1. Start
  2. Datorprodukter
  3. Datorer
  4. Läsplattor

Läsplattor

Kobo
Kobo
Tolino
Filtrera
Specifikationer
Skärm
Trådlöst
Mått

100+ produkter

Läsplattor Kobo Libra 2
100+ bevakar

Kobo Libra 2

7", 32GB

1 998 kr

5,0

Tre tips när du ska köpa läsplatta

Bestäm direkt vad du vill med din läsplatta, för det är ofta svårt att ändra sen.

  • Köpa. Läser du mest på engelska räcker tillverkarens egen bokhandel långt och där är Amazon ganska svårslagen på de flesta titlar. Köper du däremot från svenska bokhandlar måste plattan ha stöd för Adobe DRM, precis som med…

  • Låna. Biblioteket är en fantastisk källa till böcker. Det är gratis, men kräver lite pyssel och att plattan har stöd för Adobe DRM. Men vid sidan av det är biblioteket och gratissajter som Project Gutenberg ovärderliga för din läsning.

  • Streama. Här är Storytel rätt ensamma i Sverige, men ett smidigt sätt om du läser mycket. Var dock medveten på att plattan är tvärlåst till deras tjänst och i praktiken värdelös utan ett abonnemang hos dem.

De billigaste läsplattorna har oftast tillräckligt bra funktionalitet och batteritid för de flesta behov. Går du upp i pris blir skärmen en smula större och lite mer högupplöst, men knappast livsviktigt.

Dyrare plattor kan vara vattentåliga, vilket kan vara behändigt om du läser i badet. Stöd för ljudböcker brukar även dyka upp, men det hanteras i samtliga fall bättre på din telefon, så köp inte en läsplatta baserat på det.

Oavsett om du syr en enkel tygpåse eller köper tillverkarens officiella skal är just ett skydd vi inte kan rekommendera nog. Plattan ska ändå hänga med dig i väskor och liknande och behöver skyddas.

Vissa plattor har stöd för penna och anteckningar. Tänk på att pennan ofta säljs separat då och att funktionen oftast finns i de allra dyraste plattorna. Överväg hur viktigt pennan är helt enkelt.

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss