• Rea
 • Guider
 • Om oss
 1. Start
 2. Hem & Hushåll
 3. Hem
 4. Larm & Säkerhet
 5. Lås
 6. Dörrlås
 7. Dörrlås

Dörrlås

Filtrera
 • Larm & Säkerhet
 • Lås
 • Dörrlås
 • Knappsatslås
 • RFID-taggar & Nyckelbrickor
 • Dörrkedja
Specifikationer
Funktioner
Trådlöst

100+ produkter

Dörrlås Yale Doorman L3S
100+ bevakar

Yale Doorman L3S

4,3

Knappsatslås

5 490 kr
NetOnNet
Komplett
i 17 butiker

Tre tips när du ska köpa dörrlås

Idag blir det mer och mer populärt att välja ett smart dörrlås, alltså ett elektroniskt. Men många trivs också med det gamla traditionella låset. Här är ett par för- och nackdelar:

Ett elektroniskt lås öppnas oftast med kod eller nyckelbricka, men vissa kan också styras från din mobiltelefon. Att öppna låset med telefonen underlättar för den som lätt glömmer nycklar, men det är också smidigt om du vill kunna ha koll på när barnen kommer och går eller släppa in hantverkare utan att behöva lämna ut nycklar. Däremot har det sällan lika lång livslångd som ett mekaniskt lås och det kan krångla om det blir under en viss temperatur.

Ett mekaniskt lås är det som de flesta kommer att tänka på när de hör ordet lås, alltså ett som låses upp med nyckel. Här behöver du visserligen hålla koll på nycklar, men du är å andra sidan inte beroende av elektronik eller temperatur. Det finns också hybridlås, som du kan öppna både elektroniskt och med nyckel.

Här kan du läsa om vad du behöver tänka på innan du installerar ett elektroniskt lås.

Det är allra bäst att välja ett tvåfunktionslås. Av brandsäkerhetsskäl måste låset nämligen vara hemmabekvämt, det vill säga att det går att öppnas inifrån med ett vred. Då kan du ta dig ut snabbt om det behövs. Det måste också vara bortasäkert. Det innebär att en tjuv som tar sig in genom fönstret inte ska kunna ta sig ut genom dörren, eftersom vredet kan spärras så att det krävs nyckel för att låsas upp.

Det är viktigt att du väljer ett lås som är godkänt enligt Svenska stöldskyddsföreningens säkerhetsklasser. De delar in lås i sju klasser, och det bedöms efter hur väl låset skyddar mot inbrott och hur lätt du tar dig ut genom dörren om du behöver utrymma hemmet.

Vissa försäkringsbolag kan också ha krav på att ditt lås ska vara certifierat och godkänt enligt SS 3522, så kolla upp det innan du bestämmer dig.

Annons