Mössor

Herr
Filtrera
Specifikationer
Material
Storlek
Hållbarhetsinformation
Mått

1000+ produkter

Mössor Fjällräven 1960 Logo Hat Unisex - Black
Trendande

Fjällräven 1960 Logo Hat Unisex - Black

Mössa, Material: Ull

690 kr

Tre tips när du ska köpa en mössa

Materialen brukar delas upp i två kategorier: syntet- och naturmaterial. Vi rekommenderar att du satsar på naturmaterial (till exempel olika sorters ull som mohair, alpacka eller kashmir), eftersom sådana plagg brukar hålla sig både varma och fina länge.

  • Ull värmer allra bäst. Många tycker dock att ull kliar, och i sådana fall rekommenderar vi den lite mjukare merinoullen. En mössa i merino är en skön kompanjon på vandringen, eftersom ullen värmer när det är kyligt men svalkar när det är varmt. Om du blir svettig leder den dessutom bort fukten, så att du slipper bli blöt. Här finns mer info om olika ullsorter.

  • Akryl, polyamid och liknande syntetmaterial håller sällan värmen särskilt bra, utan är mer ett skydd mot vinden (eller en dålig hårdag). Det är dessutom sådana material som kan göra håret elektriskt när du tar av dig mössan.

Om du ska ha mössan på löpturen, vandringen eller i utegymmet bör den vara i ett material som andas - annars är risken att den börjar lukta. En mössa för vandring bör vara tunn och lätt, eftersom den kan vara ett bra skydd mot vinden även om det är varmt. Dessutom får du plats med den i ryggsäcken eller i jackfickan när du inte behöver den. Sitter den tight minskar du risken för att den glider av eller fastnar i grenar.

Om du tycker om att ge dig ut i skogen när det är jaktsäsong tipsar vi om att välja en mössa i en stark färg, till exempel orange, så att du syns ordentligt.

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss