Uppdaterad  

Fixa makeupen som din favoritkaraktär i Euphoria

Matilda Hansson

Serien Euphoria har ritat om kartan för hur vi sminkar oss och satt fart på flera virala trender när det kommer till makeup. Den gemensamma nämnaren är extravaganta looks som inte sparar på krutet. Här är allt du behöver för att återskapa karaktärernas ikoniska stilar.

En ny generation

HBO-serien Euphoria har blivit omåttligt populär på kort tid. Genom att beröra tunga ämnen, komponerat med snygga effekter, har den i princip nått kultstatus efter bara en säsong. Något som fått extra uppmärksamhet är makeupen. Doniella Davy, makeupartist för Euphoria, har med vågade looks, rikligt med glitter och extra allt, dragit igång en ny beautytrend. Även om sminkningarna som sagt ofta är väldigt extra, så är det väldigt genomtänkt och reflekterar varje karaktärs individuella resa och personlighet. Generellt är stilen vågad, men vissa karaktärer använder inte smink alls, så looksen varierar från minimalism till ett färgsprakande, nästan kitschigt uttryck. Makeupartisten menar att stilen är "emotional glam" där de extrema sminkningarna ska vara en indikation på hur karaktären mår. Vi kommer att gå igenom alla huvudkaraktärerna tillsammans med alla produkter du behöver för att fixa looken.

Sminka dig som din favoritkaraktär

Rue Bennett

Även om Rue är huvudrollen har hon en väldigt simpel och avskalad look när det kommer till smink. Doniella Davy har till exempel inte använt någon foundation, utan bara lite highlighter för att ge en mer skimrande look. Den enda gången vi ser Rue i någon typ av makeup är egentligen i säsongsavslutningen av säsong 1, där hon hade glitter under ögonen för att symbolisera tårarna på en clown.

Jules Vaughn

Jules makeup känns bäst igen på de kreativa ögonsminkningarna. Du ser henne oftast med en grafisk och färgstark eyeliner som en direkt återspegling kopplad till hennes nuvarande humör.

Prova att göra en så kallad "negative space liner" i neonfärg för att fixa Jules look, och låt ett par ljusa bryn bli pricken över i. Experimentera och låt din inre konstnär komma fram!

Maddy Perez

Maddy har en vågad, monokrom look när det kommer till smink. Ofta är det en dramatisk eyeliner, gärna kompletterad med diamanter, eller en skarp cat eye-look. Hennes glittrande ögonskugga tillsammans med små diamanter placerade runt ögonen har blivit en synonymt med den ikoniska Euphoriastilen.

Doniella har avslöjat att hon skapar den knivskarpa eyelinern med ett enkelt trick: tops. Hon använder dem för att göra kanterna skarpare och och renare.

Cassie Howard

Att Cassie är en mer romantisk karaktär visas genom mer mjuka sminkningar med rosiga kinder, men såklart även med inslag av skimmer, highlights och dekorativa diamanter. Det betyder dock inte att Cassies look på något sätt är tråkig, hon experimenterar fortfarande med olika stilar och färger, oftast babyblått. Hon använder också mer glitter och andra dekorationer för sina partylooks.

Kat Hernandez

Kat är en av de karaktärer som genomgår en typ av transformerande resa under en första säsongen, då hon blir mer självsäker och vågad när det kommer till makeup. Vi ser det senare i säsongen när hon använder färgstarka ögonskuggor och läppstift, allt med en touch av goth. Om du vill fixa Kats look är det ingen idé att spara på krutet, och fokus ligger på på ögon och läppar.

Lexi Howard

Lexi Howards stil är mer polerad, enkel och klassisk än klasskompisarna. Med ett klassiskt rött läppstift och cat eyesminkning är Lexis look oftast ganska proper. Dock experimenterar hon mer i säsong 2 där vi får se lite mer unika och iögonfallande detaljer, till exempel den glittriga ögonmakeupen i korall, som i serien representerar att Lexi blir mer säker på sig själv.

Bilder: @donni.davy (Instagram) och Warner Media

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss