Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Klassiska mobiltelefoner vi minns (men kanske inte direkt saknar)

Profilbild

Uppdaterad 3 september 2020

För nästan exakt 20 år sedan lanserades kulttelefonen Nokia 3310. Låt oss ta en tur längs minnesstigen och kolla in 5 klassiska lurar vi minns.

Ericsson R310 (2000)

Den så kallade Hajfenan. Vatten-, damm-, smuts- och stöttålig! Trots alla dessa fördelar sålde den inte särskilt bra, och tillverkningen lades ner. Om du fortfarande har en sån här liggandes någonstans - släng den inte, det är en relik.

Nokia Cityman (1987)

Om du minns den här är du gammal i gemet. När Nokia lanserade Cityman i mitten av 80-talet, var den revolutionerande. Såpass att den här tegelstenen ska ha övertygat Sovjetunionens president, Michail Gorbatjov, om en sovjetisk satsning på mobiltelefoner.

Nokia 3310 (2000)

Kungen/drottningen av mobiltelefoner på 2000-talet. Förutom 'Snake II' hade den extremt lång batteritid och var säkert 20 gånger tåligare (okvalificerad gissning) än allt som finns på marknaden idag. Du vet väl förresten att Nokia har lanserat en modern version av den älskade klassikern?

Samsung SCH-V200 (2000)

En riktig lyxtelefon på sin tid då det var den första med inbyggd kamera (enligt Samsung själva). Det kanske också är den här mobilen vi har att skylla dagens selfiekultur på?

iPhone (2007)

iPhone lanserades 2007, och resten är, som man brukar säga, historia. En musikspelare och telefon i ett! En smart lur helt enkelt.

Och visst minns vi de gamla klassikerna med nostalgi. Men ingen vill väl egentligen tillbaka till en tid innan smartphones, då man kunde se folk sitta och läsa böcker eller prata med varandra på tunnelbanan och bussen!? Så konstigt beteende. 🙄

Så för kontrastens skull - här är mobiltelefonerna vi vill ha idag!

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Illustration - Inga frågor och svar

Bli först med att kommentera!