1. Start
  2. Årets ehandlare 2023

Årets e-handlare 2023

Ett stort tack till alla butiker som har deltagit i tävlingen och alla konsumenter som har röstat på sina favoritbutiker. Nu är Årets e-handlare äntligen utsedda - ett stort grattis till alla vinnare!

Se årets vinnare

17 år med Årets e-handlare

PriceRunner har idag tusentals profilerade onlinebutiker inom en rad olika produktsegment och kategorier. Sedan 2006 utser vi Årets e-handlare - en prestigefylld utmärkelse som syftar till att både belöna de hårt arbetande butikerna och guida konsumenter som shoppar online. Självklart är du som använder PriceRunner med och nominerar vilka som ska vinna genom att rösta på din favoritbutik.

För att vara med och tävla om utmärkelsen måste butikerna bland annat ha verifierade kundomdömen som har inkommit under de senaste 6 månaderna. Butikerna kan tävla inom 20 olika kategorier, vilket innebär att 20 stycken vinnare kommer att utses under tävlingens gång. En butik kan tävla inom maximalt tre kategorier, och självfallet måste butiken då sälja produkter som platsar inom kategorin. För att komma vidare i tävlingen måste butikerna dessutom samla in röster från konsumenterna.

Tack till alla er som har röstat!

Konsumenternas köpupplevelser och röster utgör en viktig del i utmärkelsen Årets e-handlare - tillsammans med er utser vi Sveriges bästa onlinebutiker. Alla som deltog i röstningen var inte bara med och röstade fram sina favoritbutiker - en lycklig vinnare skulle dessutom få kamma hem ett PlayStation 5. Nu har även denna vinnare utsetts, och därmed vill vi hälsa ett stort grattis till Sotnik - tack för din röst och motivering!

Snabba leveranser och makalöst bra service. En kundtjänst som svarar snabbt och ser till så att eventuella fel (som det väldigt sällan blir) rättas till. Bra hemsida som är lätt att navigera igenom till skillnad från en rad andra elektronikbutiker på nätet. Bra utbud och bra priser är såklart ett plus också.

Ett stort grattis till årets vinnare!

Årets E-mästare - Apohem!

Vinnaren av det prestigefyllda priset Årets e-mästare 2023 har lyckats skapa en närmast magisk shoppingupplevelse som överträffat alla förväntningar och trollbundit både nya och återkommande kunder. Genom att kombinera en intuitiv och lättanvänd plattform med en ständigt uppdaterad och inspirerande produktportfölj har de visat hur e-handel kan övergå från att vara en enkel transaktion till att bli en spännande resa genom en värld av möjligheter.

Genom att ständigt sträva efter att överträffa kundernas förväntningar, samtidigt som de är lyhörda för deras önskemål och behov, har de lyckats bygga upp en lojal kundbas som återkommer gång på gång. Med sitt kundfokuserade och innovativa tänkande har de satt kunden i centrum, ett engagemang de får tillbaka i tusenfalt i antalet röster i årets tävling och ett skyhögt betyg från PriceRunners användare.

Årets Hållbarhetspris går till Jula!

Vinnaren av Årets hållbarhetspris sätter ribban högt när det kommer till sina hållbarhetsmål med ett genuint engagemang för miljön och samhället. Med konkreta och ambitiösa mål i närtid tar Jula sitt ansvar för att främja en mer klimatneutral och effektiv transport inom e-handel. Genom att kontinuerligt sträva efter att minimera sin miljöpåverkan, erbjuda etiska och hållbara produkter visar Jula hur e-handel kan bidra till en bättre och mer hållbar värld.

Årets e-handlare 2023

Bauhaus

Årets e-handlare

Kategori: Badrum

Bauhaus användarvänliga webbplats gör det enkelt för kunderna att utforska deras utbud, och den kompetenta kundtjänsten ger expertrådgivning och stöd vid behov. Bauhaus engagemang för kundnöjdhet och högkvalitativa produkter har cementerat deras position som en ledande e-handlare inom Badrum. De lyckas förstå sina kunders unika behov och erbjuder en mängd olika stilar och alternativ som passar alla smaker och budgetar. De är ständigt uppdaterade på de senaste trenderna och innovativa lösningarna inom badrumsinredning, vilket gör att de kan erbjuda sina kunder det allra bästa som marknaden har att erbjuda.

Babyland

Årets e-handlare

Kategori: Barn & Familj

Fjolårets stora vinnare fortsätter att imponera även detta år med sin användarvänliga hemsida och trevliga kundservice. Oavsett om du är på jakt efter den perfekta Babyshower-presenten, tips för att välja en säker barnstol eller hitta rätt barnvagn, finns Babyland där som en trygg hamn i alla lägen.

Ginza AB

Årets e-handlare

Kategori: Böcker

Vill du ha ett gigantiskt utbud av böcker att välja mellan som dyker upp i din brevlåda på ett naffs finns det bara ett ställe på nätet att vända sig till. Som en av veteranerna inom e-handel är Ginza en rutinerad och pålitlig spelare på en evigt förändelig marknad.

Inet

Årets e-handlare

Kategori: Datorprodukter

Inet vet verkligen vikten av att finnas där deras kunder finns. Med en engagerad Discord-kanal, populära livesändningar varje vecka och inte minst ett träffsäkert utvalt produktutbud har vår vinnare inom Datorprodukter återigen tagit teknikentusiasterna med storm. Med snabba leveranser, konkurrenskraftiga priser och en nästan orimligt trevlig kundtjänst är Inet det självklara valet för kunder som söker datorprodukter online, även detta år.

DDesign

Årets e-handlare

Kategori: Fordon & Tillbehör

Vinnaren inom Fordon & Tillbehör har visat en unik förmåga att erbjuda högkvalitativa produkter och tjänster som möter behoven hos både privat- och yrkeskunder. Genom att erbjuda ett brett utbud av fordonsdelar och tillbehör, samt dedikerad support, har de blivit en oumbärlig resurs för fordonägare och entusiaster över hela landet.

CyberPhoto

Årets e-handlare

Kategori: Foto & Video

Cyberphoto har med sin expertkunskap och breda sortiment av foto och videoprodukter lyckats skapa en shoppingupplevelse utöver det vanliga för alla fotografer, oavsett erfarenhet. Med en engagerad kundservice, informativ hemsida och smidig köpupplevelse är det ingen skräll att de också lyckats få ett skyhögt betyg från e-handelskonsumenterna som positionerat sig som fotoentusiasternas favorit på nätet. Oavsett om du letar efter ett nytt objektiv, blixtar eller kamera håller denna Umeåbaserade e-handelsveteran dig i handeln under hela köpresan.

Widforss

Årets e-handlare

Kategori: Fritid

Vinnaren inom Fritid har förstått vikten av att erbjuda högkvalitativa och prisvärda produkter för att möta kundernas behov av avkoppling och rekreation. Genom att ständigt erbjuda nya och spännande produkter har Widforss blivit en favoritdestination för kunder som söker efter det bästa inom fritidsprodukter.

Apohem

Årets e-handlare

Kategori: Hälsa

För att lyckas på e-handelsmarknaden gäller det att konstant ligga i framkant och optimera sitt erbjudande till konsumenterna. Apohems passion för kundernas hälsa syns tydligt i deras kontinuerliga arbeta att göra köpupplevelsen bättre för alla i jakt på att förbättra sitt välmående. Genom att kombinera expertis, enastående kundservice och ett brett utbud av produkter, har de etablerat sig som en ledande aktör inom hälsa och välmående.

Villahome.se

Årets e-handlare

Kategori: Hem & Inredning

Brutalist, minimalist eller modernist. Villahome har kreativt skapat en oas av inredningsinspiration för alla, oavsett inredningsstil. Genom att kombinera smakfull design med personlig touch har de förvandlat heminredning till en konstform online. Vår vinnare i Hem och Inredning har även i sitt arbete att främja en mer inklusiv e-handel skapat en hemsida som är tillgänglig för alla, oavsett funktionsvariation.

Outnorth

Årets e-handlare

Kategori: Kläder & Accessoarer

Vår vinnare inom Kläder och Accessoarer har lyckats erövra naturens hjärta genom att erbjuda en imponerande kollektion av kläder anpassade för alla typer av väder och äventyr. Med deras kreativa kombination av funktion, stil och hållbarhet har de skapat den perfekta garderoben för alla som älskar att utforska världen utomhus.

Bagaren och Kocken

Årets e-handlare

Kategori: Kök

Vår vinnare inom Kök har lagat upp en smaskig blandning av köksredskap och apparater som skulle göra vilken mästerkock som helst stolt. Genom att hela tiden vara på jakt efter nya och innovativa produkter har Bagaren och Kocken skapat en kulinarisk guldgruva för matentusiaster.

Stor&Liten

Årets e-handlare

Kategori: Leksaker

Stor&Liten har med bravur och lekfullhet erövrat leksaksvärlden och klättrat upp till toppen som Årets E-handlare i kategorin Leksaker. De har förvandlat sin webbplats till en virtuell lekstuga där barn och barnsliga själar kan dyka ner i en värld av kreativitet, äventyr och skratt. Genom att kombinera en ständigt växande skattkista av leksaker, från de senaste tekniska prylarna till de mest nostalgiska klassikerna, har Stor&Liten lyckats trollbinda både små och stora med sina produkter.

Hembiobutiken

Årets e-handlare

Kategori: Ljud & Bild

Vinnaren inom Ljud & Bild har skapat en förtrollande värld av teknik som förvandlar varje hem till en audiovisuell fest. Genom att erbjuda de senaste och bästa inom ljud- och bildprodukter gör Hembiobutiken det enkelt och roligt för kunderna att skapa sin egen hemmabioupplevelse.

Elgiganten

Årets e-handlare

Kategori: Mobiltelefoner

Elgiganten har med imponerande elegans och teknisk insikt säkrat sin position som Årets E-handlare i kategorin Mobiltelefoner. Med en produktportfölj som täcker allt från flaggskeppsmodeller till budgetalternativ har Elgiganten lyckats förstå och möta de olika behoven hos dagens teknikmedvetna kunder. Deras engagemang för att erbjuda både de senaste trenderna och de mest populära klassikerna inom mobiltelefoner visar att de är helt inriktade på att sätta kunden i förarsätet och ge dem bästa möjliga valmöjligheter.

K-Rauta

Årets e-handlare

Kategori: Renovering & Bygg

Vinnaren inom Renovering & Bygg har byggt upp en imponerande plattform för händiga hemmafixare och proffsbyggare. Med sitt lekfulla och kreativa produktutbud har K-Rauta gjort det enkelt och roligt för kunderna att ta sig an även de mest ambitiösa renoveringsprojekten.

Bangerhead

Årets e-handlare

Kategori: Skönhet

Denna e-handlare har tagit skönhetsvärlden med storm med en magisk blandning av skönhetsprodukter och inspirerande råd. Genom att ständigt uppdatera sitt sortiment och erbjuda kunderna det senaste inom smink, hud- och hårvård har de skapat en strålande online-destination för alla som vill uppgradera beauty-garderoben.

Webhallen SE

Årets e-handlare

Kategori: Spelkonsoler & Spel

Konkurrensen om att vinnare gamers hjärta har aldrig varit hårdare, men få känner sin målgrupp så väl som Webhallen. Vår vinnare inom Spelkonsoler & Spel har lyckats skapa en digital lekplats där gamers kan utforska och upptäcka de mest fantastiska speluniversumen. Genom att erbjuda en perfekt kombination av klassiska favoriter och spännande nykomlingar har de blivit den ultimata speldestinationen för alla som söker spännande äventyr och hjältedåd.

Flowlife

Årets e-handlare

Kategori: Sport

Flowlife har skjutit sig fram till seger inom Sport genom att erbjuda en kraftfull och effektiv lösning för att lindra muskelsmärta och stress för såväl elitidrottare som glada amatörer. Med deras inkluderande utbud av massageprodukter och tillbehör har de blivit en pålitlig medspelare för alla som strävar efter att nå sina mål och uppnå personliga rekord.

GardenStore

Årets e-handlare

Kategori: Trädgård

Vinnaren inom Trädgård har skapat en grönskande online-oas där trädgårdsentusiaster kan hitta allt de behöver för att skapa sina drömträdgårdar. Genom att erbjuda en frodig blandning av växter, trädgårdsredskap och kreativa lösningar har GardenStore blivit en naturlig favorit för alla som vill förvandla sina utomhusområden till små paradis.

Hemmy

Årets e-handlare

Kategori: Vitvaror

Är det egentligen värt att investera i en Airfryer? Vad är det senaste inom microvågsugnar? Och vad ska man egentligen tänka på när man uppgraderar tvättmaskinen? Att köpa vitvaror är en djungel, men denna e-handlare lyckas ta alla konsumenter i handen och erbjuda en trygg köpprocess, från start till installation. Med en användarvänlig hemsida och brett utbud tar Hemmy solklart hem titeln som Årets e-handlare i kategorin Vitvaror.

Hur utses Årets e-handlare?

Inom varje kategori går de tre e-handlare som har högst snittbetyg från verifierade kundomdömen tillsammans med flest antal röster vidare i tävlingen. I nästa tävlingsmoment låter vi ett externt företag genomföra mystery shopping hos finalisterna. Några faktorer som utvärderas i köpupplevelsen hos varje butik är miljötänk, leverans och kundbemötande.

Förra året introducerade vi en helt ny kategori: Årets Hållbarhetspris. Ett tydligt miljötänk vägde starkt i juryns bedömning och priset delades ut till den e-handlare som fick högst betyg inom hållbarhetstänk kring bland annat leverans och emballage. Även i år kommer butikerna kunna tävla om Hållbarhetspriset. Vi kommer självklart, i sedvanlig ordning, även utse Årets e-mästare - den butik som har fått bäst betyg av samtliga finalister!

FAQ

Årets e-handlare är ett pris som har delats ut av PriceRunner till Sveriges bästa onlinebutiker de senaste arton åren. Det finns 20 olika kategorier som får varsin vinnare, och en av dessa utses till Årets e-mästare, d.v.s. den butik som är bäst överlag.

Alla butiker på PriceRunner har möjlighet att delta, men varje kategori får i slutändan tre finalister. Vilka dessa blir baseras på röster och omdömen från konsumenterna.

Bland de tävlande butikerna utser vi tre finalister med högst snittbetyg inom varje kategori, vilket baseras på verifierade kundomdömen och antal röster från konsumenterna. Finalisterna bedöms sedan genom mystery shopping, detta för att kunna bedöma köpupplevelsen. Miljötänk, leverans och kundbemötande är några av faktorerna som bedöms.

De slutgiltiga vinnarna kommer att presenteras 11 maj 2023.

Årets e-handlare är ett sätt att hjälpa konsumenterna hitta rätt bland alla butiker som bedriver näthandel. När du handlar av en butik som har fått en Årets e-handlare-utmärkelse vet du att du kan känna dig trygg i ditt köp.

Bland tidigare vinnare av Årets e-handlare 2022 återfinns exempelvis Babyland, Royal Design, Lyko och Elgiganten. Se tidigare vinnare av Årets e-handlare.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss