Laptops

PriceRunner hjäper dig hitta rätt produkt

Vilken budget har du?
Filtrera
Specifikationer
Kamera
Funktioner
Anslutningar
Skärm
Lagring
Design
Minne
Grafik
Trådlöst
Miljö & Hållbarhet
Processor
Strömkälla
Mått

1000+ produkter

Laptops Apple MacBook Air (2022) M2 OC 8C GPU 8GB 256GB SSD 13.6"
500+ bevakar

Apple MacBook Air (2022) M2 OC 8C GPU 8GB 256GB SSD 13.6"

13.6" Apple M2, 8 GB RAM, 256 GB SSD

14 990 kr

4,7

BÄRBAR DATOR

Vanliga frågor

Det finns väldigt många olika datormodeller, som passar bra för olika typer av behov. En grov tumregel är att man får pröva vilket argument som väger tyngst när det handlar om portabilitet och snabbhet. En bärbar dator med tunga specifikationer blir ofta också fysiskt tyngre och mer otymplig, inte minst till följd av att den kräver mer kylning. Men utvecklingen har gått mycket snabbt, och idag är även så kallade ultraportabla datorer väldigt snabba och räcker gott för att täcka de flesta behov.

En genomsnittlig laptop håller i upp till sex år. Det är något kortare tid än när det handlar om stationära datorer. Bärbara datorer är inte heller lika enkla att uppgradera med moderna komponenter i efterhand som stationära datorer. Ofta går det inte alls. Dessutom bär man ju med sig en bärbar dator, vilket bidrar till att den slits snabbare. Batterierna slits också med tiden, och går dessa inte att byta ut så får man finna sig i att köpa en ny laptop.

Det är inget specifikt med just bärbara datorer som gör dem långsamma. Men precis som i fallet med en stationär dator, så kan datorn bli långsam med tiden om man ständigt fyller på med nya programvaror och tunga dokument. Det finns dock mängder av sätt att få fart på en bärbar dator som blivit lite tung att använda.

Annons