Uppdaterad  

Topplista: Snygga hoodies

Sara Assadi

Som en tunnare jacka när det är varmt, eller en värmande tröja när det är kallt. Hoodien är verkligen ett perfekt mittemellan-plagg!

När hiphop-kulturen slog igenom i New York på 70-talet så kom också huvtröjan att bli ett riktigt statementplagg i musikkretsarna. Och efter att Rocky Balboa sprungit upp för trappan till Philadelphia museum of art i den klassiska joggingscenen från boxningsfilmen Rocky 1982 började stora modehus som Tommy Hilfiger och Ralph Lauren ta med luvtröjor i sina herrkollektioner.

Oavsett om du gillar hiphop eller att springa upp för trappor så hittar du säkert en favorit bland de här modellerna.

Houdini M's Power Houdi

Houdini M's Power Houdi

Houdinis Power Houdi är minst sagt en klassiker bland outdoorkläder – och dessutom ett sådant där plagg som aldrig bara blir en hyllvärmare utan faktiskt används flitigt och länge, tack vare sin goda kvalitet. Hoodien, eller ”Houdin” som de själva kallar den, är tillverkad i Polartec® Power Stretch® Pro och agerar värmande extralager under skaljackan på kallare dagar, eller används som den är i mildare väder.

Den har en slimmad passform och de förlängda ärmarna med tumhål gör den extra bekväm.

Jämför alla priser

3 tips inför köp av hoodie

1. Ha koll på användningsområdet. Ska du ha en tröja för träning så är det rimligt att hitta en modell i funktionsmaterial, men ska du använda tröjan utanför gymmet så är det inte lika noga.

2. Dragkedja eller inte? Ibland är det skönt att bara dra något över huvudet, ibland är det skönt att kunna öppna upp framsidan för att reglera värmen om du blir varm.

3. Kolla efter fickor. Handen på hjärtat, har någon människa någonsin faktiskt burit saker i en traditionell känguruficka med öppna sidor. Förmodligen inte. Behöver du bära med dig saker kan det vara skönt med något som går att stänga.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss