Knivslipar

Filtrera
Specifikationer
Mått

500+ produkter

Knivslipar Vulkanus VG2 Classic MSVP20G2
Populär

Vulkanus VG2 Classic MSVP20G2

Justerbar slipvinkel, Diskmaskinsvänlig, Material: Plast, Färg: Svart, Höjd: 14 cm, Djup: 8.5 cm, Bredd: 11.5 cm

699 kr

3,0

Tre tips när du ska köpa knivslip

Slipsten: Ett bra alternativ för entusiasten med japanska knivar som kräver mer försiktig och noggrann slipbehandling. Fukta slipstenen och dra kniven försiktigt genom “sörjan” som bildas på ytan. Det finns olika slipstenar beroende på vilken slipning du önskar. För vardagsslipning räcker en sten med cirka 1000-1500 grit, medan om du vill polera eggen till perfektion bör du använda en sten på minst 3000 grit.

Rullslip: För den som tycker att slipstenen är för avancerad är rullslipen ett bra alternativ. Sänk ner knivens egg i skåran och dra bladet fram och tillbaka. En nackdel med rullslipar är att vinkeln ofta inte går att ändra, så se till att den kommer åt eggen ordentligt när du slipar. 

Skärpstål: Ett skärpstål är en bra komplettering till en knivslip eftersom den slätar ut knivens egg och minimerar små hack och ojämnheter. Den gör dock inte kniven vassare.

Stål: En slipyta som fungerar bäst för europeiska knivar. Eftersom japanska knivar består av hårt stål blir det oftast minimal effekt med en stålslip.

Keramisk: En användbar slipyta som fungerar både för europeiska och japanska knivar. 

Sten: Fungerar bra för både japanska och europeiska knivar. Se över kornighet och kornstorlek på stenen för att hitta rätt slipgrad för dina knivar.

Diamant: Används för att arbeta upp skärpan på snabbaste sätt. Grövre än keramisk slip och går därför snabbare, däremot ger den keramiska ett vassare resultat.

  • Fingerskydd: En viktig egenskap hos knivslipar är att de har fingerskydd som skyddar dina fingrar när knivarna ska slipas. 

  • Olika slipytor: En del knivslipar har två olika slipytor som du kan variera mellan beroende på knivarnas behov. 

  • Flera sliplägen: Justera vinkeln med flera olika sliplägen för att komma åt eggen på din kniv på bästa sätt.

För dig som har insett att du saknar några knivar i knivlådan kan du klicka här för att komma direkt till vår knivkategori. 

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss