Baddräkter

Filtrera
Specifikationer
Material
Storlek
Hållbarhetsinformation

400+ produkter

Baddräkter Miss Mary Aruba Non-Wired Swimsuit - Black
Trendande

Miss Mary Aruba Non-Wired Swimsuit - Black

Baddräkt, Material: Polyester, Polyamid, Elastan/Lycra/Spandex

649 kr

Tre tips när du ska köpa baddräkt

Om du ska simma i bassäng bör du välja en baddräkt som tål klor, så att den inte bleknar och tappar formen. Lycra/spandex och nylon är klorkänsliga material, så välj hellre en baddräkt i polyester.

  • Nylon är stretchigt och torkar lätt. Däremot är det inte särskilt slittåligt och det kan lätt blekna i solen.

  • Lycra/spandex hör också till de stretchiga materialen, så om du vill ha en riktigt tight baddräkt är det detta du ska kika efter.

  • Polyester är mycket hållbart, men inte lika stretchigt som de andra materialen. En baddräkt i polyester blir också lätt tung i vattnet.

Det finns även baddräkter med UV-skydd, vilket anges i en skala från 15 och uppåt. Ju högre siffra, desto bättre skydd.

Baddräkten kommer att töjas när du använder den, så välj hellre en som sitter lite för tight än en som är lite lös. Vad gäller överdelen ska hela brösten få plats i kupan – om de väller ut på sidorna är baddräkten för liten. Om du har större bröst kan det vara skönt med en baddräkt med bygel som ger stöd för bysten.

Hur baddräkten ska se ut är till stor del en smaksak, särskilt om du mest ska ha den till att slappa på stranden. Men om du träningssimmar i den finns det vissa saker som är bra att tänka på. För bröstsim passar till exempel en högre skärning, så att du får full rörlighet i höften. Om du crawlar spelar skärningen inte lika stor roll, men baddräkten bör ha band som är korsade över ryggen, eftersom du får bättre rörlighet i ryggmusklerna. Många upplever att raka band är i vägen när de crawlar.

Här hittar du en guide med skötselråd för badkläder.

Annons

Gillar du vår nya look?

Läs mer om alla nyheter och ge din feedback

här.