Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Årets e-handlare 2020

Nu är det dags att utse Årets e-handlare 2020!

För sjuttonde året i rad utser PriceRunner Årets e-handlare. Det är du som använder PriceRunner för att prisjämföra dina köp som bestämmer vem som vinner. Bland tidigare vinnare i olika kategorier återfinns exempelvis Apotea, Inet, Batteriexperten och Lenson.

Vem kan bli Årets e-handlare?

PriceRunner har idag runt 3 000 profilerade butiker inom en rad olika segment. I Årets e-handlare tävlar butikerna i 1-3 av 19 olika kategorier, och inom varje kategori utser vi tre finalister. Dessa baseras på omdömen och röster från konsumenterna. I slutändan utser vi också en vinnare totalt sett över alla kategorier, det vi kallar årets e-mästare.

Butikerna har fram till och med 7 februari på sig att samla in röster.

Hur utses Årets e-handlare?

När vi har tre finalister i varje kategori utvärderas dessa noga genom mystery shopping. Detta gör vi för att på ett bra sätt kunna utvärdera köpupplevelsen hos varje butik. Några av sakerna vi väger in är priser, miljötänk i leveranser, leveranstid och hur enkelt det är att komma i kontakt med butiken.

På grund av rådande omständigheter har vi beslutat att flytta fram eventet och presentera de slutgiltiga vinnare senare i år.

Föregående års vinnare

Vinnarna i Årets e-handlare från 2006 till 2019.

FAQ

Årets e-handlare är ett pris som har delats ut av PriceRunner till Sveriges bästa onlinebutiker de senaste sjutton åren. Det finns 19 olika kategorier som får varsin vinnare, och en av dessa utses till Årets e-mästare, d.v.s. den butik som är bäst överlag.

Alla butiker har möjlighet att delta, men varje kategori får i slutändan tre finalister. Vilka dessa blir baseras på röster och omdömen från konsumenterna.

När vi har våra tre finalister bedöms dessa genom mystery shopping. Detta för att kunna bedöma köpupplevelsen. Vi tittar bland annat på leveransalternativ, priser och hur enkelt det är att komma i kontakt med kundtjänst.

Den 7 februari utses de tre finalisterna i varje kategori, och de slutgiltiga vinnarna kommer att presenteras 3 april.

Årets e-handlare är ett sätt att hjälpa konsumenterna hitta rätt bland alla butiker som bedriver näthandel. När du handlar av en butik som har fått en Årets e-handlare-utmärkelse vet du att du kan känna dig trygg i ditt köp.