FM-sändare

Filtrera
Specifikationer
Funktioner
Anslutningar
Design

200+ produkter

FM-sändare Carwise 636432
Populär

Carwise 636432

Handsfree, Bluetooth, USB, Strömförsörjning, Display

459 kr

5,0

FM-SÄNDARE

Vanliga frågor

Om du har en äldre bil utan stöd för Apple CarPlay eller Android Auto, så får du förlita dig på en sladd och en eventuell AUX- eller USB-ingång för att få ut ljudet från din telefon i bilens stereoanläggning. Det är dock relativt vanligt att den typen av ingångar saknas i äldre bilar, och då är en FM-sändare den enda lösning som finns. Du ansluter enkelt med USB eller Bluetooth från din mobil till FM-sändaren, som sedan vidarebefordrar ljudet på en radiofrekvens som du kan ratta i på din bilradio.

Det beror lite på vad du har för behov. Både Bluetooth och radiosignaler är förstås mer nyckfulla faktorer än en sladdbunden anslutning, och rör du dig bland många fordon så händer det att din FM-sändare störs ut, inte minst av andra människors FM-sändare. Ibland räcker det med att justera frekvensen för att få bättre ljud och slippa störningar, medan det andra gånger kan vara frustrerande att få till en bra anslutning.

FM-sändare finns i flera olika utföranden och modeller. En vanlig variant är en tämligen liten enhet som ansluts direkt till 12-voltsuttaget i bilen. Lite mer avancerade modeller sitter separat monterade i till exempel solskyddet och ansluts med en lite längre sladd till 12-voltsuttaget. Att koppla telefonen till FM-sändaren är enkelt. Du letar upp den som en Bluetooth-enhet i inställningarna på din telefon och ansluter till den. Välj sedan en frekvens som FM-sändaren ska sända på och ratta in den på din bilstereo.

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss