1. Start
  2. Ljud & Bild
  3. Projektorer & Tillbehör
  4. Projektordukar
  5. Eldrivna Projektordukar

Eldrivna Projektordukar

16:9
Filtrera
Typ
Specifikationer
Mått

500+ produkter

Eldrivna Projektordukar vidaXL 51397 (16:9 120" Electric)
Populär

vidaXL 51397 (16:9 120" Electric)

Eldriven, 16:9, 120 "

809 kr

1,0

PROJEKTORDUK

Vanliga frågor

Det är främst en smaksak, men en bra tumregel är att dukens bredd ska vara ungefär halva tittavståndet. Det innebär att om du sitter fyra meter från duken är en två meter bred duk lagom. Ett tips om du har möjlighet är att du först köper en projektor och tittar på några filmer mot en vit vägg eller ett lakan, innan du väljer storlek på duken.

De två vanligaste typerna av dukar är rulldukar och dukar som är ramspända. Rullduken fästs på väggen och dras ner precis som en vanlig rullgardin. Det är ett billigare alternativ, men gör också att filmduken lättare blir skrynklig. En ramspänd duk placeras på väggen som en tavla. Den ger oftast bäst bild och du slipper veck och skrynklor. Nackdelen är att den inte går att gömma undan på samma sätt som en rullduk. Det finns även filmdukar som är portabla, dessa har ett stativ och kan enkelt flyttas runt.

Manuella dukar är oftast billigast, nackdelen är att de utsätts för slitage när du drar upp och ned den under en längre tid. En motordriven projektorduk är dyrare, men bekväm och enkel att använda. Duken rullas då ned från en kassett som placeras på väggen, allt som behövs är ett knapptryck från en fjärrkontroll. Nackdelen med den här typen av duk är att kanterna på duken ofta böjs med tiden.

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss