• Rea
  • Guider
  • Om oss
  1. Start
  2. Gaming & Underhållning
  3. Spelkonsoler

Spelkonsoler

Filtrera
Specifikationer
Bild
Kamera
Anslutningar
Skärm
Minne
Trådlöst
Ljud
Strömkälla
Mått

200+ produkter

Spelkonsoler Sony PlayStation 5 (PS5) Slim Standard Disc Edition 1TB
1000+ bevakar

Sony PlayStation 5 (PS5) Slim Standard Disc Edition 1TB

4,6

1TB Intern lagring

6 199 kr
NetOnNet
CyberPhoto
i 45 butiker

Tre tips när du ska köpa spelkonsol

En spelkonsol är inte bättre än spelen till den, så lyder ett gammalt slitet uttryck som faktiskt stämmer. Framför allt behöver du ta reda på vilka spel som släpps exklusivt till vilken konsol. Gillar du Mario är det bara Nintendo som gäller, Halo är bara Xbox och så vidare. En sökning på exklusiva titlar ger dig all information du behöver.

Om dina vänner, arbetskamrater eller liknande alla kör på ett system kan det vara en god idé att köpa samma. Dels kan du ta med din egen kontroll om det vankas spelkväll hemma hos någon, dels kan ni spela online med varandra. Det gör också att ni har mer gemensamma samtalsämnen om ni har samma maskin och spelar ungefär samma spel.

Både senaste Xbox och Playstation säljs i varianter med eller utan skivspelare. Därför måste du bestämma redan från start om du vill köpa spel fysiskt på skiva eller bara digitalt.

Förutom det kan det vara smart och smidigt att prenumerera på spel. Nintendo har ingen sådan tjänst, men Xbox och Playstation har. Med en månadskostnad kan du helt enkelt ladda ner hur många spel du vill från tjänstens katalog. Bra om du spelar mycket och alltid vill ha något nytt, mindre bra om du spelar sällan eller ganska få spel.

Vill du veta vilka de bästa spelen genom tiderna är? Här finns en av många topplistor på nätet att inspireras av när det är dags för spelinköp.

Annons