Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Ekologisk deodorant - så funkar det

Profilbild

Uppdaterad 20 februari 2020

Går det att hålla sig till ekologiska produkter men samtidigt leva ett aktivt liv, utan svettdoft? Utbudet av ekologiska deodoranter är större (och bättre) än någonsin förr!

Uttrycket om "många bäckar små" må börja kännas tjatigt i hållbarhetssammanhang. Men faktum är att många små skillnader kan byggas upp till något riktigt stort. Ett bra exempel på det är något så trivialt som deodoranten man rollar på varje morgon. De flesta har en favorit man använt under många år, för att den funkar och för att det är bekvämt så.

Länge har ekologiska deodoranter varit en komplicerad fråga. Visst har de existeras, men deras effektivt har minst sagt varit debatterad. Och en deo som inte förebygger svettdoft är knappast värd sitt pris, hur ekologisk den än må vara. Men nu när vi lever i 2020-talet så måste man faktiskt inte välja längre. Nu kan vi dofta gott, slippa svettfläckar och välja ekologiskt!

Vad är en ekologisk deodorant?

För att en deodorant ska anses ekologisk brukar man mena att den endast innehåller naturliga och ekologiska ingredienser. En ekologisk deo bör inte innehålla något av följande:

  • Syntetiska kemikalier
  • Tillsatser såsom syntetiska parfymer och konserveringsmedel
  • Aluminiumklorhydrat eller aluminiumklorhydrid

Vill du läsa mer inom tema Hållbar vardag?

Tema Hållbar vardag är PriceRunners serie med tips om produkter som är hållbart producerade, hur man kan ersätta engångsartiklar, och enkelt komma igång med smarta knep och vanor för en mer hållbar vardag!

Läs fler artiklar inom Hållbar vardag

Här är några av de mest populära ekologiska deodoranterna som går att köpa just nu:

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!