Uppdaterad  

Ordning och reda med snygga nyckelskåp

Sara Assadi

Med ett nyckelskåp slipper du springa runt och leta efter nycklarna varje gång du ska ut, och du har full koll på hur du öppnar både förrådet, garaget och cykeln.

Snygga nyckelskåp

Var sak på sin plats är ett ganska slitet uttryck, men ack så väl det stämmer. Med bestämda platser blir det betydligt enklare att hålla ordning på alla de där småsakerna som lätt bara hamnar i en låda eller på en hylla någonstans.

Med ett nyckelskåp i hallen blir det en enkel match att hålla koll på hela familjens nycklar, och samtidigt försvinner alla tvivel kring var de där nycklarna som inte används så ofta ska hänga. Med rätt modell får du dessutom en smart anslagstavla på köpet.

Nyckelskåp med kodlås

Montana Furniture Unlock Nyckelskåp Låda & Korg

Montana Furniture Unlock

Danska Montana tillverkar designmöbler och inredningsdetaljer av hög kvalitet, och deras kvadratiska nyckelskåp är verkligen en humörhöjare. Skåpet finns i flera fina färger och har en diskret nyckel utfräst i skåpsdörren.

Skåpen är tillverkade i målad MDF och hängs upp med en skena på väggen.

Jämför alla priser
BURG WÄCHTER 6220/10 Ni

Burg Wächter 6220/10 Ni

Det här skåpet från Burg Wächter är lättplacerat och diskret i sin design. Dörren som hålls stängd med en magnet har tjugo små utstansade nyckelhål och på insidan sitter krokar med plats för tio par nycklar.

Skåpet är litet och smidigt, 21x27 centimeter och endast 7 centimeter djupt, vilket gör det lättplacerat även i en liten hall. Dörren är i rostfritt stål och bakstycket är svart.

Blomus Velio Key Safe

Blomus Velio

Ett stilrent nyckelskåp i matt rostfritt stål vars glasdörr fungerar som magnettavla. Med Blomus Velio håller du inte bara koll på nycklarna utan även på brev som ska postas, skollappar som ska fyllas i och räkningar som ska betalas. Skåpet finns i flera olika storlekar, och några är designade så att de hängs på höjden medan andra monteras upp på bredden. Sex magneter ingår i förpackningen.

Qualy Design Duo Sparrow Key Ring Dekoration

Qualy Design Duo Sparrow Key Ring

En lite annan form av nyckelförvaring där du fäster dina nycklar på en fågelnyckelring, och sedan placerar fågeln i sitt bo när du kommer hem. Lätt att komma ihåg och ett smart sätt att slippa springa runt och leta efter nycklar innan avfärd. De två fåglarna kommer i svart och vitt, en smart och funktionell detalj för att slippa få med sig fel nycklar hemifrån.

Yale YKB/540/CB2

Yale YKB/540/CB2

Ibland vill man ha lite extra koll på sina nycklar, och då är det rimligt att ha en extra nyckel till nyckeln så att säga. Med ett kodlås på skåpet förhindrar du att obehöriga kommer åt dina knippor, och det är lätt att bestämma vem som har tillgång till koden.

Det här skåpet har en stilren design vilket gör det lättplacerat i alla miljöer. Inuti finns det 46 stycken nyckelkrokar.

BURG WÄCHTER 6204/10 Ni Skyline NY

Burg Wächter

Plats för tio nycklar och en dröm om New York finns i det här nyckelskåpet från Burg Wächter, som har flera olika designer med stadsteman på sina skåp. Skåpet är litet och smidigt, vilket gör det lättplacerat även i en liten hall. Dörren stängs med magnetlås.

3 tips när du köper nyckelskåp

  1. Välj rätt antal krokar. En nyckel per krok är en bra tumregel, eller i alla fall så pass att du slipper stå och leta för mycket även i nyckelskåpet.

  2. Tänk större. Behöver du även en anslagstavla eller en spegel? Då är en kombinationsvariant perfekt för att spara väggyta.

  3. Se över säkerheten. Kanske är det läge att skaffa ett nyckelskåp med kod, i alla fall för de nycklar vars lås sitter på lite dyrare saker.

Alla nyckelskåp

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss