Årets e-handlare 2021

Årets utmärkelse

Nu är det äntligen dags att tillsammans med konsumenterna utse Årets e-handlare 2021. Tävlingen pågår fram till den 7 maj; då Årets e-handlare inom 20 kategorier kommer att utses och därtill en totalvinnare - Årets e-mästare 2021.

Mer om Årets e-handlare

För sjuttonde året i rad utser PriceRunner Årets e-handlare. Det är bland annat du som använder PriceRunner som bestämmer vem som vinner. Bland tidigare vinnare återfinns exempelvis Sportamore, Webhallen, Cocopanda och NetOnNet.

Vem kan bli Årets e-handlare?

PriceRunner har idag tusentals profilerade butiker inom en rad olika produktsegment. För att vara med och tävla om utmärkelsen måste butikerna bland annat ha verifierade kundomdömen som har inkommit under de senaste 6 månaderna. Butikerna kan tävla inom 20 olika kategorier, vilket innebär att 20 kategorivinnare kommer att utses under tävlingens gång. En butik kan tävla inom maximalt tre kategorier, och självfallet måste butiken då sälja produkter som platsar inom kategorin.

För att komma vidare i tävlingen måste butikerna dessutom samla in röster från konsumenterna. Du som konsument har alltså en stor del i att utse vem som blir Årets e-handlare.

Hur utses Årets e-handlare?

Bland de tävlande butikerna utser vi tre finalister inom varje kategori. Vilka som blir finalister baseras på kundomdömen och röster från konsumenterna.

När vi har utsett tre finalister i varje kategori utvärderas dessa noga genom mystery shopping, vilket utförs av ett externt företag. Under mystery shopping-delen utvärderas köpupplevelsen hos varje butik. Några av faktorerna som vägs in är miljötänk, leverans och kundbemötande.

Till sist utser vi även en totalvinnare som då tar hem priset som Årets e-mästare.

FAQ

Årets e-handlare är ett pris som har delats ut av PriceRunner till Sveriges bästa onlinebutiker de senaste sjutton åren. Det finns 20 olika kategorier som får varsin vinnare, och en av dessa utses till Årets e-mästare, d.v.s. den butik som är bäst överlag.

Alla butiker på PriceRunner har möjlighet att delta, men varje kategori får i slutändan tre finalister. Vilka dessa blir baseras på röster och omdömen från konsumenterna.

När vi har våra tre finalister bedöms dessa genom mystery shopping. Detta för att kunna bedöma köpupplevelsen. Vi tittar bland annat på miljötänk, leverans och kundbemötande.

De slutgiltiga vinnarna kommer att presenteras den 7 maj 2021.

Årets e-handlare är ett sätt att hjälpa konsumenterna hitta rätt bland alla butiker som bedriver näthandel. När du handlar av en butik som har fått en Årets e-handlare-utmärkelse vet du att du kan känna dig trygg i ditt köp.

Bland tidigare vinnare av Årets e-handlare 2020 återfinns exempelvis Sportamore, Webhallen, Cocopanda och NetOnNet. Se tidigare vinnare av Årets e-handlare.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusiva erbjudanden och kampanjer varje vecka. Läs om produktnyheter och trender, guider och produkttester som hjälper dig till en bättre affär!

Jag accepterar att via e-post få erbjudanden från PriceRunner, information om produktlanseringar och tävlingar.

Du kan avregistrera dig när som helst. Läs mer i vår Integritetspolicy.