Matbord

Upp till 100 cm
Filtrera
Specifikationer
Bord
Hållbarhetsinformation
Mått

1000+ produkter

Matbord Sky Furniture Bianca Matbord 90x200cm
Trendande

Sky Furniture Bianca Matbord 90x200cm

Material: MDF, Färg: Svart, Vit, Brun

6 682 kr

Tre tips när du ska köpa matbord

Marmor är ett material som länge har varit populärt – eftersom varje bords mönster är unikt ger det en exklusiv känsla. Tyvärr tål det varken fukt eller värme, så du behöver investera i glasunderlägg om du vill hålla ytan fin. Vi rekommenderar också att du behandlar det med marmorolja.

Du som vill ha ett tåligt bord som är lätt att torka av bör titta efter ett där ytan är lackad eller av sten. Även glasbord är lätta att hålla fina, men de kan lätt repas. Väljer du ett träbord rekommenderar vi massivt trä i stället för fanér, eftersom du då kan slipa ytan om den blivit repig.

Det viktigaste är att bordet har plats för alla som ska sitta runt det. Utgå från att varje person behöver ca 60 centimeter. Det bör också vara minst 60 centimeter (eller 120 centimeter om du ska få plats med en rullstol) mellan bordet och väggen, så att du har plats att dra ut stolarna.

Kanske vill du också ha plats för grytor och kastruller, serveringsfat och prydnader? Om du bor lite mindre kan ett bord med iläggsskiva vara ett bra alternativ – då kan du bygga ut det när gästerna kommer och ha ett lite mindre bord till vardags.

Ett avlångt bord är ett populärt och säkert val, men om du har massvis med plats är det trevligt med ett runt bord, där alla middagsgäster ser varandra. I mindre kök brukar ett kvadratiskt bord passa bättre, eftersom det tar mindre plats. Du kan till exempel ställa in det mot en vägg eller i ett hörn. Pelarborden har en annan fördel – de har bara ett ben, så du får plats med fler stolar. I den riktigt lilla lägenheten är ett vägghängt bord praktiskt, som går lätt att fälla ner då det inte används.

Kanske hittar du ditt nya matbord (eller en annan favorit?) i denna lista med tidlösa designklassiker?

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss