellan

Philip Hamilton

Finns det en större självförtroende-boost än att glida runt i ett par fräscha och snygga sneakers? Vi har samlat allt du behöver veta för att hitta ditt nya favoritpar!

Dags för nya sneakers!

Toppa din outfit med snygga sneakers

Nya skor är alltid kul. Det stora dilemmat är ju bara vilka skor man ska slå till på. Ska du ha ett par som fungerar till allt eller vill du växla baserat på kläder, väder och humör? Ska dom vara sköna eller snygga? Sköna OCH snygga? Eller till och med lite så där charmigt fula kanske? Nedan har vi listat en gäng olika varianter på snygga sneakers för både dam och herr från populära märken som Nike och Adidas, så att du enkelt kan hitta rätt.

Sneakers på rea

Tennis!

Tennisskor slår aldrig fel och går aldrig ur tiden, och ett bra val för dig som söker vita sneakers. De passar alla, är lätta och bekväma, och håller en låg profil som smälter in överallt. Är du sugen på tennissneaker föreslår vi att du riktar ögonen mot en modell med gediget läder. De kanske kostar en slant extra, men de kommer både hålla längre och är betydligt snyggare. En självklar plats att börja är med den den lojala och pålitliga klassikern Stan Smith. En annan modell som är värd att uppmärksamma är Reeboks Club C , som firar 35 år och har ett gäng fräscha vintage modeller. Men om du letar efter en uppstickare bör du kika in Veja, ett franskt märke som tillverkar skorna i Brasilien, med fokus på närproducerade och hållbara material.

Superstar!

Är tennis inget för dig kanske den gamla basketskon Adidas Superstar kan vara ett alternativ. Superstar har, sjukt nog, femtioårsjubileum förra året. Kan det vara världens fräschaste femtioåring? Hur gammal är Dwayne "The Rock" Johnson? Superstar är uppe i toppen i alla fall. Inför relanseringen och femtioårsjubileet har Adidas arbetat om den ikoniska modellen lite grann och försökt perfekta till den ännu mer. Superstar har återlanserats och är enligt adidas nu lite mer slimmad och mer sann till den ursprungliga formen när den släpptes för femtio år sedan. För dig som har svårt att bestämma dig finns det nu även en hybrid mellan Superstar och Stan Smith, kallad Superstan.

Sköna sneakers

Retro-skor i all ära, men de är alla rätt platta och har ofta en stum sula som kanske inte är första valet om det är komfort man är ute efter. Om vi kikar på nutid, så har de senaste åren präglats av de stora tillverkarna Nike och Adidas som brottats om tronen över att ha den skönaste sulan. Det har lett till flera innovationer, men framför allt Adidas Boost och Nike React. Två snarlika skum-material som är riktigt sköna och ger ett bra studs i steget. De liknas ofta vid att gå på moln och ja det är kanske så nära vi kommer.

Dad shoes

En trend som håller i sig, vare sig man vill eller inte, är de så kallade pappa-skorna. Det vill säga stora retro-doftande joggingdojor som ser ut som något medelålders pappor hade på sig under sena 90-talet/tidigt 00-tal. De har en lite saftigare sula och går att få tag på i många vår-passande färgscheman. Adidas Yung är en favorit bland många i den här kategorin, tillsammans med New Balance 530, Nike P-6000 och Puma RS-X.

Nike Air Max

För dig som hellre blickar framåt har Nike det två senaste åren lanserat modellerna Air Max 270 och Air Max 720. Till skillnad mot tidigare modeller av Air Max som från början var tänkte som löparskor, skapades båda dessa specifikt för att vara en riktigt skön vardagssneaker. Det verkar ha gått hem hos folket, då Air Max 270 är en av Nikes bäst säljande skor sedan 2018.

Trendiga modeller

Förutom Air Max är Nikes ikoniska Air Force 1, en tidlös sko som kom ut på marknaden redan 1982. Skon var designad för basket, men dess nästan heliga plats inom hiphop kulturen har cementerat den som en modern klassiker. En annan populär Nikemodell är Air Jordans som finns i en mängd olika färger. Vi ser även svenska Axel Arigato klättra på topplistorna!

Uppiffad klassiker

Comme des Garçons samarbete med Converse kan inte kallas annat än en moderna klassiker. Det japanska märket kom in och målade sitt ikoniska hjärta på den redan ikoniska modellen från Converse och blev genast en succé. En enkel men träffsäker uppdatering. Är du sugen på ett par bör du dock klippa till ganska snart, de brukar nämligen gå åt ganska fort.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss