18 produkter
Om du inte har väldigt ont om plats rekommenderar vi att köpa ett dubbeljärn som gräddar två våfflor samtidigt, det minskar väntetiden för alla hungriga medätare, stora som små. Nackdelen med ett dubbeljärn är att det tar lite större plats, men om du inte enbart äter våfflor helt ensam är det nästan alltid värt att offra den lilla extra plats det tar. Håll utkik efter ett järn som går att förvara på högkant – det gör det lättare att maxa förvaringen.
Idag finns det många våffeljärn som låter dig ställa in temperaturen själv. Det gör att du enkelt kan anpassa gräddningstemperaturen för att få just så välgräddade våfflor som du själv föredrar. Med en ljudindikator som plingar eller piper när våfflan är färdig kan du dessutom syssla med annat medan den gräddas, utan att riskera att bränna den.
Idag finns det många typer av våffeljärn:
Klassiska våffeljärn i gjutjärn använder inte el, utan läggs direkt på en värmekälla – toppen om du vill kunna laga våfflor över öppen eld, på campingen eller på fjället.
Elektriska järn för hjärtformade våfflor är nästan alltid belagda med en non-stickbeläggning som gör att våfflan inte fastnar, vilket innebär att du inte behöver tillsätta fett när du gräddar. De är lätta att hålla rent och kräver enbart avtorkning med papper.
Belgiska våffeljärn gräddar de lite tjockare, oftast fyrkantiga våfflor vi förknippar med Belgien. En rolig dessert med en kula glass eller jordgubbar med lite ringlad chokladsås – eller varför inte med lite gräddfil och löjrom?
Skålformade våffeljärn skapar små kupade våfflor som du kan fylla med glass eller annat tillbehör (Varför inte en god röra?) – ett säkert sätt att imponera på gästerna till glasskalaset eller middagen.
Visst vlev du väl lite sugen på våfflor nu? Många säger att kalljäst våffelsmet är det ända rätta om du vill ha dina våfflor riktigt frasiga!