Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Världens bästa fiskedrag för gädda

AvPriceRunnerUppdaterad 8 april 2019

Det är väldigt liten skillnad mellan att fiska och stå vid en sjö och se ut som en idiot, men med rätt bete kan man förbättra sina odds.

Det finns lika många experter kring fiskedrag som det finns fiskare. Man kan fiska gädda med skeddrag, spinnare, wobbler, jigg och jerk bait men nedan har vi listat populära drag som passar både experten och nybörjaren.

Den ”eviga frågan” är vilka färger som passar i vilka vattenförhållanden. Den mest vedertagna strategin får anses vara att använda mörkare beten med dova färger när det är ljust och mer skrikiga färger när det är grumligt eller mörkt i vattnet. På det här sättet bryter draget av mot bakgrunden och skapar en tydlig kontrast som fisken lätt ser.

Med nedan klassiska gäddbeten har du en bra grund i fiskelådan, men när det kommer till att välja rätt kombination av färg, rörelsemönster, storlek och teknik för rätt väderförhållanden och plats så är det bara erfarenhet och tur som duger.

Vi vill också passa på att tipsa om Sportfiskarnas hemsida där du bl a hittar information om hur man köper fiskekort och var det behövs, fisketips och nyheter: https://www.sportfiskarna.se

Logga in

Bli medlem gratis

Inte medlem? Bli medlem