Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

43 produkter som du inte ska köpa i taxfreen

Profilbild

Uppdaterad 4 juli 2019

Ska du flyga i sommar, och planerar att fynda på taxfreen i samband med resan? Att shoppa medan man väntar på att få boarda sin flight brukar kännas både lyxigt och ekonomiskt försvarsbart. Det är ju så billigt! Men nu visar det sig att risken är stor för att du snarare än att göra ett kap faktiskt får betala för mycket.

Sol, sommar och shopping - att billigt kunna fylla på i badrumsskåpet har länge gått hand i hand med att resa runt på semestern. Och att taxfree innebär ett på annat vis ouppnåeligt lågt pris har länge varit en sanning. Men när tiderna förändrades, en stor del av shoppingen förflyttades från butikerna till att ske online, så har taxfreen misslyckats med att hänga med i utvecklingen. Det visar en undersökning som PriceRunner har genomfört.

Så mycket kan du spara på att INTE handla i taxfreen

Vare sig du tänkte shoppa smink, hudvård, parfym, solglasögon eller design så visar vår undersökningar att samtliga produkter i vår lista går att shoppa billigare online än vad de säljs för i taxfreen på flygplatsen. Av de produkter vi prisjämfört, där priserna på taxfreen på Arlanda ställs mot lägsta priset online, så är priset online i 97% av fallen lägre. Taxfreen är i snitt 42% dyrare. Det innebär att man sparar flera hundralappar på att istället för att handla på flygplatsen göra sin shopping i lugn och ro hemifrån soffan.

3 produkter där prisskillnaden mellan taxfree och online är som störst

Av de 46 produkter som jämförts var 43 stycken billigare online. Mest sticker priserna på solglasögon ut, då dessa ligger klart högre i taxfreen än hos webbutikerna. Alla produkter som listas nedan kostar alltså mindre online. Och det är 3 priser som sticker ut rejält:

1. Oakley Fives Squared OO9238-05

Dessa solglasögon kostar i taxfreen 2645 kr, men kan hittas online för 570 kr. Det är en prisskillnad på helt otroliga 364%!

2. Elizabeth Arden Eight Hours Cream Lip Protectant Stick SPF15

Denna återfuktande läppkräm kan köpas online för 108 kr, men i taxfreen låg prislappen på 245 kr. En prisskillnad på 127%.

3. Oakley Holbrook OO9102-36

Att köpa solglasögon i taxfreen är inte en god idé, för på detta par är prisskillnaden jämfört med online 111%. I taxfreen kostar nämligen solglasögonen 1749 kr, medan de i en webbutik kan klickas hem för endast 829 kr.

Om undersökningen

Textens prisuppgifter har noterats under datum för undersökningen. Läs mer om undersökningen här: https://nyhetsrum.pricerunner.se/posts/pressreleases/pricerunner-fakta-nio-av-tio-varor-dyrare-pa

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Illustration - Inga frågor och svar
Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!