Vi använder kakor på PriceRunner

Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Dessa kan kombinera denna med information som du delat till dem. Läs mer genom att klicka på "inställningar" eller läs vår Cookie Policy.

Cookiepolicy·

När är bästa tiden att köpa ny iPhone enligt statistiken?

Profilbild

Uppdaterad 13 oktober 2020

Vilken tid på året kan du fynda ny iPhone till lägsta pris? När ska du undvika att byta telefon? Vi har analyserat prisarna på Sveriges 50 mest populära iPhone-modeller och tagit fram en liten guide för hur man gör det bästa klippet.

4 saker att tänka på innan du köper en ny iPhone

1. Rea är king!

Många tror att det är traditionella reor som ger de bästa priserna. Men siffrorna visar att det finns särskilda månader under året som är bättre än andra. Under vårmånaderna blir priserna på iPhone som allra lägst, visar vår statistik. I sena november, och särskilt under Black Friday brukar det också gå att göra riktiga klipp på iPhone.

Månaderna som är bäst:

  • Mars - bäst

  • November - bäst

Månaderna som är sämst:

  • September - sämst

  • December - också dålig

2. Ta det piano

Kan du vänta ett år på att byta iPhone? Om svaret är ja kommer du garanterat kunna spara pengar. Ungefär 27 procent av fullpris för att vara mer exakt. Så pass mycket billigare blir nämligen den senaste modellen i snitt på ett år.

3. Dyrast för den kräsna

Olika färger på telefonen ger olika pris. Den som vill ha en ny modell men inte bryr sig om att få en särskild färg kan spara stora summor genom att välja neutrala och diskreta färger.

4. Jämför alltid

Mobilmarknaden är en riktig djungel. Den som letar noga kan spara stora summor! I vår jämförelse av 50 iPhones skiljer det i snitt 92 procent mellan högsta och lägsta pris. De största prisskillnaderna hittar man bland de senaste modellerna. I snitt kan iPhone-köparen spara 43 procent bara genom att välja den billigaste.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Illustration - Inga frågor och svar

Bli först med att kommentera!