• Rea
  • Guider
  • Om oss
  1. Start
  2. Mobil & Wearables
  3. Mobiltelefoner
  4. Billiga Mobiltelefoner

Billiga Mobiltelefoner

Filtrera
Specifikationer
Kommunikation
Kamera
Funktioner
Anslutningar
Skärm
Lagring
Minne
Trådlöst
Hållbarhetsinformation
Processor
Strömkälla
Mått

200+ produkter

Billiga Mobiltelefoner Motorola Moto G04 64GB

Motorola Moto G04 64GB

4,3

Android

951 kr
NetOnNet
Komplett
i 19 butiker

Tre tips när du ska köpa mobiltelefon

Tillverkarnas toppmodeller har blivit dyrare – betydligt dyrare. Det är helt och hållet sant. Samtidigt har billigare modeller blivit allt bättre. Idag skulle vi säga att det riktiga telefonkriget utkämpas i klassen omkring 4 000 kronor. Har du tungan rätt i mun där kan du faktiskt få en riktigt vass telefon med bra kamera och batteritid som gör att du knappast kommer att sakna dyrare telefoner.

Den stora skillnaden mellan telefoner idag ligger i kameran. Toppmodellerna producerar såklart bäst bilder, men det blir allt mindre skillnad mot lite billigare telefoner. När det kommer till dagsljus kommer de flesta bli nöjda med resultatet från rätt många kameror.

Det är först när du ska fota saker väldigt nära eller i lite sämre ljusförhållanden som prislappen brukar synas ganska fort. Är foto viktigt för dig finns det alltså anledning att lägga lite pengar på det.

Vid sidan av kameran är det faktiskt ofta rätt tydligt vad som plockas bort för att spara pengar. Skärmen och batteriet är det sista som det brukar sparas in på. Faktiskt har rätt många mellanklassmobiler riktigt bra sådana. Processorn brukar också hänga med riktigt bra, även om den är en smula långsammare än hos toppmodellerna. Idag är det dessutom sällan ett problem med lagringsutrymme i telefonerna.

Däremot tappar du snabbt skyddet för damm och vatten: IP-klassningen. Märkningen kostar pengar och där sparas det ofta in – telefonen kallas “splash proof” utan vidare detaljer. Trådlös laddning är även det en lyxfunktion som snabbt försvinner … och som du faktiskt kan leva utan. Apropå laddning brukar billigare telefoner inte ha riktigt samma vassa snabbladdning som dyrare modeller.

Annons