Vi använder kakor på PriceRunner

Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.

Cookiepolicy·

Singles Day 2020

Singles Day är årets stora "unna dig själv"-dag och även världens största shoppingdag. Du har alltså en ny readag att se fram emot i november: Singles Day den 11/11 – 16 dagar före Black Friday!

3 tips inför Singles Day-shoppingen

 1. Gör en lista över dina inköp

  Undvik att dras med av dagens alla erbjudanden och risken att spräcka din budget med impulsköp genom att lista dina planerade inköp. På din PriceRunner-profil kan du samla dina listor, vilka du skapar via hjärtikonen på en produktbild. Glöm inte att du kan dela dem med vänner och familj. Kom ihåg: Black Friday står för dörren bara två veckor senare - eventuellt med ännu bättre rabatter.

 2. Jämför priser och kontrollera att erbjudandet är bra

  Låt dig inte förblindas av stora rabatter och höga före-priser. Jämför med andra butiker innan du lägger varan i kundkorgen. Kasta även en blick på produktens prisgraf här på PriceRunner. Ser du stora prishopp kan det indikera på att produkten ofta är på rea, då kan man vänta lite med inköpet. Du kan också prisbevaka de produkter som du är intresserad av och få en notis när de går ned i pris. Dina prisbevakningar finns samlade på din profil - supersmidigt!

 3. Handlar du utanför EU:s gränser?

  Singles Day är världens största shoppingdag. Det är därför lätt att hitta intressanta Singles Day-erbjudanden utanför Sverige, som till exempel hos kinesiska AliExpress.com (Alibaba Group), där Singles’ Day-konceptet började redan 2009.

  Handlar du utanför EU så var uppmärksam på att både tullavgifter och moms läggs på varans pris. Det är alltså inte säkert att erbjudandet i slutändan är lika bra som det först ser ut. Detta leder oss tillbaka till punkt nummer 2 – jämför priser innan du handlar.

Vad är Singles Day?

Singles Day är världens största shoppingdag där självälskande och egentid är satt i fokus, oavsett om du är i ett förhållande eller är singel. Så lyder i varje fall butikernas marknadsföring, men konceptet har inte alltid varit detsamma.

Från början handlade Singlarnas dag,eller Guanggun Jie som dagen heter i Kina, om att bryta ensamheten och det enformiga livet som singel. Det var i alla fall det som fyra singlar som studerande vid Nanjing University i Kina ska ha diskuterat 1993. Varför inte fira singellivet med en dag fylld med roliga aktiviteter tillsammans med sina vänner?

Singles Day spred sig till andra universitet och sågs som ett motdrag till Alla hjärtans dag, där kinesiska män istället kunde ta dagen till sig för att fira singellivet. Efter ett tag anammades den även av singelkvinnorna och plötsligt hade alla en bra ursäkt att träffas för skojs skull i november, den 11/11.

När är Singles Day?

Singles Day infaller alltid den 11:e dagen på årets 11:e månad, alltså 11 november. Varför det blev just detta datum sägs bero på upprepningen av talet ”1”, som med fyra ettor i rad symboliserar att vara singel och tillvaron som ensam.

Singles' Day datum

Svenska butiker tar till sig dagen

Med Singles Day har man plötsligt en anledning att köpa nya produkter till sig själv. Detta har varit tanken sedan 2009, då Alibaba-gruppen (den kinesiska motsvarigheten till Amazon), såg möjligheten till ett stort reakoncept. De första åren riktades erbjudanden mest mot singular. Idag är det dock mer eller mindre allt som erbjuds på Singles Day. Ungefär som vi känner igen från Black Friday.

Singles Day är idag världens största shoppingdag, till och med större än Black Friday. 2018 sålde bara den kinesiska shoppingjätten Alibaba varor för 30.8 miljarder dollar. Hur många miljarder kronor som kommer spenderas i år, det återstår att se.

Singeldagen har vuxit sig stor utanför Kina. 2017 kom dagen till Sverige - då med erbjudanden från en handfull av de stora svenska butikerna. Vissa onlinebutiker startade visserligen redan 2016, men 2017 var året då readagen nådde en större del av svenska konsumenter. I år förväntas Singles’ Day fortsätta växa och bli ännu större.

Singlarnas dag har även hittat till våra nordiska grannländer, med mängder av erbjudanden för fyndglada shoppare i såväl Danmark som Norge.

Vilka produkter lönar det sig att hålla koll på?

Även om Singles Day innebär många bra erbjudanden är det inte alla produkter som reas ut. Data visar att det finns vissa produktkategorier där chansen för fynd är högre.

Främsta rea-kategorierna under Singles Day 2019

Kategori / Genomsnittlig rea

 1. Smink: -22%
 2. Hårprodukter: -22%
 3. Parfym: -19%
 4. Cykeltillbehör: -18%
 5. Kylfrysar: -18%
 6. Hygienartiklar: -17%
 7. Tandvård: -17%
 8. Kökstillbehör: -17%
 9. Hudvård: -17%
 10. Barnrum: -16%
 11. Heminredning: -15%
 12. Mobiltelefoner: -14%
 13. Hudvård: -14%
 14. Leksaker: -14%
 15. Hälsokost och Kosttillskott: -14%

Ta hjälp av våra experttester

Visste du att PriceRunner gör långtidstester av produkter med hjälp av experter? Vi testar produkter så som de är tänkta att användas i det verkliga livet. Låt våra experttester hjälpa dig att hitta de allra bästa produkterna!

FAQ – Vanliga frågor om Singles Day

Singles Day är världens största readag. Dagen härstammar från början av 90-talet, då några studenter vid det kinesiska universitetet Nanjing, bestämde att det var dags för singlar att ha en egen dag. Denna dag skulle vara en motpol till Alla hjärtans dag. En dag att hylla singelskapet över tvåsamheten. Datumet blev den 11 november och firandet spred sig snabbt till andra universitet. Fenomenet adopterades sedan av grundaren till nätshoppingjätten AliBaba, som lanserade det som en readag med fokus på att älska sig själv.

Singles Day är en hyllning till singellivet och dagen firas den 11 november varje år, med andra ord den 11/11. Ettorna symboliserar den enskilda individen. I Kina, där singlarnas dag såg dagens ljus 1993, heter dagen Guanggun Jie.

Det är lätt att komma ihåg vilket datum Singles Day infaller. Denna årligt återkommande shoppingdag firas alltid den 11 november, med andra ord den 11/11 – ett datum som enbart består av ettor.

Fyra kinesiska studenter började fira Singles Day redan 1993, då som en hyllning till alla singlar. 2009 lanserade Jack Ma, grundaren av AliBaba-gruppen (den kinesiska motsvarigheten till Amazon), Singles Day som en shoppingdag. Singles Day har sedan dess blivit världens största shoppingdag, med en omsättning som långt överstiger försäljningen under Black Friday.

Medan Singles Day snabbt blivit världens största readag med en omsättning på 30.8 miljarder dollar bara i Kina under förra året, är den inte fullt så välkänd i Sverige. Här är Black Friday mer etablerad som årets stora readag. Men Singles Day växer stadigt även här sedan de första butikerna började uppmärksamma den med reor för två år sedan.

Detta är fortfarande ett nytt fenomen i Sverige, men du kan räkna med att hitta erbjudanden hos populära butiker som Elgiganten, Webhallen, Sportamore och Coolshop.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusiva erbjudanden och kampanjer varje vecka. Läs om Black Friday, produktnyheter och trender, guider och produkttester som hjälper dig till en bättre affär!

Jag accepterar att via e-post få erbjudanden från PriceRunner, information om produktlanseringar och tävlingar.

Du kan avregistrera dig när som helst. Läs mer i vår Integritetspolicy.