Vi använder kakor på PriceRunner

Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Dessa kan kombinera denna med information som du delat till dem. Läs mer genom att klicka på "inställningar" eller läs vår Cookie Policy.

Cookiepolicy·

Årets e-handlare 2020

Årets e-handlare 2020 är utsedda

PriceRunner kan stolt presentera 19 vinnare som utses till Årets e-handlare 2020 – en i varje kategori. En av butikerna har även tagit hem titeln Årets e-mästare 2020.

Undersökningsarbetet inför 2020 har varit betydligt mer omfattande jämfört med tidigare år. Utmärkelserna för Årets e-handlare och Årets e-mästare baseras på konsumenters omdömen efter köp hos butikerna och röster från kunder om själva köpupplevelsen. I år har vi lagt ännu mer krut på att utvärdera köpupplevelsen med hjälp av ”mystery shopping”. Årets e-mästare är den e-handlare som har fått det högsta sammanlagda betyget av samtliga nominerade butiker.

Grattis till alla vinnare av Årets e-handel 2020!

Sportamore

Kategori: Årets e-mästare 2020

Sportamore kan stoltsera med en hemsida som är tydligt kategoriserad och lätt att navigera runt på. Det är smidigt att lägga en beställning och det finns många alternativ för både leverans och betalning. E-butiken har mycket hög tillgänglighet, snabba leveranser och generösa öppettider för sin trevliga och tillmötesgående kundservice. Det i kombination med en returhantering i toppklass och mycket bra villkor för öppet köp gör att Sportamore både vinner i kategorin Kläder och accessoarer samt utses till årets e-mästare 2020.

Sportamore Årets e-mästare 2020

VVS & Bygg

Kategori: Badrum

Det är enkelt att hitta önskade varor på hemsidan, går smidigt att lägga en beställning och det finns flera betalningsalternativ att välja mellan. De tre faktorerna kombinerade med tydlig information, snabb leverans och öppet köp i 90 dagar resulterar i att VVS & Bygg vinner i kategorin Badrum.

VVS & Bygg vinnare inom badrum

Babyland

Kategori: Barn och familj

Babylands tydliga sökfunktion bidrar till att göra beställningen enkel och tidseffektiv. Den fria frakten och väldigt snabb leverans ger plus i kanten, liksom det trevliga och informativa bemötandet från kundservice. Detta gör att Babyland tar hem vinsten i kategorin Barn och familj.

Babyland vinnare kategori Barn och familj

Inet

Kategori: Datorprodukter

Med en hemsida som är tydligt kategoriserad och smidig att navigera på är det lätt att klicka hem en beställning. Informationen kring både produkter och köp är tillfredsställande. Vid frågor går det fort att komma i kontakt med kundservice, som ger ett trevligt och hjälpsamt bemötande. Det i kombination med snabb leverans, som även bjuder på en liten överraskning, gör att Inet tar hem segern i kategorin Datorprodukter.

Inet vinnare inom Datorprodukter

Ddesign

Kategori: Fordon & Tillbehör

Ddesign har en hemsida med tydlig information och ett överskådligt menysystem som gör att det är enkelt att hitta önskad produkt. Det är smidigt att lägga en beställning, kunder erbjuds många betalningsalternativ och varan levereras snabbt. har dessutom en mycket trevlig och hjälpsam kundservice. Sammantaget gör detta att Ddesign utses till vinnare i kategorin Fordon & Tillbehör.

Ddesign vinnare inom Fordon & Tillbehör

CyberPhoto

Kategori: Foto och video

Tack vare en användarvänlig hemsida med hög tillgänglighet som gör det lätt att snabbt hitta rätt produkt, många alternativ för betalning och leverans, trevlig kundservice – och varor som levereras väl förpackade inom utsatt datum – tar CyberPhoto hem vinsten i kategorin Foto och video.

CyberPhoto vinnare inom foto och video

Widforss

Kategori: Fritid

Widforss har en hemsida som kännetecknas av hög tillgänglighet och att den är både smidig att navigera runt på samt att beställa från. Här erbjuds tydlig information, många alternativ för både leverans och betalning samt hjälpsam kundservice. Detta tillsammans med gratis frakt och snabb leverans – som dessutom är klimatkompenserad – gör att Widforss utses till vinnare i kategorin Fritid.

Widforss vinnare inom fritid

KitchenTime

Kategori: Hem och inredning

Med en överskådlig, välkategoriserad hemsida och en utmärkt sökfunktion går det fort och smidigt att lägga en beställning, betala och välja leveransalternativ. Kundservice är tillmötesgående och leveransen, som sker inom utlovad tid, har förpackats med återvunnet material. Sammantaget gör det att KitchenTime tilldelas titeln som året e-handlare i kategorin Hem och inredning.

KitchenTime vinnare inom Hem och inredning

Apotea

Kategori: Hälsa

Förutom att hemsidan är både lätta att navigera på och smidig att beställa från erbjuder Apotea en hög tillgänglighet, tydlig information och många valmöjligheter vad gäller betalning och leverans. Med en kundservice som är både kunnig och trevlig, fri frakt och snabb leverans står Apotea som vinnare i kategorin Hälsa.

Apotea vinner kategori hälsa

Sportamore

Kategori: Kläder och accessoarer

Sportamore kan stoltsera med en hemsida som är tydligt kategoriserad och lätt att navigera runt på. Det är smidigt att lägga en beställning och det finns många alternativ för både leverans och betalning. E-butiken har mycket hög tillgänglighet, snabba leveranser och generösa öppettider för sin trevliga och tillmötesgående kundservice. Det i kombination med en returhantering i toppklass och mycket bra villkor för öppet köp gör att Sportamore både vinner i kategorin Kläder och accessoarer samt utses till årets e-mästare 2020.

Sportamore vinnare inom Kläder och accessoarer

Tretti

Kategori: Kök

Då Tretti har en överskådlig hemsida som är enkel att beställa från, många kontaktvägar till kundservice, fri frakt och leverans inom utlovad tid utses de till årets e-handlare i kategorin Kök.

Tretti vinnare inom Kök

Stor&Liten

Kategori: Leksaker

Tack vare en hemsida som är lätt att söka på och har smidiga topplistor går det lekande lätt att beställa från Stor&Liten. Kunder kan välja mellan flera betalnings- och leveransalternativ och gratis fraktalternativ finns alltid. Det tillsammans med en trevlig kundservice och snabb leverans gör att Stor&Liten vinner i kategorin Leksaker.

Stor&Liten vinnare inom leksaker

Hembiobutiken

Kategori: Ljud och bild

Det är enkelt att navigera runt på hemsidan och går snabbt att beställa, med flera alternativ för både betalning och leverans. Med kostnadsfri frakt, smidig retur och kunnig och hjälpsam kundservice utses Hembiobutiken till årets e-handlare i kategorin Ljud och bild.

Hembiobutiken vinnare inom Ljud och bild

Bygghemma

Kategori: Renovering och bygg

Hög tillgänglighet, enkel navigering på hemsidan, användarvänlig sökfunktion samt smidig beställning och leverans ger Bygghemma segern i kategorin Renovering och bygg.

Bygghemma  vinnare inom Renovering och bygg

Cocopanda

Kategori: Skönhet

Cocopanda har en lättnavigerad hemsida som gör det enkelt att hitta det man söker och kundservice ger informativ och trevlig hjälp. Det går snabbt och smidigt att lägga en beställning och leveransen – som är kostnadsfri – sker inom utlovad tid. Därför utnämns Cocopanda till årets e-handlare i kategorin Skönhet.

Cocopanda vinnare inom Skönhet

Webhallen

Kategori: Spelkonsoler och spel

Det går snabbt att hitta rätt produkt på den tydligt kategoriserade hemsidan och den som beställer innan en viss tid kan få leverans av varan redan senare samma dag. Det går lätt att beställa med många betalnings– och leveransalternativ och har man som kund någon fråga ger kundservice ett positivt och hjälpsamt bemötande. Det gör att Webhallen står som vinnare i kategorin Spelkonsoler och spel.

Webhallen vinnare inom Spelkonsoler och spel

Sportfiskeprylar

Kategori: Sport

Med en informativ hemsida med överskådligt menysystem och hjälpsamma kundrekommendationer är det smidigt och lätt att lägga en beställning – med flera alternativ för betalning och leverans. Beställningen levereras fort och kontakt med kundservice ger snabbt napp med tillmötesgående svar. Därför tar Sportfiskeprylar hem titeln som årets e-handlare i kategorin Sport.

Sportfiskeprylar vinnare inom Sport

NetOnNet

Kategori: Telefoni

Utöver en hemsida som är enkel och smidig att beställa från, med flera alternativ för betalning och leverans samt fri frakt, har NetOnNet en kunnig och hjälpsam kundservice som ger informativa och väl utvecklade svar. Detta gör dem till vinnare i kategorin Telefoni.

NetOnNet vinnare inom Telefoni

GardenStore

Kategori: Trädgård

Att handla från GardenStore kännetecknas av enkelhet. Det är både enkelt att hitta önskad vara och att beställa, välja betalmetod och leveransalternativ. Att alla beställningar dessutom är fraktfria och att kundservice ger ett väldigt trevligt bemötande gör att GardenStore står som vinnare i kategorin Trädgård.

GardenStore vinnare inom Trädgård

Hemmy

Kategori: Vitvaror

Hemmy har en användarvänlig hemsida som är lättnavigerad, enkel att beställa från och som erbjuder flera alternativ för betalning och leverans. Det i kombination med hjälpsam kundservice som är enkel att komma i kontakt med och snabb leverans, som är gratis och helt klimatkompenserad, gör att de utses till årets e-handlare i kategorin Vitvaror.

Hemmy vinnare inom Vitvaror

Mer om Årets e-handlare

För sjuttonde året i rad utser PriceRunner Årets e-handlare. Det är du som använder PriceRunner för att prisjämföra dina köp som bestämmer vem som vinner. Bland tidigare vinnare i olika kategorier återfinns exempelvis Apotea, Inet, Batteriexperten och Lenson.

Vem kan bli Årets e-handlare?

PriceRunner har idag runt 3 000 profilerade butiker inom en rad olika segment. I Årets e-handlare tävlar butikerna i 1-3 av 19 olika kategorier, och inom varje kategori utser vi tre finalister. Dessa baseras på omdömen och röster från konsumenterna. I slutändan utser vi också en vinnare totalt sett över alla kategorier, det vi kallar årets e-mästare.

Hur utses Årets e-handlare?

När vi har tre finalister i varje kategori utvärderas dessa noga genom mystery shopping. Detta gör vi för att på ett bra sätt kunna utvärdera köpupplevelsen hos varje butik. Några av sakerna vi väger in är priser, miljötänk i leveranser, leveranstid och hur enkelt det är att komma i kontakt med butiken.

FAQ

Årets e-handlare är ett pris som har delats ut av PriceRunner till Sveriges bästa onlinebutiker de senaste sjutton åren. Det finns 19 olika kategorier som får varsin vinnare, och en av dessa utses till Årets e-mästare, d.v.s. den butik som är bäst överlag.

Alla butiker har möjlighet att delta, men varje kategori får i slutändan tre finalister. Vilka dessa blir baseras på röster och omdömen från konsumenterna.

När vi har våra tre finalister bedöms dessa genom mystery shopping. Detta för att kunna bedöma köpupplevelsen. Vi tittar bland annat på leveransalternativ, priser och hur enkelt det är att komma i kontakt med kundtjänst.

Den 14 oktober utses de tre finalisterna i varje kategori, och de slutgiltiga vinnarna kommer att presenteras samma dag.

Årets e-handlare är ett sätt att hjälpa konsumenterna hitta rätt bland alla butiker som bedriver näthandel. När du handlar av en butik som har fått en Årets e-handlare-utmärkelse vet du att du kan känna dig trygg i ditt köp.