Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Möt nya året med en bullet journal

AvKatarina StenskyttUppdaterad 13 december 2019

Är kalendern i mobilen svåröverskådlig? Tycker du att papperskalendrarna i bokhandeln är för tråkiga? Då kan en bullet journal vara något för dig att testa!

Redo att börja planera för det nya året, men kan inte riktigt bestämma dig för hur du ska planera på bästa sätt? Om Google-kalendern känns för statisk och kalenderutbudet i butikerna för trist, så kan det vara läge att läsa på om bullet journaling. Är du dessutom en person med en kreativ ådra och en förkärlek till pennor och anteckningsböcker - då har du årets nya hobby säkrad på köpet.

Vanliga frågor och svar om bullet journals

Vad är en bullet journal?

En föra en bullet journal är kort och gott ett sätt att planera sin tid. Istället för att ha massor av att-göra-listor, post-its, anteckningar i mobilen och tre olika kalendrar att hålla koll på - samlar du allt på ett och samma ställe: i din bullet journal. Huvudsyftet med att ha en bullet journal är att spara tid och rensa bort saker som distraherar dig.

Vem ligger bakom konceptet?

Upphovsmannen bakom bullet journals heter Ryder Caroll. Han beskriver sitt koncept som en analog planeringsmetod för den digitala åldern. På Ryder Carolls egna hemsida, finns det massor av information om hur man snabbt och enkelt kommer igång med bullet journaling.

Hur många saker behöver jag köpa för att komma igång?

Egentligen behöver du inte mer än ett kollegieblock och en penna. Många väljer att köpa snyggare anteckningsböcker och ett par pennor i olika färger, men för att göra en bullet journal behövs faktiskt inte mer material än vad du säkert kan hitta hemma.

Jag har sett bilder på instagram - det ser ganska tidskrävande ut?

Hur mycket tid man lägger på sin bullet journal, eller BUJO som folk gärna kallar det, är helt upp till en själv. Ofta rekommenderas nybörjare att hålla sig ganska sparsmakade, tills man fått grepp om metoden. Men om det är tanken på färgpennor i mängd och klistermärken som gjort dig nyfiken till att börja med, så är det klart att du ska våga experimentera redan från början.

Vad ska jag fylla min bullet journal med?

Förutom planeringen för den närmaste tiden, kan du fylla din journal med i stort sett vad som helst. Varför inte betygsätta de filmer du sätt och böcker du läst? Håll koll på utförda träningspass, studietid inför tentan, årets stora jobbmål. Bara din egen fantasi sätter gränserna. Skulle det vara så att din fantasi sätter gränserna lite för snabbt, finns det mängder av inspiration att hitta på allt från YouTube till Instagram och Pinterest.

Nedan ser du produkter som hjälper dig komma igång med en egen bullet journal. Eller så tar du det som redan finns hemma - det är helt och hållet upp till dig.

Kommentera artikeln

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra skribenter. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!

Logga in

Bli medlem gratis