Sticksågar

Bosch
Filtrera
Specifikationer
Funktioner
Strömförsörjning
Mått

Deals

Sticksågar på rea
Bosch PST 18 LI Solo

Bosch PST 18 LI Solo

599 kr841 kr

Clas Ohlson

300+ produkter

Sticksågar Bosch PST 18 LI Solo
Bäst i test

Bosch PST 18 LI Solo

Sticksåg, Batteri, 18 V, 1.6kg

599 kr

Smidig sticksåg som passar för figursågning

Sticksågar Makita DJV181Z Solo
100+ bevakar

Makita DJV181Z Solo

Sticksåg, Batteri, 18 V, 1.9kg

1 999 kr

4,5

Tre tips när du ska köpa en sticksåg

Det är flera saker som påverkar vad för sorts arbeten en sticksåg klarar av.

  • Trä och lättare material - Ska du främst såga i trä behöver du inte en jättehög sågkapacitet, inte mer än 90 millimeter. Andra funktioner som till exempel hastighetsjustering gör att du kan jobba mer precist i materialet medan pendelfunktion gör sågningen mer tidseffektiv.

  • Metall och hårdare material – Ska du såga i metall eller annat hårt material behöver du en högre sågkapacitet, ofta är denna även angiven i ett separat millimeter-mått för just metall. Om sågen har pendelfunktion är det viktigt att denna kan stängas av då den inte ska användas under metallsågning. Vidare bör du använda blad avsedda för just materialet metall, dessa blad har finare tänder.

Sticksågar kommer antingen med nätanslutning eller batteri. Batteri ger mer rörelsefrihet och du slipper oroa dig över tillgång till ström, men kompromissen blir att de sällan har lika hög kapacitet som de nätanslutna när man jämför två prismässigt lika modeller. Dessa passar därmed dig som sågar mer sporadiskt och ofta i mjukare material såsom trä, samt som prioriterar smidighet framför kraft och lågt pris.

Tiden kommer att komma då du måste byta sågblad på din sticksåg, antingen för att det är slitet eller för att du ska såga i en annan sorts material.

  • Med en nyckellös sågbladsinfästning gör du detta byte väldigt enkelt eftersom det inte krävs några verktyg.

  • Du kan även tänka på att välja det fäste, T eller U, på din såg som finns mest tillgängligt, eller att välja en variant med universalfäste.

Är du inte jättevan vid hantera en sticksåg kanske du är behjälpt av en nybörjarguide

Annons