Uppdaterad 23 januari 2023

Presentguide: Alla Hjärtans Dag

Behöver du tips på en bra present inför Alla Hjärtans Dag? En bukett blommor är visserligen aldrig fel, men ibland vill man ge bort något som är lite mer personligt. Vi har tips på gåvor som kommer uppskattas även efter att blombuketten vissnat.

Presentguide: Alla Hjärtans Dag

Tips till dig som vill ge bort en present

Ja, Alla Hjärtans Dag ska handla om kärlek snarare än konsumtion, men ibland är det ändå härligt att ge bort en present. Det finns naturligtvis många sätt att uppmärksamma dagen på, utan att spendera en massa pengar. En sovmorgon, frukost på sängen eller en hemlagad middag brukar vara uppskattat.

Men vill man ge bort ett paket inslaget i papper, har vi tipsen som hjälper dig hitta omtänksamma, unika eller kanske rent av roliga presenter.

Aromatherapy Associates Ultimate Bath & Shower Oil Collection 10-pack

Ett spakit för badrummet

Ett helt kit med härliga produkter för en hemmaspa-upplevelse är en härligt omtänksam present. Kanske tillsammans med ett glas bubbel för den bästa egentiden för småbarnsföräldern.

Jämför alla priser
Klippan Yllefabrik Havanna Filt Blå (200x130cm)

En filt till den frusne

Är din partner alltid lite småfrusen? Ge bort en snygg och värmande filt på Alla hjärtans dag. Den passar dessutom bra att kura ihop sig under båda två, kanske framför en av de Oscarsnominerade filmerna på Netflix?

Tile Mate (2018)

En gåva som ger mindre morgonstress

Alla som har en tendens att ständigt lägga ifrån sig mobilen, nycklarna eller plånboken vet hur stressig morgonen kan bli i jakten på de viktigaste pinalerna. Om du älskar en person som får ägna mycket tid åt att leta efter sina saker, ge bort lite morgonlugn med hjälp av dessa brickor som snabbt hjälper till att hitta prylarna.

Global G-2538 Knivset

En slipad present till hemmakocken

Inget säger "Jag älskar dig" som ett riktigt vasst knivset. Japanska Global har kvalitetsknivar som håller riktigt länge och kommer bli en present som uppskattas i många långa år av någon som gärna lagar mat.

Hay Juice Wide Vas 22cm

En vas med en tjusig bukett

Slå två flugor i en smäll och ge bort en vacker blomsterbukett i en fin vas.

Kosta Linnewäfveri Bathrobe - Grey

En morgonmysig present

En riktigt härlig morgonrock är en gåva som uppskattas av nästan alla. Det finns inget bättre sätt att förlänga helgmorgonen än genom att dra på sig varsin morgonrock och låta frukosten ta extra lång tid.

Barbour Plain Lambswool Scarf - Light Grey Marl

En gosig halsduk

Se till att din älskling är varm om halsen. En mjuk halsduk känns som en skön kram, även när ni är långt från varandra.

Kärlek: en handbok (Pocket)

En handbok i kärlek

Nej, kärlek är inte alltid en dans på rosor – ibland behöver man jobba lite på relationen för att känslorna ska spira. Varför inte se Alla hjärtans dag som en bra påminnelse om det? I den här boken går relationsexperten Eva Sanner igenom hur ni kommer varandra nära på riktigt, löser konflikter och fördjupar relationen.

Design House Stockholm Grow Mini Greenhouse S

En gåva som får det att spira

Har du en man som drömmer om ett liv på landet? När din fru drömmar om att bli självförsörjande? Eller tycker din andra halva helt enkelt om att driva upp små sticklingar? Ett miniväxthus att ha inomhus, gärna tillsammans med ett par fröpåsar är perfekt. Odlingssäsongen står nämligen precis för dörren (även om man inte kan tro det).

Tom Ford Tobacco Vanille EdP 30ml

En klassisk parfym

En god parfym är kanske en av de mest klassiska presenterna att ge bort på Alla hjärtans dag. Känns det nästan för klyschigt? Det behöver det inte alls vara. Hör efter om din partner kanske önskar sig en lite dyrare doft, som hen suktat efter en längre tid. Nischdofter är en otroligt fin present att ta emot.

It Takes Two

Ett spel för två

It Takes Two är det perfekta spelet för två. Här spelar ni ett grälande par redo för skilsmässa, när de plötsligt förvandlas till ett par garndockor. Det finns bara ett sätt för dem att bli sig själva igen: att samarbeta. Tillsammans tar ni er genom ett plattformsäventyr med olika utmaningar – och ni klarar dem bara om ni hjälps åt.

Chili Klaus Collector Box 390g 4st

En present som får det att hetta till

Är personen i ditt liv någon som gillar stark mat? Kanske har hen ett välfyllt kryddförråd och odlar chiliplantor i små drivhus? Skippa den klassiska chokladasken och slå till på en chilikryddad choklad som får det att bränna till.

Lyngby Alkemist Ölglas 53cl 2st

Ett par snygga ölglas

Lever du tillsammans med någon som gärna köper öl från småbryggerier och småskaliga partier. Då passar ett par snygga ölglas alldeles utmärkt. Extra plus för att du också kommer kunna använda dem.

Mer inspiration?

Om du behöver mer inspiration ska du kolla in vår kärlekssida som är proppad med härliga idéer och tips på hur du gör den 14:e februari till en magisk dag.

Till kampanjsidan

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.