PriceRunner hjäper dig hitta rätt produkt
400+ produkter
När du ska fritera är det viktigt att använda oljor som är gjorda för de höga temperaturer som uppstår under fritering, därför passar varmpressade oljor bättre än kallpressade. De vanligaste oljorna är rapsolja, majsolja, solrosolja och jordnötsolja- men det finns fler exempel på oljor som går bra.
Det beror på vad du lagar och hur länge fritösen blir ståendes emellan, men man brukar säga att man kan använda ett parti olja ungefär 7-12 gånger innan det är dags att byta. Dock, som tidigare nämnts, beror det i mångt och mycket på vad du friterar - ibland är det mat eller produkter som gör att du får byta olja oftare alternativt mer sällan. Man kan även förvara sina olja i kylen om man vill att den ska hålla länge. Många byter olja efter varje användning, men det är alltså inte nödvändigt.
Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.