Halsdukar & Sjalar

Filtrera
Specifikationer
Hållbarhetsinformation
Mått

200+ produkter

Halsdukar & Sjalar By Malene Birger Julee Scarf - Black
Trendande

By Malene Birger Julee Scarf - Black

Halsduk / Sjal, Material: Ull

1 099 kr

Tre tips när du ska köpa en scarf

För att hålla dig rejält varm ska du välja ull. Om du är en av dem som upplever att ull irriterar huden tipsar vi om att välja någon av dessa sorter, som är lite mjukare:

  • Merino är en riktigt len sorts ull, från merinofåren som avlats fram just för sin mjuka ull. Håll utkik efter mulesingfri ull, så vet du att din sjal tillverkats på ett bra sätt utan att fåren behövt lida. Hos Naturskyddsföreningen kan du läsa mer.

  • Kashmir är mycket mjukt, men å andra sidan kostar det en del. Ser du din halsduk som något du ska ha i många år kan det dock vara värt det - det är svårt att hitta ett lika skönt material.

  • Mohair kommer från angorageten och ger en silkig halsduk som inte kliar.

På sommaren kan det vara skönt med en scarf som skyddar mot vinden under särskilt blåsiga dagar.

  • Siden är bland det mjukaste du kan hitta. En fin sidenscarf är en elegant accessoar för att piffa upp en outfit.

  • Bomull andas bra, vilket är skönt om du lätt blir för varm. En bomullsscarf kan vara skön till våren eller lite svalare sommarkvällar.

  • Akryl är ett syntetmaterial som många med känslig hud väljer. Det har dock inte optimal andningsförmåga och det noppar sig lätt.

En scarf kan du bära på många olika sätt: i håret, runt halsen, runt huvudet eller som en accessoar på väskan. Färg, form och storlek är ju främst en smaksak, men om du vill kunna vira den ordentligt runt halsen bör den vara lite längre. En smalare scarf är ofta lättare att knyta, om du vill kunna matcha den snyggt knuten till kavaj. Vill du ha en sjal att ha i håret, till exempel runt hästsvansen, bör du välja en mindre och tunnare sort.

Annons

Gillar du vår nya look?

Läs mer om alla nyheter och ge din feedback

här.