Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Analys: Mild vinter ger kraftig rea på vinterprodukter

Profilbild
Uppdaterad 25 februari 2020

Blev det inga längdskidåkningsspår i närområdet denna vinter? Har barnen gått i fodrade stövlar och galon sen november? Och kanske hänger den egna vinterjackan fortfarande kvar på vinden? Den milda vintern 2019/2020 har satt sina spår i svenska folkets shoppingbeteende.

Ovanligt stor rea på vinterprodukter

Stockholm har knappt sett någon snö och i Örebro uppmättes en januaridag den varmaste temperaturen sen 1800-talet. Men enligt SMHI är denna milda vinter så unik som det känns. Det är dock tydligt att handeln har påverkats av bristen på minusgrader och nederbörd. Istället för att köpa skidor, vinterkläder och pulkor har svenska folket avvaktat vinterns riktiga ankomst eller helt enkelt lagt pengarna på annat. Och nu bågnar det på butikerns lager.

PriceRunner har gjort en analys av prisutvecklingen på de mest populära vinterprodukterna. Analysen baseras på nio typiska shoppingkategorier för vinterkläder- och aktiviteter, där 578 av de mest populära produkterna vintern 2018/2019 respektive 2019/2020 inom respektive kategori har jämförts. Utöver det har också en undersökning den relativa utvecklingen på de lägsta priset under perioderna 1 november 2018-18 februari 2019 och 1 november 2019-18 februari 2020 genomförts.

9 kategorier med fyndchans

Det visar sig att det just nu är betydligt fler produkter som reas ut denna vinter, jämfört med förra vintern. Februari 2019 var 21% av de 578 mest populära produkterna nedsatta med mer än 15%. Februari 2020 är det istället hela 37% av varorna som är på mer än 15% rea.

För den som vill vara redo inför kommande, mer kalla vintrar eller som har vinterkläder eller fodrade skor som behöver bytas ut kan det vara rätt tillfälle att slå till nu. Här är de nio kategorier där man för närvarande kan hitta fler populära vinterprodukter än vanligt på rea:

  • Barnytterkläder
  • Damytterkläder
  • Herrytterkläder
  • Utförsåkning
  • Längdskidåkning
  • Skridskor
  • Snowboard
  • Utomhusleksaker för vinter
  • Skidkläder & -utrustning

Nedsatta vinterprodukter

Nedan hittar du tips på prissänkta vinterprodukter just nu.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!