1. Start
  2. Datorprodukter
  3. Kringutrustning
  4. Bildskärmar

Bildskärmar

PriceRunner hjälper dig hitta rätt produkt

Vi kan hjälpa dig hitta drömskärmen. Vad ska du använda bildskärmen till?
Filtrera
Specifikationer
Anslutningar
Skärm
Lagring
Design
Strömförsörjning
Kompatibilitet
Mått

1000+ produkter

Bildskärmar AOC 25G3ZM
Populär

AOC 25G3ZM

1920x1080 (Full HD), VA

2 390 kr

4,3

NetOnNet
Komplett
i 23 butiker

Tre tips när du ska köpa datorskärm

Idag finns det två skärmformat som utgör nästan hela marknaden.

  • 16:9. Helt enkelt “vanlig widescreen”. Ett format de flesta skärmar följer oavsett prisklass eller målgrupp. Funkar bra för det mesta du gör.

  • 21:9. Eller ultrawide (exakta bildförhållandet kan variera). En enda jättebred skärm istället för två separata på skrivbordet, inte helt ovanligt att de är välvda heller. Ligger ofta lite högre i pris, men är riktigt trevliga för dig som behöver mycket yta.

  • En joker i leken är det nästan kvadratiska formatet 3:2 som börjat dyka upp allt mer i arbetsrelaterade sammanhang, där tanken är att du har bättre nytta av mer höjd än bredd för att läsa dokument och liknande.

Spelskärmar har möjlighet till högre uppdateringshastighet, inte sällan på 120 eller 144 hertz eller högre. Vill du dra maximal nytta av din skärm och ditt grafikkort gäller det samtidigt att skärmen har stöd för rätt teknik som hanterar högre uppdateringshastigheter. Även om det finns nyanser handlar det om att skärmen ska ha stöd för Freesync om du har ett grafikkort från AMD och G-sync om du har ett Nvidia-kort.

Det kan låta trevligt med inbyggda saker, som en USB-hubb, webbkamera eller högtalare i skärmen. I många fall är det också det, särskilt för att få ett lite renare skrivbord. Däremot strular de bitarna ganska ofta, särskilt om du kopplar in och ur en laptop mot skärmen. Lägg hellre krut och pengar på en riktigt bra skärm och köp tillbehören löst.

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss