Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Näshårstrimmer: 8 produkter i test

Profilbild
Uppdaterad 25 februari 2020

Har dina näshår helt plötsligt bestämt sig för att kika fram ur näsborrarna för att utforska världen? Sätt ned foten med mota dem i grind med hjälp av en näshårstrimmer. Bäst i test är Philips 5000 (NT5175), som med hjälp av sina tillbehör inte bara tuktar näshåren, utan även fungerar fint till både ögonbryn och öronhår.

Billigare men väldigt effektiv, är Babyliss E650E som trimmar med hjälp av ett roterande blad. Detta är en lättanvänd och skön trimmer att använda får att hålla pli på näshår.

Så gjorde vi testet

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter så som de är tänkta att användas i verkligheten. Modellerna i detta test har använts vid upprepade tillfällen och testats på såväl hår i näsa och öron som på ögonbryn och polisonger. Apparaterna har rengjorts enligt varje modells instruktioner och de vattensäkra modellerna har testats under dusch. I vår bedömning har vi framförallt utgått ifrån nedanstående parametrar.

  • Klippeffekt: Hur effektivt klipper trimmern/bladen? Hur behaglig är klippningen - det vill säga uppstår irritation, skär vassa delar in i huden? Hur blir resultatet av klippningen?

  • Användarvänlighet: Är näshårstrimmern enkel att förstå sig på och använda? Medföljer några praktiska tillbehör? Hur enkelt är det att rengöra apparaten?

  • Konstruktion: Är konstruktionen gedigen med bra byggkvalitet? Hur känns greppet och hur är den att manövrera? Hur enkelt är det att byta tillbehör och rakdelar?

Omdömet är på den samlade upplevelsen av produkten. Detta är sedan ställt i relation till produktens pris för att kunna avgöra prisvärde och sätta betyg.

1. Philips 5000 (NT5175) - BÄSTA VERTIKALTRIMMER

Har många och bra tillbehör och är perfekt för öron och ögonbryn

Modell: Utbytbart huvud med vertikaltrimmer och kant-trimmer (för polisonger och mustasch) Vattentålighet: Vattensäker Batteri: AA Medföljande tillbehör: Precisionstrimmer, 2 extra trimmerkammar, 4 tillbehör för ögonbryn och skägg, batteri Garanti: 2 år

Philips Series 5000 NT5175

Philips kallar denna modell för ”hygientrimmer” vilket kanske kan förväxlas med en intimtrimmer. Det ska det inte göras. Båda trimmerhuvudena är designade för att användas i ansiktet. Vertikaltrimmern, det lilla huvudet, är perfekt för att ansa öron och trimma ögonbryn. Det är bra hastighet på bladen och huvudet har fått en liten annan design sedan 3000-serien, vilket gör att den är skönare att använda i näsan. Är man dock främst ute efter en nästrimmer så rekommenderar vi en trimmer med roterande blad. Greppet är bra med gummidetaljer som ger bra kontroll. 5000-serien är helt klart ett snäpp upp på stegen jämfört med lillebror ur 3000-serien. Med tanke på den lilla skillnaden i priset gör det Philips 5000 till en mycket prisvärd trimmer.

Perfekt för öron & ögonbrynmånga & bra tillbehörbra grepp
Något otymplig för näshår
4,5

Bra pris hos:

NetOnNet

2. Babyliss E650E - BÄSTA ROTERANDE NÄSTRIMMER

Effektiv, tyst och med fantastiskt skön klippning

Modell: Roterande blad Vattentålighet: Vattensäker Batteri: AA Medföljande tillbehör: Inga Garanti: 2 år

Babyliss E650E

Babyliss har testets enklaste produkt men också den billigaste. Apparaten har endast roterande blad, vilket gör att den inte passar för att trimma ögonbryn eller polisonger. För att trimma näsa och öron är dock E650E helt fantastisk. Den är kompakt, skön och enkel att rengöra. Men det som gör den bäst är klippningen. Babyliss har lyckats göra en roterande trimmer som är så skarp och väl utformad att du inte märker att du håller i en rakapparat. Den klipper näsan ren utan det minsta obehag. Den går också så tyst att du inte alls bryr dig när du klipper öronen. Visst har den ett begränsat användningsområde men inom det området är denna prisvärda maskin från Babyliss oslagbar.

Fantastiskt skön klippningeffektivtystgreppvänlig
Saknar möjlighet att trimma ögonbryn och polisonger
4,5

Bra pris hos:

NordicFeel

3. OBH Nordica Attraxion 5506

Ger bekväm och effektiv rakning med en lampa som extrafunktion

Modell: Vertikaltrimmer Vattentålighet: Vattensäker Batteri: AAA-batteri Medföljande tillbehör: 2 distanshuvuden

OBH Nordica AttraXion Microtouch Nose & Ear 5506

OBH Nordicas Attraxion 5506 ger en mycket bra rakning. Precis som med övriga vertikaltrimmers vi har testat så är inte komforten maximal när man rakar i näsa och öron. Men trimmern klipper ordentligt och utan att dra ut strån. Handtaget med gummiinlägg är trevligt att greppa och apparaten är smidig att hålla ren då den enkelt går skölja av under kranen. OBH Nordica har adderat en kul funktion, det sitter nämligen en liten lampa på toppen. Tanken är nog att man ska se bättre när man rakar i exempelvis näsan. Men då lampan under vårt test lyser lite över näsan under rakning så blir det inte riktigt så i praktiken. Trots detta är lampan en bra idé för att bättre kunna inspektera resultatet efter rakning. OBH Nordica Attraxtion 5506 är helt klart en bekväm trimmer av kvalitet.

Bekväm rakningbra handtagenkel rengöringextrafunktion med lampa
Ej maximal komfort för näsa och öronlampan lyser lite över näsan
4,0

4. Remington NE3450

Stabil konstruktion med utbytbara huvuden

Modell: Utbytbart huvud med vertikaltrimmer och roterande blad Vattentålighet: Vattensäker Batteri: AA Medföljande tillbehör: En trimmerkam för extra längd, batteri Garanti: 2 år

Remington NE3450

Denna stabila konstruktion gör näshårtrimmern NE3450 från Remington enkel att använda. NE3450 har dubbla rakhuvuden vilket gör att det går att växla mellan vertikaltrimmer och roterande blad. Detta är extra bra då de roterande bladen kan användas vid ansning i näsan. Vertikaltrimmern är i vassaste laget för detta. Volymen är ganska hög, högst av de testade modellerna. Något som tyvärr inte är så behagligt vid ansning i öronen. Dessutom skär den lite mot huden på öronen. Men för att ansa ögonbryn och näsa fungerar Remington NE3450 utmärkt vilket i kombination med den stabila konstruktionen gör den omtyckt.

Utbytbara huvudenstabil konstruktionbra för näshår
Hög volym
4,0

5. Braun EN10

Gedigen utformning och kompaktdesign som är perfekt på resan

Modell: Roterande blad Vattentålighet: Ja Batteri: AA Medföljande tillbehör: Batteri

Braun EN10

Braun EN10 är den perfekta reskamraten. Designen är liten och kompakt så att den inte tar mycket plats i väskan. Medföljer gör dessutom ett täckhuvud som skyddar rakhuvudet samtidigt som det låser av-och-på-knappen, vilket är mycket smidigt. I övrigt får apparaten pluspoäng för det bra greppet och den gedigna utformningen. Även det faktum att trimmern är vattensäker är positivt. Tyvärr hade det dock funnits mer att önska av själva rakeffekten. Rakhuvudet är stort med glesa öppningar vilket gör det svårt att raka ordentligt och många varv behövs. Braun EN10s positiva egenskaper tillsammans med dess försiktiga pris gör ändå detta till en prisvärd trimmer.

Kompakt designtäckhuvud för rakhuvudgedigen utformningbra på resa
Svag rakeffekt
4,0

Bra pris hos:

Apotea

6. Philips 3000 (NT3160)

Passar bäst för öron- och ögonbryn och har bra fart på bladen

Modell: Vertikaltrimmer Vattentålighet: Vattensäker Batteri: AA Medföljande tillbehör: 2 extra trimmerkammar för 2 och 3 mm, batteri Garanti: 2 år

Philips Series 3000 NT3160

Philips 3000 är en stabil trimmer med bra fart i bladen. Det gummibeklädda handtaget gör att greppet blir skönt och apparaten lätt att manövrera. Vid användning i näsan skär den tyvärr lite vilket inte är skönt. Öron och ögonbryn blir dock jämna och fina och upplevelsen för dessa delar är behaglig. Omdömet dras helt klart ner av att den inte funkar så bra för näshår. Är man främst ute efter en öron- och ögonbrynstrimmer så är Philips 3000 ändå en bra och smidig apparat.

Bra fartsmidigt greppbra för ögonbryn
Skär vid användning i näsa
3,5

Bra pris hos:

Luxplus SE

7. Philips Series 1000 NT1150

Billig och bra trimmer som dock irriterar näsan

Modell: Fast huvud med vertikaltrimmer Vattentålighet: Vattensäker Batteri: AA Medföljande tillbehör: batteri Garanti: 2 år

Philips Series 1000 NT1150

Philips NT1150 är en av Philips billigaste vertikaltrimmers för näs- och ansiktshår. Till skillnad från sina dyrare kusiner får du nöja dig med det blad som sitter fast på trimmern från början, men i övrigt är den väldigt lik de dyrare modellerna sett till funktion.

Trimmern är riktigt tystgående, vilket är behagligt när du vill trimma öronhår. Det är också öronhår som den gör sig allra bäst i kampen mot. Som näshårstrimmer kräver den både lite övning och mer tid än en roterande trimmer. Eftersom trimmerdelen är blottad på enheten blir även kombinationen av det och den längre raktiden att du kan uppleva en viss irritation i näsan efter användning. Med snitsen inne och tiden investerad blir däremot resultatet riktigt bra.

Philips NT1150 är inte lämplig för de mer känsliga användarna, men samtidigt är den riktigt billig, vilket kombineras med ett överlag bra resultat.

Tystgåendebra för öronhår
Kan kännas irriterande mot huden inuti näsan
3,0

Bra pris hos:

Apotek Hjärtat

8. Moser 9865-1901 Easy Groom

Snygg design med bra grepp och bra klippeffekt

Modell: Roterande blad + kanttrimmer Vattentålighet: Nej

Moser Easy Groom 9865-1901

Moser Easy Groom är utan tvekan testets snyggaste manick och maskinen ger dessutom en skön känsla i handen. Detta är en annorlunda kombinationstrimmer med både roterande blad och en kanttrimmer. Klippeffekten på de roterande bladen är bra men då rakhuvudet är stort kan det vara svårt att komma åt överallt. Trimmern är inte heller helt tillfredsställande då den saknar trimmerkammar. Det gör den lite svår att använda på ögonbrynen för att putsa mer än kanterna. Däremot funkar den bra på skäggkanter och polisonger. Tyvärr tål apparaten inte heller vatten utan rakhuvudet behöver tas loss för att rengöras. Moser Easy Grom är en relativt bra apparat men för att vara en premiumprodukt hade vi förväntat oss mer.

Bra klippeffektsnygg designbra grepp
Inga trimmerkammarstort rakhuvudej vattentålig
3,0

Bra pris hos:

Proshop

Allt om näshårstrimmer

Alla män märker förr eller senare att det växer hår i näsa och öron som man önskar inte vore där. Även polisonger, nackhår och ögonbryn kan bli vildvuxna. Förr i tiden var det vanligaste verktyget en liten sax eller en pincett för att trimma de växande stråna. En metod som kunde göra ont. Men idag finns en uppsjö av olika små rakapparater som låter oss sköta trimningen utan smärta.

Näshårstrimmers finns både som manuella och elektriska varianter, även om de batteridrivna nog är de som först kommer upp i tanken och också är de som är inkluderade i detta test. Två typer av modeller för elektriska näshårstrimmers finns idag på marknaden; vertikaltrimmer och roterande blad. Båda klippsystemen fungerar för såväl öron som näsa. För att trimma ögonbryn och polisonger passar det dock bäst med en vertikaltrimmer. Till denna modell ingår det oftast en eller flera kammar i olika storlek vilket underlättar en mer precis trimning. Även om vertikaltrimmern även går att använda för öron och näsa så är det för dessa utrymmen oftast skönare med ett rakhuvud med roterande blad. Vissa modeller har olika rakhuvuden i samma produkt. Med ett enkelt grepp byts huvudet på apparaten och man har både en vertikaltrimmer och ett roterande bladhuvud i ett.

Många av modellerna är vattensäkra. Det innebär att rengöringen enkelt kan göras genom att skölja dem under rinnande vatten. Dessutom kan de vattensäkra modellerna också användas i duschen. Ingen av modellerna verkar dock vara så vattensäker att vi skulle rekommendera att förvara dem i duschen mellan användning.

Det finns modeller som drivs både med vanliga hushållsbatterier och med uppladdningsbara batterier. Eftersom dessa trimmers inte används lika ofta som rakapparaten kan vanliga batterier vara smidigt så inte laddaren råkar tappas bort mellan användningarna. Med de laddbara varianterna kommer ju dock fördelen att aldrig råka stå utan batterier innan kvällens fest. Att trimma näsa, öron, ögonbryn och polisonger går ganska fort och alla apparater, såväl laddningsbara som med vanliga batterier, klarar idag flera timmars trimning.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!