1. Start
 2. Barn & Familj
 3. Barnvagnstillbehör
 4. Skötväskor
 5. Skötväskor

Skötväskor

Done By Deer
Done By Deer
Filtrera
 • Barnvagnstillbehör
 • Skötväskor
 • Åkpåsar
 • Ståbrädor
 • Barnvagnsdelar
 • Barnvagnsskydd
 • Barnvagnsdynor
Specifikationer
Hållbarhetsinformation
Mått

500+ produkter

Skötväskor Done By Deer Skötväska/Ryggsäck
Populär

Done By Deer Skötväska/Ryggsäck

Skötväska, Blå, Brun, Rosa, Grå, Svart, Grön, Beige, Mobilficka, Flaskhållare, Medföljande skötdyna, Ryggsäcksmodell, Material: Polyester

705 kr

5,0

Babyland
Köpbarnvagn.se
i 16 butiker
Skötväskor Elodie Details Skötväska Soft Shell Brilliant Black

Elodie Details Skötväska Soft Shell Brilliant Black

Skötväska, Svart, Fack för laptop/surfplatta, Mobilficka, Medföljande skötdyna, Flaskhållare, Material: Polyester

396 kr

4,0

Köpbarnvagn.se
Apotea
i 10 butiker
SKÖTVÄSKA

Vanliga frågor

En skötväska är ett praktiskt sätt att få med sig allt du behöver när du lämnar hemmet med ditt barn. Egentligen kan alla slags väskor fungera som skötväskor – en vanlig ryggsäck, en plast- eller tygpåse fungerar fint. Skillnaden med en skötväska är ett dessa är utformade för att lätt kunna organisera de saker du behöver till ett barn. Det brukar finnas särskilda fack för blöjor och våtservetter, nappflaska, vattenflaska och plats för extra kläder, barnmat och krämer, så att du lätt kan hålla ordning och hitta i väskan. Ofta är de också anpassade för att kunna hängas på en vagn.

En skötväska är en särskild väska som är utformad för allt du behöver när du lämnar hemmet med ditt barn. Väskan ska vara hållbar och lätt att rengöra. En bra skötväska har flera fickor och förvaringsfack och har oftast också en lösning för att fästa den på barnvagnen.

När du packar en skötväska bör du organisera packningen för flera olika scenarier. Det kan vara lättare att packa innehållet i necessärer eller tygpåsar i skötväskan. På så sätt kan du enkelt ta ut bara det du behöver för ett mellanmål eller en väska med allt som behövs för blöjbytet. Saker som du ofta behöver, till exempel våtservetter och en ren blöja, bör packas ovanpå. Saker som används mer sällan kan placeras längst ner i väskan.

Tre tips när du ska köpa skötväska

De flesta barnvagnar är inte godkända för att hänga skötväskan på handtaget. Om för stor vikt placeras på handtaget finns en risk för att vagnen kan tippa bakåt, varpå barnet faller ur. Rekommendationen är att i stället ha skötväskan i vagnens varukorg. Men vill man ändå kunna hänga skötväskan på handtaget så finns det tre olika sätt att göra det på.

 • Skötväska med barnvagnskrokar: En uppskattad lösning är att köpa till separata barnvagnskrokar, eller välja en skötväska där barnvagnskrokar medföljer. Dessa fästs på handtaget med kardborre och sen kan man smidigt klicka av och på skötväskan.

 • Skötväska med fasta fästen: Många skötväskor har en rem eller krok på själva väskan, som kan dras runt handtaget och sen fästas i skötväskan igen. Då sitter väskan stabilt på handtaget, utan att glida nedåt när man går med vagnen.

 • Skötväska med bärrem: Skötväskor, eller vanlig handväska, som saknar särskild upphängningen för vagnen kan hängas på handtaget med den vanliga bärremmen.

Barnen växer och behoven av vad man behöver plocka med sig förändras. Likaså kan en dag på djurpark kräva betydligt mer nedpackade pinaler än en kortare sväng med barnvagnen till en lekpark. Man sig med en enkel tygpåse, men det finns skötväskor med genomtänkt design som passar perfekt för olika ändamål.

 • Skötväska som ryggsäck: Så gott som alla skötväskor är utrustade med handtag och ofta en bärrem, men ryggsäckar är väldigt praktiskt om du behöver ha båda händerna fria för att hålla ett syskon i handen samtidigt som du kanske bär ett mindre barn i bärsele eller i famnen.

 • Organizer: När barnen blir äldre eller vid kortare utflykter har den mindre skötväskan, som ofta kallas organizer, fördelen att den tar avsevärt mycket mindre plats, och den brukar också vara lämplig att sätta fast på handtaget utan att riskera att vagnen välter. Då har man också nappar, näsdukar och mobiltelefon nära till hands och ofta ändå förvånansvärt gott om plats för den allra mest nödvändiga packningen.

 • Regntålig skötväska: Vagnens regnskydd skyddar inte skötväskan om du har hängt den på handtaget och hällregn riskerar att blöta ner såväl blöjor som ombyteskläder. En vattentålig skötväska som står emot regn (och är lätt avtorkbar när festisar och kaffekoppar skvimpar över).

Vill man ha en skötväska för tvillingar så finns det särskilda sådana modeller. Ofta handlar det om att skötväskan är större, med fler fack, så att ombyten och blöjor för två barn får plats. Att fästa en skötväska på en syskonvagn eller tvillingvagn går lika bra som på en singelvagn, särskilt om man använder barnvagnskrokar.

Annons
 • Bäst i test
 • Rea
 • Guider
 • Om oss