Gamingmöss

PriceRunner hjäper dig hitta rätt produkt

De flesta datormöss är gjorde för högerhänta, men det finns även särskilt anpassade modeller för den som är vänsterhänt. Vad är du?
Filtrera
Specifikationer
Mått

500+ produkter

Sortera efter popularitet
Gamingmöss Logitech G Pro X Superlight
200+ bevakar

Logitech G Pro X Superlight

Trådlös, Optisk

899 kr

4,7

GAMINGMUS

Vanliga frågor

Till skillnad från en vanlig datormus är gamingmöss anpassade för just gaming. Ett högre DPI (dots per inch) innebär till exempel att gamingmusen kan läsa av rörelser snabbare än vad en standardmus kan. Gamingmöss är även konstruerade för att ge din hand ett bättre grepp, just för att du ska kunna få bästa möjliga precision i spelet.

  • Trådlös vs. Trådad. Fördelen med en trådlös mus är att du får stor frihet och slipper ha en sladd som är i vägen. Fördelen med en trådad mus är att du inte behöver oroa dig för att batteriet ska ta slut.
  • Claw grip vs. Palm grip. Olika möss passar för olika grepp. Claw grip innebär att du håller musen med en klohand, det vill säga att din handflata inte nuddar musen. Palm grip betyder istället att du håller hela handen mot musen. Vilken mus som passar bäst för respektive grepp brukar framgå i specifikationerna.
  • WoW vs. CoD. Olika möss passar bäst för olika spel. I ett FPS-spel, som till exempel Call of Duty, kan du använda en mus med färre knappar, medan i spel som World Warcraft kan du ha nytta av en mus med fler programmerbara knappar.

Det beror på vad du är ute efter, det vill säga om du vill ha en trådlös eller trådad, vilket grepp du vill ha på musen samt vilken typ av spel du ska spela. Självklart spelar din budget också in. Läs gärna vår guide om hur du ska tänka när du väljer gamingmus.

Annons